Sgt.Peppers po padesáti letech
Sgt.Peppers po padesáti letech
Už jste prosím slyšeli výroční verzi této desky na LP? Já ji slyšel zatím pouze jednou, ale udělala na mně ten nejlepší dojem ( mluvím o desce č1, remix původní verze) Chci ji porovnat s výliskem z roku87 .
Re: Sgt.Peppers po padesáti letech
Honzo : Mám to ve Flacu , hodně dobré. Ale vytáhl jsem ze šuplíku a točí se mi nyní na kolotoči první vydání z r. 1967 (Parlophone ), mám i s vystřihovánkou, dostal jsem to před léty od kamaráda ( podotýkám nikdy nehrané a zapečetěné ), ale asi před rokem jsem nevydržel, otevřel a pustil, nic lepšího jsem nikdy neslyšel na žádném jiném formátu tento skvost. Po přehrání opět uložím, bude už 6 hrané.
To máš Mirku doma opravdu skvost, dovedu si představit jak to na tom Denonu hraje, neuvažuješ, že si to nahraješ na Technicse?To by bylo taky hodně luxusní.
Já mám pouze verzi z roku87, jedná se o digitální remaster z původních pásů a verzi z roku 09. Chci je porovnat s novým remixem, v čem se liší a jaký bude přínos. Původní vydání scháním dlouho, k mání jsou jenom německé dolisy z pozdějších let, vesměs ne v moc dobrém stavu a občas se objeví japonské vydání, ale taky jsou pozdější a kromě OBI stripu se od německých stavem nijak neliší.No musím doufat,že někdy na něj narážím, třeba na burze ve Vídni.Vzdyť takovýhle titul ten pohladí na duši. PrejiTi mnoha takových poslechů.
Já mám pouze verzi z roku87, jedná se o digitální remaster z původních pásů a verzi z roku 09. Chci je porovnat s novým remixem, v čem se liší a jaký bude přínos. Původní vydání scháním dlouho, k mání jsou jenom německé dolisy z pozdějších let, vesměs ne v moc dobrém stavu a občas se objeví japonské vydání, ale taky jsou pozdější a kromě OBI stripu se od německých stavem nijak neliší.No musím doufat,že někdy na něj narážím, třeba na burze ve Vídni.Vzdyť takovýhle titul ten pohladí na duši. PrejiTi mnoha takových poslechů.
To vydání Parlophone 67 mám taky, hraje opravdu fánózně a mono 

Tak já to mám ve stereu, a ještě ve zlatě na zdi.
Já krom JPN několika vydání mám ještě MFSL a to je o několik kroků-skoků napřed.
Porovnal jsem doma tři verze Sgt. Peppers, rok 87,09 a letošní výroční remix vydaný k 50 výročí prvního vydání na lp.Začnu tedy výročním vydáním. Deska vyšla jako dvoudesková verze, první deska je klasické album,ale přemixované Gilesem Martinem, synem producenta a zvukového inženýra původního vydání. Druhá deska" The Sgt.Peppers Sessions"- nehodnotil jsem, nebylo s čím porovnat. První deska má velmi vyvážený zvuk, vše je dotažené do maxima, některé detaily oproti dřívějším vydáním jsou zvýrazněné, ale vše je ku prospěchu věci.Zvuk je šťavnatý a vtáhne vás tak, že musíte poslouchat až do konce a potom možná jako já si to dáte ještě jednou.
Verze09 je charakterem zvuku hodně podobná výroční verzi, není ale až tak rozšířená k nižším kmitočtům, má ale v dobrém smyslu moderní zvuk.
Verze87 je obyčejná deska, není ani 180gr., jedná se o klasický 140gr. výlisek s tradiční černou etiketou" Parlophone". Že všech verzí má nejsušší zvuk, který není učesaný a působí velmi autenticky.Nedovedu říct,co je nejpovedenější, každá verze má cosi do sebe, jsem rád, že mám všechny tři. Nová verze má potenciál zvukově oslovit mladší generaci, seznámit s tvorbou Beatles, aby věděla na čem jsme ujížděli my starší kusy. Třeba mladší ročníky jejich tvorba taky chytne. Vše co jsem napsal v tomto příspěvku je pouze můj subjektivní dojem, na jiných sestavách může být výsledek jiný.
Verze09 je charakterem zvuku hodně podobná výroční verzi, není ale až tak rozšířená k nižším kmitočtům, má ale v dobrém smyslu moderní zvuk.
Verze87 je obyčejná deska, není ani 180gr., jedná se o klasický 140gr. výlisek s tradiční černou etiketou" Parlophone". Že všech verzí má nejsušší zvuk, který není učesaný a působí velmi autenticky.Nedovedu říct,co je nejpovedenější, každá verze má cosi do sebe, jsem rád, že mám všechny tři. Nová verze má potenciál zvukově oslovit mladší generaci, seznámit s tvorbou Beatles, aby věděla na čem jsme ujížděli my starší kusy. Třeba mladší ročníky jejich tvorba taky chytne. Vše co jsem napsal v tomto příspěvku je pouze můj subjektivní dojem, na jiných sestavách může být výsledek jiný.