Supraphon a jejich Hi-Res alba

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Supraphon a jejich Hi-Res alba

Příspěvek od Oldear »

Pánové řešte podstatné. Ano je v tom chaos, dokonce i u hlavních protagonistů. Někde uvádějí Slunečný, a někde Sluneční. Je s podivem, že synek "Americana" by to měl vědět ( viz. foto ), přesto i ten překlad má právě opačně. Sluneční hrob - sun grave a Slunečný hrob - sunny grave, přesto je to na tom obalu z CD Boxu ( kde to zprznil mladej Hladík nepřijatelným masteringem - je to neposlouchatelné ) Sluneční hrob - sunny grave. Možná i proto je to v různých vydání různě. Zbytečné slovíčkaření, hlavní je hudba.

muchacho
Pokud by to skutečně, jak píšeš, "vyhnali" až někam na 25 kHz, tak Ti to bude jedno, protože to neuslyšíš. Já bohužel už neslyším, ani ty nižší kmitočty kolem 15 kHz, ale přesto vnímám, že to současné zvukové podání je laděno trochu tzv. "světleji" - tedy více výšek. Předpokládám, že to proti originálu trochu narovnali a eliminovali tehdejší nahrávací možnosti. Nicméně, já tam žádné sykavky neslyším, pokud tedy jsou v mnou slyšitelném pásmu, ale ani na dispeji DG-68 to při přepnutí na Flat, žádnou anomálii na výškách nevykazuje.
Přílohy
mišík.jpg
Naposledy upravil(a) Oldear dne 07 bře 2024 14:47, celkem upraveno 2 x.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Oldear:
Přesně tohle jsem chtěl říci. Používaly se oficiálně poměrně masově oba názvy, ať se nám to líbí nebo ne. Nemůžeme proto napadat vyslovení jednoho z nich jako hrubku. Je to stejné, jako dnešní FERMATA byli část své kariéry FERMÁTA. Obojí je správně.
Mladej Hladík nejenom zmrvil mastering zvukově, ale bylo mu i jedno, že sitárové intro je ušmiknuto a nechal to tak.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

R-2018388-1258846631.jpg
R-2018388-1258846168.jpg
Na discogs je na first pressu z roku 1970 na obalu í a na štítku na desce ý. Singly jsou s ý

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

novtom:
Omyl.
1st press mono má na středové etiketě i na zadní straně přebalu í
1st press stereo má na středové etiketě ý, na zadní straně přebalu í

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Zajímavé informace o ohledně nejasnosti názvu jedné z ikonických skladeb českého rocku. Zjevně v tom měli zmatek všichni.
Nicméně podle textu písně bych soudil, že správně by mělo být "...ý"

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

K tým masteringom od SONO len toľko, že som si napísal pár mailov s majiteľom štúdia SONO p. Pavlom Karlíkom a len mi potvrdil, že vždy za originálnymi masteringami (Lucie, Kabát, Mišík, ... ) si po zvukovej stránke stojí, ale ako to odovzdajú hudobnému vydavateľovi, už na to nemajú dosah čo s tým vydavateľ spraví. Že aj on už počul reedície ich albumov na vinyloch, ale už to nemá s pôvodnou kvalitou zvuku veľa spoločného. Že vo vydavateľstvách sú väčšinov manageri, ktorých zaujíma len zisk z predaja a už ich nezaujíma kvalita zvuku a tak dajú vyrobiť vinyly v reedícii z CD ako masteru. Bohužiaľ je to tak.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Michal David - Allegro (1989)

https://www.supraphonline.cz/album/1988-allegro/flac

Předně chci říct, že nejsem skalní fanoušek Michala Davida a to co předvádí v současnosti se mi moc nelíbí, ale vraťme se na konec osumdesátých let...

Tuhle desku jsem podle data vydání musel slyšet poprvé v osmi letech, někdy v tom roce 88, u našich na gramofonu a potom až teď jako flac. V podstatě nic jsem od té desky neočekával, prostě další řadovka říkal jsem si. Ale skutečnost byla taková, že jsem se nedokázal odtrhnout od poslechu, natož přeskakovat stopy. Co mě úplně nejvíc oslovilo jsou texty, texty a ještě jednou texty. Nejvíc jsem si asi připomněl skladbu Vůně ženy, kterou jsem už jako malej kluk docela vnímal a chápal, že tohle už je svět dospělých. Deska zní celkově jak bych to řekl "dospěle" a uceleně, nejsou to jen nějaké písničky, které spolu nemají nic společného. Co je pro mě opravdu těžko pochopitelné, že jsem z téhle desky snad ještě nikdy neslyšel jedinou písničku v rádiu. Přitom hitový potenciál mají na této desce prakticky všechny stopy. Z dnešního pohledu byla asi trochu smůla, že deska vyšla v době sametové revoluce po které přišel trochu nezájem ze strany posluchačů o tuzemské kapely. Je škoda že M. David nepokračoval dál v tomhle duchu.

Zvuk je z mého pohledu velice slušný a zajímavý. V podstatě každá stopa zní trochu jinak. Jak je napsáno na obalu byl při nahrávání použit "drum computer" takže výsledný zvuk bude zřejmě mix klasické bicí a "drum comp." ale výsledek není vůbec špatný, něco zní líp něco hůř, basa taky nezní špatně. Zkoušel jsem si to pustit u našich na notebooku ke kterému mám připojenou takovou tu klasickou hifi věž z 90ých let a nic moc teda. Za to doma kde mám bedny i sluchátka jakš takš srovnané od 30hz to neskutečně ožilo. U téhle desky ještě platí, že čím lepší hifi máte tím líp vám to bude hrát. Deska je ke stažení pouze jako flac ne hi-res, ale to vůbec nevadí dynamika i zvuk je naprosto v pořádku.

DR Peak RMS Duration Track
--------------------------------------------------------------------------------
DR12 -1.58 dB -15.95 dB 3:34 01-Potlesk patří vítězům
DR13 -2.34 dB -18.00 dB 3:35 02-Na kraj paměti jít
DR14 -2.35 dB -17.30 dB 3:13 03-Já a svět
DR13 -2.08 dB -17.69 dB 3:12 04-Nekejvej
DR13 -1.96 dB -16.92 dB 3:31 05-Úraz
DR12 -2.04 dB -17.83 dB 4:15 06-Jak snadno uvěří se lhářům
DR12 -2.13 dB -16.80 dB 3:20 07-Pozdrav
DR13 -0.92 dB -17.22 dB 4:14 08-Vůně ženy
DR11 -1.98 dB -15.17 dB 2:57 09-V pořadí pátý
DR12 -2.03 dB -16.28 dB 3:32 10-Důvod
DR12 -1.97 dB -16.14 dB 3:27 11-Doufám, že přijdeš
DR12 -1.02 dB -18.13 dB 4:42 12-Spolu zůstanem
--------------------------------------------------------------------------------

Number of tracks: 12
Official DR value: DR13
Přílohy
allegro.jpg

Odpovědět