Neoficiálna databáza Dynamic Range

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Neoficiálna databáza Dynamic Range

Příspěvek od MB »

Už som ten odkaz niekam dával, ale možná si to niektorý nevšimli.

http://www.dr.loudness-war.info/

Pridávat CD možte iba ak máte verziu TT DR offline 1.3+ a je to jednoduche

1. ripnete CD do wav na jednotlive skladby, t.j. 01.wav, 02.wav, 03 ....xx.wav (na software nezalezi, ale neodporucam v burstmode, takze dobre nadstavene EAC je asi najlepsia cesta).
2. v TT Dynamic Range 1.3 alebo 1.4 prepnete file na folder a zaskrtnete aby robil logfile.
3. v TT Najdete adresu kde mate ripnute Vase CD.
4. TT DR spocita dynamicky rozsah jednotlivych skladieb a aj celkovy DR a vytvorí dr.txt a to v adresary, kde máte vaše CD ripnute
5. Na http://www.dr.loudness-war.info kliknete na Upload Form, vyplnite prislusne policka, (odporucam naozaj vsetky vyplnit aj poznamky su dolezite) proste vsetko co najdete na obale Vasho CD
6. V upload Form nadstavite ze je to z nekomprimovaneho wav
7. Najdete cestu k vami urobenemu dr.txt a, kliknite na send (odeslat) a album je pridany...

Je to slusné vodítko pred kúpou niektorych vydaní CD.

Pozn.: Neverte moc tomu co je urobene z mp3 (lossy). Bohužial, často je mp3 robene s normalizaciou apod...takze vysledky mozu byt skreslene

A zakladne pravidlo nakoniec !!!!

Pište iba pravdu je to pre nás pre všetkých!!!

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Neoficiálna databáza Dynamic Range

Příspěvek od MB »

Este malá poznánkaa Label Code je LC a 4 alebo 5 cislic , je to na vacsine CDciek napisane v malom ovale, kde LC je samostatne a cislo za tym,
Starý format bol 4 cislice za LC, novy je 5. Stare sa premenovali tak, ze sa pred ne pridala nula.

Napriklad LC 0199 bolo Epic, dnes by bolo LC 00199...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Myslel som si ze po tejto databaze nasi hifisti skocia ako hladny vlk po ovecke, ale nic...ved je dobre vediet, ktore vydania stoja za to a od ktorych dat ruky prec, nevravim, ze DR urcuje kvalitu nahravky, ale urcite voditko tam je.

Inak za posledny tyzden pribudlo 200CD v databazi. Sam som ich tam pridal skoro 50.

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Taky bych přispěl, ale ať googlim jak googlim, nikde jsem nenašel potřebnou verzi DR meteru. A 30 nebo kolik bucků jim za to platit nebudu.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Bohuzial to je maly zadrhel, ale vsetko sa da vyriesit, gooogle neni v tomto pripade moc napomocny

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

winelover píše:Taky bych přispěl, ale ať googlim jak googlim, nikde jsem nenašel potřebnou verzi DR meteru. A 30 nebo kolik bucků jim za to platit nebudu.
Tak ako ti ide prispievanie?

Ktore CD si tam zaslal?

Dnes dorazila varka CD z Ebay, tak to tam večer poslem....

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Jde to o.k. Zatím jsem tam dal D. Krall a všechna japonská vydání Genesis co mám. Nemám moc času, tak to jde pomalu. Postupně budu pokračovat.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

V databaze je už viac ako 6500 CD... myslím, že to už stojí za to pred kúpou CDcka mrknút tam, ake je to vydanie.

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avatar »

To MB
podporujem túto myšlienku, som na tom ale podobne ako winelover, neviem na nete nájsť free verziu TT Dynamic range meter 1.3 a vyššiu, mám len 1.1., a s tou to nejde, ak mi helfneš, pomeriam a zavesím tam cédečka s mojej domácej zbierky. *thumbs up*

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avatar »

ahoj MB, tak zopár vecí som pomeral a na net zavesil, až na jednu-dve výnimky, kde DR vyskočilo až na 14, to však nie je žiadne terno, výsledné DR hodnoty meraných cédečiek sa zväčša pohybujú okolo 7,8,9, t. j. nepredstavujú žiadnu technickú špičku, ale čo už, ja som to beztak tušil, asi od roku 1996 nastalo pre kvalitný zvuk fakt veľmi blbé obdobie, a nie a nie to zmeniť.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

To je ale presne dovod, preco to robit, aspon budes pri nakupe vediet na ebay (aukro) ktore vydanie alebo ktory remaster kupit....

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Viac ako 7000CD ... pokial by chcel niekto prispievat, nech sa mi ozve do SZ....

Odpovědět