Nedoporučené nahrávky

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Steve
Kontaktovat uživatele:

Nedoporučené nahrávky

Příspěvek od Steve »

Možná by nebylo od věci vedle doporučených nahrávek občas upozornit i na nahrávky, které doporučit nelze nebo jejichž pořízení doporučujeme přinejmenším velmi dobře zvážit, a to zejména v souvislosti se zde již zmiňovaným nešvarem dnešní doby, komprimací a kompresí nahrávek a problematickými remastery. Já už takovou zkušenost taky mám. A to s Rolling Stones - Black And Blue (remasters 2009)Tohle CD jsem si včera dal podruhé, abych se znovu přesvědčil o kvalitě (?!) tohoto slavného remasteru z roku 2009, o kterém prodejci a reklama s nadšením tvrdí, že písničky uslyšíme v úplně novém zvuku, jak jsme je dosud ještě neslyšeli a s čímž se dá souhlasit.Měli pravdu. Bohužel. Takový zvuk jsme opravdu ještě neslyšeli. :evil: Porovnával jsem přímo s LP, které mám velmi dobře naposlouchané. Nahrávka je sice "vyčištěná", zvuk nástrojů je plný, barevný, průzračný, plastický, činely třpytivé, nahrávka celkově zní hlasitěji, moderněji, je "hustší" a svým způsobem živější než její předchůdci. Tím ale klady končí,pokud to tak lze vůbec formulovat. Toto CD je opět ukázkovým produktem, nebo spíš obětí "kultu hlasitosti" a dynamiku na této nahrávce budete hledat s obtížemi, když ne marně. Atmosféra a kouzlo hudby se jaksi vytratily a všechno se to na nás valí jak tank a už nás to válcuje, div nás to nezadusí. Všechno stejně hlasitě, metlička na činelu stejně jako úder bicích, zpěv strnulejší, strojovéjší, prostě komprimované jako prase. Tohleto CD bude opravdu dobré tak možná do auta, ovšem jestli máte naposlouchanou původní verzi, a pustíte si tohle doma v klidu v obyváku, tak vás to asi otráví stejně, jako mě. Moc bych se přimlouval za to, aby se Audio remasters inženýři Stephen Marcussen a Stewart Whitmore do budoucna věnovali něčemu jinému, než je masakrování takových důležitých a dobrých nahrávek. Protože to co předvedli, si pochvalu asi nezaslouží. *thumbs down*

Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedoporučené nahrávky

Příspěvek od Audio »

Trochu přehledu na toto téma:

http://www.dr.loudness-war.info/

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Jsem překvapen,že RS si toto jako některé další významné kapely např.Genesis,Yes,Beatles nepohlídají.Je to zmatek nad zmatek.Lidi kupují remastery v domněnce,že uslyší kvalitněji prezentovanou verzi jejich oblíbené nahrávky,ale bohužel mnohdy je to k pláči,přesně jak to popisuje Steve,a tak to jde dál.V některých lo-fi systémech se tyto nedostatky zakryjí a hraje to na první dojem dobře,ale bohužel je to klam.Na sestavě,kterou v současné době vlastním,zjištuju jak jsem byl na omylu,když jsem prodával stará vydání a vyměnoval je za ty poslední 100x remasterované. *headbang* Levně prodával a draze znovu nakupoval. :evil:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak tohle je total brutal:
Obrázek
Phosgore - Domination (hardcore)
DR album 2
DR track max 3
DR track min 1
http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=6092
já si to snad budu muset ze zvědavosti někde stáhnout, protože tomuhle se asi jen tak něco nevyrovná...
*thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

dadaft píše:tak tohle je total brutal:
Obrázek
Phosgore - Domination (hardcore)
DR album 2
DR track max 3
DR track min 1
http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=6092
já si to snad budu muset ze zvědavosti někde stáhnout, protože tomuhle se asi jen tak něco nevyrovná...
*thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*
Skus remaster Iggyho Popa...

http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=1179

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

óóóóóó - tak to beru zpět. proti tomu je Domination skutečná dynamická pecka.... :lol:

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To dadaft and MB: Výborně hoši. To jsou opravdu majstrštyky. :D
U toho harcore mi to moc nevadí, tam se to ztratí, ovšem u toho Popa je to už horší a je to podnět k zamyšlení. Jestli by třeba za takto odvedenou práci neměl být autor remasteru už trestně odpovědný :evil:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Steve píše:To dadaft and MB: Výborně hoši. To jsou opravdu majstrštyky. :D
U toho harcore mi to moc nevadí, tam se to ztratí, ovšem u toho Popa je to už horší a je to podnět k zamyšlení. Jestli by třeba za takto odvedenou práci neměl být autor remasteru už trestně odpovědný :evil:
S dadaftom rozmyslame, ci Bruce Dickinson zodpovedny za to (spolu s Iggym) je ten Bruce....

Darby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darby »

Michael Jackson - Thriller (25th Anniversary Edition) -

Rozhodně nekupovat, úplně stějně zmršená nahrávka jako se popisuje v prvním příspěvku - přebuzené, ořezané, nastavil jsem volume před prvním poslechem na svou obvyklou úroveň a málem jsem ohluchnul

boxer

Příspěvek od boxer »

Dohadují se zde a jinde tisíce hifistů o..... dolož co chceš.

A to hlavní,z čeho posloucháme je na tom hůř a hůř.
Toto je skladba z roku 2011.Holy Water. Obrázek
Tu vodu bych potřeboval sám,při tom pohledu. DR nádherných 5. :?
Obrázek

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

a to je co ? dj mix ??? s takovymi orezanymi spickama jsem se uz setkal hlavne od lidi co poslouchaji takove ty dj mixy a pravili ze to tak ma byt... :lol: tak jsem se marne mu snazil vysvetlit, ze by se ta koncova spicka nemela nijak dotykat.... ale fakt marne...

inu je to smutne.. lidi sosaji jako urvani a ti co by si radi neco koupili narazi na prebureny cd nebo dokonce spatne nalisovane... Je tezke najit v posledni dobe neco tak akorat.... dle me to asi delaji schvalne nejaky priblblym automatem..., pac kdyz na vinylu je to OK.... tak to proste nechapu.

boxer

Příspěvek od boxer »

No není to dj mix.

je to toto.

Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tak to je fakt pruser....a chcel som si to objednat. Diky

Gothalgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gothalgo »

Pridam svojimi skusenostami ohladom jedinych pressov relativne novej hudby.

Neodporucam kupovat - plochy, nekvalitny zvuk:
Cat Power - Greatest
Foo Fighters - Greatest Hits
Kate Nash - Made Of Bricks

Naopak nove a kvalitne nahrane:
XX - XX
Regina Spektor - Live In London
Franz Ferdinand - Franz Ferdinand
Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better
kazdy audiophile vinyl u Music On Vinyl (menovite vsetko od Faithless, RATM, Aerosmith, Fatboy Slim, Cypress Hill, Korn, Sepultura, Dream Theater...)
R.E.M albumy, ktore su este v predaji od Warner Bros (ale aj Red Hot Chilli Peppers a podobne)

A este chcem pridat svoje najvacsie sklamanie ohladom starej ci starsej hudby - jedna sa o neruske, nesupraphon, ziadna juhoslavia ci polsko alebo vychodny blok, ale pressy zapadnej Europy:
Exploited - On Stage (nekvalitne nahrana sracka, pritom tato kapela ma aj velmi vydarene nahravky)
Black Sabbath - We Sold Our Sold - nema to grady, este aj ten Iron Man na youtube ma stavu, ktoru tato nahravka postrada, su skladby na tejto vyberovke totozne s povodnymi albumovymi?
Jethro Tull – Living In The Past - oproti inym albumom Jethro Tull je to zvukovo priepastne slabsie, pritom su tam skvele skladby, napr. prva skladba Song For Jeffrey ma na youtube stavu a na nahravke jej nieco chyba :(
KISS - Double Platinum - v niektorych pasaziach si dali menej zalezat a je to trosku uzvatlane (i ked maju desky i svetle chvilky)
Iron Maiden - Live After Death - toto vacsina fanusikov povazuje za naj live vydanie Iron Maiden, vobec ho uz ani nepocuvam, pocuvam albumy Iron Maiden, Killers, Number Of Beast Powerslave a Piece Of Mind, slintam este po Brave New World - vsetko genialne albumy, ale tento zivak je podla mna precenovana nuda (i ked ma najkrajsi obal vobec a niekedy mam pocit ze si to nechavam v zbierke iba kvoli tomu obalu :) (a ano zazil som aj Iron Maiden nazivo, v roku 2008 to bolo skvele, Live After Death ma prevedenie skladieb prilis jednotvarne a nedramaticke, ide to vsetko v jednej vlne, nuda)

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Exploited je živák z 81 v klubu(Edinburgh Nite Club) tak se nediv nahrávce.

Odpovědět