Roger Waters
Re: Roger Waters
Taky mne zarazily ty chvalozpěvy. Mně na první poslech se to zdálo bídné a moje měření odpovídalo tomu postnutému. Už je to pryč.
Také nevím , že chvalozpěv na vedlejším fóru , že mu to trhá blány ?!?! Ale po poslechu u mne nic moc, nebo nemám tak vysoce kvalitní sestavu a raději si pustím MSFL. 

První co mi blesklo hlavou při pohledu na DR bylo, že je to živá nahrávka a dynamika může být nějak ovlivněna šumem publika, ale pokud jsou pochybnosti o kvalitě i po poslechu

Roger Waters - Is This the Life We Really Want (2017) (vinyl rip, cd neposlouchatelne)

foobar2000 1.3.8 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-08-15 00:22:22
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Roger Waters / Is This The Life We Really Want?
--------------------------------------------------------------------------------Vinil rip
DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR11 -9.94 dB -26.10 dB 1:43 01-When We Were Young
DR12 -3.73 dB -18.98 dB 4:29 02-Deja Vu
DR12 -4.46 dB -20.40 dB 4:19 03-The Last Refugee
DR10 -0.06 dB -17.47 dB 6:55 04-Picture That
DR11 -4.31 dB -20.52 dB 5:01 05-Broken Bones
DR13 -4.41 dB -21.39 dB 6:21 06-Is This The Life We Really Want?
DR10 -4.25 dB -18.26 dB 5:23 07-Bird in A Gale
DR11 -5.75 dB -19.66 dB 6:15 08-The Most Beautiful Girl
DR10 -2.89 dB -16.50 dB 5:24 09-Smell The Roses
DR12 -5.31 dB -20.54 dB 5:17 10-Wait for Her
DR13 -7.20 dB -22.89 dB 1:20 11-Oceans Apart
DR11 -3.95 dB -20.41 dB 2:49 12-Part of Me Died
Number of tracks: 12
Official DR value: DR11
Samplerate: 192000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 4873 kbps
Codec: FLAC
================================================================================

foobar2000 1.3.8 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2017-08-15 00:22:22
Analyzed: Roger Waters / Is This The Life We Really Want?
--------------------------------------------------------------------------------Vinil rip
DR Peak RMS Duration Track
DR11 -9.94 dB -26.10 dB 1:43 01-When We Were Young
DR12 -3.73 dB -18.98 dB 4:29 02-Deja Vu
DR12 -4.46 dB -20.40 dB 4:19 03-The Last Refugee
DR10 -0.06 dB -17.47 dB 6:55 04-Picture That
DR11 -4.31 dB -20.52 dB 5:01 05-Broken Bones
DR13 -4.41 dB -21.39 dB 6:21 06-Is This The Life We Really Want?
DR10 -4.25 dB -18.26 dB 5:23 07-Bird in A Gale
DR11 -5.75 dB -19.66 dB 6:15 08-The Most Beautiful Girl
DR10 -2.89 dB -16.50 dB 5:24 09-Smell The Roses
DR12 -5.31 dB -20.54 dB 5:17 10-Wait for Her
DR13 -7.20 dB -22.89 dB 1:20 11-Oceans Apart
DR11 -3.95 dB -20.41 dB 2:49 12-Part of Me Died
Number of tracks: 12
Official DR value: DR11
Samplerate: 192000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 4873 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
Jirka33,
V závorce píšeš neposlouchatelné, prosím o vysvětlení, nelíbí se Ti hudba, nebo byla špatná kvalita vinyl ripu?
Mám uvedený titul na lp a pro mně špička jak zvukově tak po hudební stránce.
V závorce píšeš neposlouchatelné, prosím o vysvětlení, nelíbí se Ti hudba, nebo byla špatná kvalita vinyl ripu?
Mám uvedený titul na lp a pro mně špička jak zvukově tak po hudební stránce.
Píše, že testoval vinyl rip, za neposlouchatelné má vydání na CD.
Což je samozřejmě nesmysl, poslouchatelné to je velmi dobře i z CD. 

Winelover,
Děkuji za vysvětlení, já to chápal tak, že měl vinyl rip vypálený na cd
Děkuji za vysvětlení, já to chápal tak, že měl vinyl rip vypálený na cd
Souhlasím. Mám oba ripy, ten na CD se opravdu poslouchat dá, ale ten vinyl rip se mi prostě, i přes občasné prasknutí, v tomto případě líbí víc.
Bohužel nedisponuju takovou slovní ekvilibristikou, abych to nějak exaktně popsal, ale je to tak.
Jinak k albu samotnému - někdo píše, že Roger vykrádá sám sebe - do jisté míry souhlasím, některé motivy, ruchy, zvuky atp. již dříve použil. Někdo zase říká, že album je nekonečná nuda - já to tak nevnímám a docela se mi líbí. Každý podle svého vkusu.
win
BTW
Kde se koupí "ripy"? A proč pak psát o nějakém vykrádání. To holt je dnešní svět a proto to s hudbou vypadá tak, jak to vypadá.
Kde se koupí "ripy"? A proč pak psát o nějakém vykrádání. To holt je dnešní svět a proto to s hudbou vypadá tak, jak to vypadá.

Trochu odbočím od tématu RW a zeptám se "stahovačů" na dotazy, které mi vždy při čtení příspěvků hodnotící různé CD a vinyl ripy naskakují:
Když hodnotíte nějaký vinyl rip - kde k němu přijdete? To najdete na netu soubor, který někdo označil jako vinyl rip, tomu důvěřujete a podle něj hodnotíte?
Jak poznáte, že je tento rip dobře udělaný? Kde je záruka, že DR u hodnocení vinyl ripu je ze správně udělaného ripu?
EDIT: Koukám, že než jsem odeslal příspěvek, už se jeden dotaz s podobným obsahem objevil. Tak alespoň je vidět, že nejsem jediný, koho to zajímá.
Myslím že většina těchto ripu bude v mizerné kvalitě. Proč by někdo kdo si koupu drahou někdy i raritní desku dělal rip a dál ho na internet zdarma ke stažení. Většina toho co se bude dát stáhnout bude dělaná na levném aparátu tak proč pak hodnotit kvalitu. Sám sem dělal asi 2 ripy a je s tím hromada práce a výsledek stejně o ničem..
Že si někdo udělá rip je mně jedno, když ho má pro svojí potřebu, není to nic proti zákonu. Připadá mi ale krajně nevkusné, tvoří li takovéto ripy 90% sbírky.
Ještě k Watersovi:Deska je pěkná, jak zvukově, tak obsahem, pro mně jako milovníka PF a RW zcela určitě.Novou Zeď nebo Odvrácenou stranu asi Roger už nenapíše, buďme tedy rádi za toto. Je to velice důstojný počin v jeho studiové práci.
Ještě k Watersovi:Deska je pěkná, jak zvukově, tak obsahem, pro mně jako milovníka PF a RW zcela určitě.Novou Zeď nebo Odvrácenou stranu asi Roger už nenapíše, buďme tedy rádi za toto. Je to velice důstojný počin v jeho studiové práci.
Asi pro tebe nebude překvapením, že se ripy nedají koupit nikde, že?
Takže upřesňuji: CD jsem si ripnul od kamaráda, se kterým jsem jej koupil na půl (podotýkám, že tu půlku nechtěl, tak jsem mu jí vnutil aspoň v pivech). Pro mně zvukově prakticky stejnou verzi mám ještě ve 48/24 z hdtracks - samozřejmě zaplacenou.
Ten vinyl rip jsem si kdesi na torrentech našel a stáhnul spíš pro zajímavost, že se tu někde o něm psalo. Líbil se mi, tak jsem si ho nechal.
Myslím, že je to jediný VR, který mám. Míval jsem ještě nějaké Zeppeliny, jakési zvláštní vydání, ale ty už nemám.
Takže na mně asi dnešní hudební průmysl moc nezchudne. Spíš jsem do něj historicky už nacpal celej majlant.
win
Tak samozřejmě, chápu. A všechny ty LP, CD, SACD a DVD-A máš narvaný na stěně v této polici, viz. odkaz.
http://www.guru3d.com/articles-pages/qn ... est,1.html
http://www.guru3d.com/articles-pages/qn ... est,1.html