Severská kombinace

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Severská kombinace

Příspěvek od Antony »

Magnus Lindgren - Stockholm Underground
Největší průšvih od vydavatelství ACT, které jsem dosud považoval za etalon kvality zvukové i hudební, srovnatelný s např. s ECM. Ovšem zde se jedná o zcela průměrný mainstreamový easy listening jazzík. Bezduchá popíková tvorba do supermarketu. Kulisa. Agresivní našprajcovaný zvuk, co se ordinérně a útočně dere do uší, velmi nepříjemné. Ale zato dobře musí znít z mobilu a ntb, kam je nejspíš určen. DR7 už jen dokresluje zmar tohoto "díla". Doufám, že se jedná o výjimku, a podobné úlety vydavatelství nehodlá ve větší míře produkovat...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vždyť tohle je jen nakouknutím do jazzu, rozhodně ne nic puristického v čisté improvizaci, se střídáním tempa jako když člověku hází někdo na schodech klacky pod nohy, bez tahání koček za vocas.

Spíš je to takový funky protkaný zvukem příčný flétny, s řádně šlapajícím basem, mainstreamovou líbivostí a taky mainstreamovým masteringem, hlavně kompresí výbušnosti především v basové složce zvuku. Ale žádný písek v zubech to tedy nehraje, na ucho je to velmi dobře poslouchatelná záležitost.

Z podobného soudku, s podobným masteringem a podobnou jazzovou polevou hrají svůj mainstreamu nakloněný hudební styl například Melody Gardot, Barbara Dennerlein, Kamasi Washington, Trombone Shorty a spousta dalších, v Čechách třeba Dan Bárta.

Kutil191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kutil191 »

0602567058502.jpg
něco ze severu!

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

RedBaron
Easy listening jazzů existují kvanta, je zbytečné je vyjmenovávat. Mne nepřekvapuje jejich popularita, je to masová hudba pro davy, jimž dává zdání něčeho umělečtejšího. Dyť je to Máňo jakože henten džéz...
Poukazoval jsem hlavně na to, že pokud se do tohoto jazzového popíku pustí špičkové vydavatelství a excelentní interpeti, tak stejně (a pro mě nevítaně) sklouznou i k mainstreamové placaté zvukové stejnoprodukci. Místo, aby předvedli alespoň v tomhle mistrovskou práci, jsou poplatní rádiím, která vyžadují prvoplánový efekt... Jo business, ten světem vládne, a ve velikolepém humnění téže.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Skvělé vlákno!
Mari Boine či Agnes Obel zná už skoro každý
Doporučím zpěvačku Dillon
Rothaudio

i.ambroz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od i.ambroz »

Esbjorn Svensson Trio - Live in London, Live in Burghausen a Live in Hamburg, exklusive !!

Odpovědět