Neil Young, Live At The Cellar Door, 2013

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
pacient
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Neil Young, Live At The Cellar Door, 2013

Příspěvek od pacient »

Ahoj kamarádi,

poslouchá tu ještě někdo hudbu, nebo už si jen nadáváme do hrbatej psů a koček? ;)

Pořídil jsem si, zatím poslední vydané CD Neila Younga, Live At The Cellar Door.
Obrázek

Jedná se o živou nahrávku z vystoupení v The Cellar Door clubu, pořízenou v roce 1970.

Vřele doporučuji každému kdo má rád Youngovu ranou tvorbu.
Já osobně jsem NADŠEN! *thumbs up* *thumbs up* Jak jednoduchou aranží a provedením, vše je velice komorní, pouze kytara nebo piano, tak zvukem nahrávky.

Už jsem si začínal myslet, že v současnosti snad ani není technicky možné nahrát, vyrobit a vydat CD bez zmršené dynamiky.
Ale Mr.Young mě naprosto odzbrojil. Děkuji, děkuji, děkuji! Tak krásné CD aby člověk pohledal, a to nejen v letech té proklaté Loudness War.
Já si snad ten CD player ještě nechám :lol:
Představte si, že DR meter mi ukázal 13dB celého alba a u některých tracků až 15dB.
Úžasně čistý zvuk, s nádherným prostorem, dynamikou i detailem, neunavující, mám pocit jako bych seděl u třetího stolku v Cellar Door Clubu .
Ach bože, proč to nemůže být normální, nezkurvit každé nové CD? *fnuk*

No prostě, paráda.
Určitě si koupím i desku.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Neil Young, Live At The Cellar Door, 2013

Příspěvek od tujatuja »

Dík za doporučení. Neil Young je jeden z mých dlouhodobých hudebních favoritů. Tato deska nesmí chybět v mé sbírce.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Mrknu na to. Zatim ne Neil Young nezaujal.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Díky za tip *thumbs up* , nyní jsem doposlouchal, fakt skvěle nahrané.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Zatím poslouchám jen v práci na Porta Pro, takže zvuk nemůžu 100% posoudit, ale muzika je to pěkná a má to atmosféru *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

http://neilyoung.com/cellardoor-video.html

Jinak pokud jde o čistotu zvuku, atmosféru a nahrávky bez komprese, doporučuji i Archives Vol.1 na bluray (24-192), mám originál, je to zážitek i s neuvěřitelně nádherným interaktivním obsahem pro opravdové fanoušky NY a analogu. Jen ta cena...

pacient
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pacient »

noaid: Díky za tip. Určitě se na to podívám.
všichni: Jsem rád že se líbí a že jsem vám svým doporučením kápl do noty.

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

Young neunávně pouští do světa své archivy. Mám ho rád, ale nestíhám to všechno sledovat:-) Já mám podobnou zkušenost s Live at Massey Hall, mám i verzi s DVD. Taky jsem kroutil hlavou nad tím zvukem a v pravém slova smyslu "intimitou nahrávky". Z nedávno pořízených Youngových CD mě (nejen) zvukově nadchl Prairie Wind a postarší již kus Weld s nahrávkou živáku s Crazy Horse. Nádhera.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ono těch "výškrabů" z dávnějších časů je hodně. Jen v tom zmiňovaném boxu Archives Vol.1 s 10BD+1DVD disky je koncertů několik:
1968 - Live At Canterbury House
1969 - Live At The Riverboat
1970 - Live At Fillmore East
1971 - Live At Massey Hall

I na zbylých discích jsou sem tam vloženy koncertní verze skladeb. Další lze stáhnout z netu přes BD-LIVE, pokud je přehrávač připojen k netu.

U Riverboat asi nejlepší komorní atmosféra se spoustou povídání mezi skladbami (jeden koncert, ne tvrdý sestřih z několika koncertů bez pauz jako Cellar Door) doplněná videem s koláží fotek a záběry v reálném čase na starý magnetofon, na kterém se točí ta originál páska, která byla digitalizována, žádné digi triky, ručičky měřáku kmitají dle reálného zvuku, prostě jste tam.
Co se týče kvality vše digitalizováno v hires 24-192 s největší péčí včetně použití speciálních audiofilních kabelů pro propojení mezi tape a dac.

Malá ne moc kvalitní a obrazově ořezaná ukázka jednoho z disků zde http://www.shakeypictures.com/northcoun ... -demo.html , na disku je to vše samozřejmě krásně ve full HD. Tak si poklikejte. ;) Podle mne zatím na DVD či BD nic lepšího ve smyslu hudebního "menu" či obsahu uděláno nebylo. A dlouho nebude, tak promakané menu je velmi drahé navrhnout a vyrobit, proto asi taky ta vysoká cena. Jako třešnička na dortu jsou v menu i skryté skladby navíc, které je třeba najít. Jeden takový bluray člověku vytvoří celý večer zábavy.

http://www.neilyoungarchives.com/

Odpovědět