Pink Floyd Immersion Box 2011

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
PavelN
Kontaktovat uživatele:

Pink Floyd Immersion Box 2011

Příspěvek od PavelN »

album z CD Dark Side v Remastru 2011 zní vzdušně, prostorově a uvolněně. I přes bedničcky k PC se ke mně dostává velké množství detailů a vyhrávek dříve skrytých nebo hůře patrných (hammondky, kytara).
Celkový dojem je velmi snadno poslouchatelná verze, u které se vám díky neagresivitě a přehlednosti podání podáří odpoutat se od reality a možná se dostat až na Dark Side of the Moon :-)

jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: Pink Floyd Immersion Box 2011

Příspěvek od jirie »

Jsem rád, že jsi zde otevřel tohle téma.
Mohu-li vědět odkud jsi objednával, že už se můžeš kochat?
Pročítal jsem si recenze na Amazon.co.uk a "Progdog" to docela sepsul co se týče zbývajícího obsahu.
Pro mě to však není směroplatné. Čekám to každým dnem. Nahrávku samotnou mohu to porovnat s výjimkou MFSL se všemi remastery , které v minulosti vyšly, tak uvidíme kam rok 2011 posunul hranice možností :mrgreen:
Možná bych mohl zkusit se vetřít k někomu s velmi kvalitním Bluray systémem :lol:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

S MFSL to porovnam večer

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Rychle porovnanie CD - MFSL vs. Remaster 2011 na sluchatka...MFSL stale vedie detailami, remaster má zbytočne vytiahnuté volume a mne to dost vadí, DVD-A a BD-A nema cenu u mna riešit, nemám vhodný HW.
Zajtra si to dam na bedne...tak uvidím

Obrázek

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Nerad se opakuji, ale považuji za nutné upozornit na problém.
Pokud někdo řeší dilema kde koupit.

Dnes mi došel Immersion box. Přesněji řečeno matka náhodou objevila balík jen tak zastrčený ve schránce.
Úžasný způsob doručení . Zabaleno jen v kartonové obálce bez polstrování.
Po otevření jsem zjistil, že všechny čtyři CD, která jsou připevněna na dně krabice v držácích jsou volně pohyblivá po dně boxu.
Tři ze čtyřech poškrábaná z toho jedno docela dost.
Chtěl jsem to poslat zpět, ale jak jsem se dočetl není to možné protože je to již otevřené :-((((.
Jsem nasrán až po vrch. *headbang* *headbang* *headbang*
Strašná zkušenost .Poučen tímto s Amazonem končím definitivně.
Další box raději v kamenném obchodě za příplatek .

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Je zajímavé si na blurayi přepínat jednotlivé stopy 2.0, 4.0, a 5.1 . Každá je zcela jiný mix s jinou filosofií a zvukem. 5.1 znám už z SACD, 4.0 Parsonsův mix už jsem předtím taky párkrát poslouchal, mám jej už rok doma na dvd-audio, CD jsem už dlouho neslyšel, tak se staršími verzemi nesrovnávám, nemám na to nervy.
2 a 4 kanálové verze jsou jakoby mnohem více na středech, prostor je tam budován jinak, hlas je mnohem více v popředí. Mi se nejvíce líbí verze 5.1 mix z SACD, kde je prostor podstatně lepší, zvuk se na člověka tak netlačí, působí mohutnějším dojmem, u 4.0 je vidět, že tehdy ještě Parsons se surroundem neměl takové zkušenosti či nebyla taková technika, je to takové primitivnější. Třeba budíky jsou v 5.1 rozloženy mnohem pěkněji a přirozeněji.
2.0 má smysl srovnávat jen se staršími CD, to už se mi nechce. každopádně to hraje dobře.

Co se týče Discovery boxu, na ten teď nemám čas, až za čas bude chuť tak okusím. Ale do té doby budou další Immersion boxy, tak nevím, jak to dopadne ;) . Taky si musím pořádně pustit Wall v 5.1, trčí mi tu už hodně dlouho.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Nikdo zde neřeší to hlavní,a tím jsou ty bonusy.můžete zde popsat jaké to je,má cenu dávat tuto částku kvůli bonusům?Jak bonusy hrají?

Odar

Příspěvek od Odar »

MB píše:remaster má zbytočne vytiahnuté volume a mne to dost vadí . . .
Toto je dnes obrovsny problem. To iste som skonstatoval, ked som porovnaval nove vydanie Nirvany z HDTracks a MFSL CD (album Nevermind).
U HD verzie bol dynamicky rozsah o cele 4 db nizsi, ako u MFSL CD verzie. Na co mi je vyssi bitrate a bitova hlbka, ked to sprasia masteringom? *headbang* Cele je to potom uplne kontraproduktivne *thumbs down* A urcite sa tych pripadov najde viac . . . :cry:

boxer

Příspěvek od boxer »

Včera jsem porovnal namátkově pár skladeb z CD http://www.amazon.com/gp/product/images ... 74&s=music mezi originálem a japan verzí.
Obrázek

Zatím jen "pohledově" na grafu.

Bohužel jako obvykle. Nižší DR. Plošší zvuk a vyšší výšky.

Poslech později.
Naposledy upravil(a) boxer dne 06 říj 2011 16:59, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Samotne CD6 je vyborne, ren rany mix som si okamzite zamiloval a na zvuk kaslem, je to vynikajuce, DR som daval na dr.loudness-war.info

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ten rany mix na CD6 ma uplne iny zvuk, a uplne som sa do neho zamiloval, uz len kvoli tomu by som to kupil znovu, bohuzial DR nic extra, zodpoveda remastru, daval som ho na dr.loudness-war.info

http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=11510

a tu je BD

http://www.dr.loudness-war.info/details.php?id=11509

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak jsem se dnes podíval plackám od Pink Floyd na zoubek.
Jedná se o track Money. Je to z 6 různých vydání.

Od shora,v závorce DR.
1) originál (11) *palec*
2) SQ (12) *2thumbsup*
3) MFSL (10) :x
4) dig.rem. 2011(10)
5) japan 2011 (10) (dle mého naprosto stejné se 4)
6) dig.rem. 1994 (11) *thumbs up*

Obrázek

Obrázek

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Co je to SQ vydání?

Já jsem okusil SACD Wish You Were Here, tedy jenom ve stereu. Vyšší datový tok je pozitivně znát, ale vzhledem k filozofii remasteru si tu hudbu moc neužívám.
Nové remastery 2011 mi přijdou, že z artrockové skupiny s bohatými hudebními aranžemi odrážejícími spíše pochmurné stavy lidské psyché dělají obyčejný rock založený na rytmické lince basy a bicích. Pryč jsou barevné plochy kláves Ricka Wrighta a křehké akustické kytary Davida Gilmoura. Z hudby plné zákoutí se stala technická záležitost.
Mě se osobně líbí více filozofie zvuku z CD CBS Mastersound, který vystihuje podstatu hudby PF. Poté mi vyšší rozlišení SACD přijde jen jako třešinka na dortu, který mi sám o sobě tolik nechutná.

Bylo by zajímavé udělat seznam alb Pink Floyd a k němu doporučit technicky perfektní vydání (Dynamic range) a také subjektivní kategorii - pocit z vyznění hudby/ záměru hudebníka (filozofie zvuku?)
To samé by bylo dobré udělat i pro např. Queen, protože prostřednictvím mailu radím starým i novým fanouškům, která vydání mají jaký charakter a do čeho investovat nemalé peněžní částky.

Celkově mám pocit, že nás postupující pokrok techniky spolu s nenasytností hudebních vydavatelství odvádí od poslechu hudby a směřuje do oblasti technické dokonalosti (spíše zabijení hudby).

boxer

Příspěvek od boxer »

Bylo by zajímavé udělat seznam alb Pink Floyd a k němu doporučit technicky perfektní vydání

No nevím.

Například Dark side of the moon bylo vydáno na 140 verzích vydání.
WYWH bylo vydáno 109 různých vydání.

tady náhled na DR base
název kapely a cd,rok vydání,DR celé CD,minimální,maximální DR

Pink Floyd The Dark Side Of The Moon 1983 11 10 12
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon - Immersion Box - CD6 2011 10 7 12
Pink Floyd The Dark Side of the Moon (Immersion Box Disc 5 - Blu-ray disc rip - Original Stereo Mix) 2011 10 8 11
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon - Experience Edition CD2 2011 9 8 12
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon - Experience Edition CD1 2011 10 8 11
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon (SACD MCH stereo downmix) 2003 11 9 13
Pink Floyd Dark Side Of The Moon 1993 10 8 11
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon 1983 10 9 12
Pink Floyd Dark Side Of The Moon 1988 10 9 11
Pink Floyd The Dark side of the moon 1992 10 8 11
Pink Floyd The Dark Side of the Moon [Quad Mix DVD-Audio rip] 11 9 13
Pink Floyd Dark Side Of The Moon 1988 10 9 11
Pink Floyd Dark Side Of The Moon 2007 9 8 10
Pink Floyd The Dark Side of The Moon 1990 10 9 11
Pink Floyd The Dark Side Of The Moon 1983 11 10 13