Testovací zvuk pro dospělou aparaturu
Testovací zvuk pro dospělou aparaturu
Mám zapůjčeno od kámoše CD s názvem GYPSY SOUL. Výborná hudba k otestování celého řetězce a hlavně reprobeden. Zejména skladba Duede - viz odkaz, je zvuková bomba a dýchá na Vás 30 Hz, tedy alespoň u mě.
Re: Testovací zvuk pro dospělou aparaturu
JJ, tato konkrétní skladba je z desky, kterou mi při mé návštěvě pouštěl Dasta a kterou jsem si hned "musel" objednat!

Jo samozřejmě, GYPSY je výběr a tu jejich řadovku už mám taky objednanou.
Na tento song nastavují PA systémy už X let snad všichni zvukaři, se kterými jsem pracoval:
Jako testovací určitě dobrá, ale z celýho alba se mi hudebně líbí snad nejmíň, je dobrá tak na strašení dětí a manželek a vzhledem k žánru má brutálně přebasovaný spodek 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, to jsou všechno oblíbené nahrávky tzv. audiofilského testování. Jsou výrazné, výrazně ekvalizované, velmi dynamické a proto znějí dobře na všem. Dobré na efekt, když chceme oslnit někoho, kdo se v hifi nepohybuje. Já dávám přednost přirozenosti.
Co mně se osvědčilo, když chci rychle zjistit, jak cizí sestava hraje? Na průběh a rozsah basů používám sinusový sweep 1 minuta 200 Hz-20 Hz. Potom velmi oblíbené CD R.E.M. Automatic for the People. Je to na první poslech nic moc nahrávka, která na špatných sestavách hraje velmi nudně, zní převážně ve středech s nic moc dynamikou. Ale na dobře rozlišující a dynamicky hrající sestavě úplně rozkvete, objeví se detaily, prostor, drajv, velmi uvěřitelná přirozenost nástrojů. Jak tohle znělo na sestavě Soulution + Vivid G1, to bylo neskutečné. Potom Dvořákovo Requiem, Zdeněk Mácal, New Jersey Symphonic Orchestra. Sborové chorály spolehlivě odhalí (ne)schopnost podat 3D prostor a řeknou vše o rozlišení systému. Dále špičkově věrně sejmutá nahrávka bicích vytvořená "coughem" v akusticky dokonalém studiu, která prověří dynamické schopnosti sestavy, protože obsahuje pasáže "sotva slyšitelné" při volume=max i plnorozsahový signál. A v neposlední řadě velmi nenápadně, ale o to přirozeněji a příjemně dynamicky nahrané SACD Vanessy Fernandez s názvem Use Me.
Jinak to, že se PA systémy ladí na nehorázně přebasovaném Chrisi Jonesovi, je možná jednou z odpovědí, proč znějí tak otřesně
.
Co mně se osvědčilo, když chci rychle zjistit, jak cizí sestava hraje? Na průběh a rozsah basů používám sinusový sweep 1 minuta 200 Hz-20 Hz. Potom velmi oblíbené CD R.E.M. Automatic for the People. Je to na první poslech nic moc nahrávka, která na špatných sestavách hraje velmi nudně, zní převážně ve středech s nic moc dynamikou. Ale na dobře rozlišující a dynamicky hrající sestavě úplně rozkvete, objeví se detaily, prostor, drajv, velmi uvěřitelná přirozenost nástrojů. Jak tohle znělo na sestavě Soulution + Vivid G1, to bylo neskutečné. Potom Dvořákovo Requiem, Zdeněk Mácal, New Jersey Symphonic Orchestra. Sborové chorály spolehlivě odhalí (ne)schopnost podat 3D prostor a řeknou vše o rozlišení systému. Dále špičkově věrně sejmutá nahrávka bicích vytvořená "coughem" v akusticky dokonalém studiu, která prověří dynamické schopnosti sestavy, protože obsahuje pasáže "sotva slyšitelné" při volume=max i plnorozsahový signál. A v neposlední řadě velmi nenápadně, ale o to přirozeněji a příjemně dynamicky nahrané SACD Vanessy Fernandez s názvem Use Me.
Jinak to, že se PA systémy ladí na nehorázně přebasovaném Chrisi Jonesovi, je možná jednou z odpovědí, proč znějí tak otřesně

Pro mne je poslední referenční disk: Patricia Barber, Companion (MoFi, UDSACD 2023).
Naposledy jsem slyšel v hifi studiu na SACD přehrávači TAD-D600, předzes Pass labs XP30, konec X350.8, repro TAD Evolition One, doplňky a kabeláž Nordost .. a zůstaly mi jen oči pro pláč, něco tak dokonalého doma asi nikdy mít nebudu.
Naposledy jsem slyšel v hifi studiu na SACD přehrávači TAD-D600, předzes Pass labs XP30, konec X350.8, repro TAD Evolition One, doplňky a kabeláž Nordost .. a zůstaly mi jen oči pro pláč, něco tak dokonalého doma asi nikdy mít nebudu.
Black Light Syndrome tria Bozzio, Lewin, Stevens se používá k testování v mnoha studiích napříč republikou už od roku 97. Dodnes si pamatuji jak v HEAS v Belgické na skladbě " Duende" testovali bedny Audiophysic Kronos- neskutečný moment..
Já každou změnu v sestavě ( nový kabel, Ceraballs pod bedny,...)testují nejraději na cd Al Di Meola " Kiss My Axe", Antonio Forcione " Ghetto Paradise", z bigbítu Black Sabbath " Paranoid" titulní track " War Pigs"
Pochopitelně pouštím také notoricky známé věci, jako každý, kdo zkouší doma nějaké změny v sestavě.
Výše uvedené nosiče beru s sebou, když jdu na nějakou hifi návštěvu.
Já každou změnu v sestavě ( nový kabel, Ceraballs pod bedny,...)testují nejraději na cd Al Di Meola " Kiss My Axe", Antonio Forcione " Ghetto Paradise", z bigbítu Black Sabbath " Paranoid" titulní track " War Pigs"
Pochopitelně pouštím také notoricky známé věci, jako každý, kdo zkouší doma nějaké změny v sestavě.
Výše uvedené nosiče beru s sebou, když jdu na nějakou hifi návštěvu.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Chesky records The Worlds Greatest Audiophile Vocal Recordings.
... no keď dostal ten kompilát taký skromný názov, tak to bude určite aj pravdaChesky records The Worlds Greatest Audiophile Vocal Recordings

Na testnutie mi postačuje výberovka od Crystal cable - Arabesque. track 1 a 11. Veľa napovie o schopnostiach celého reťazca. Napr. na výstave v Blave na reťazci Accuphase a repro Ante sa jednoducho z neznámych príčin aktivovali ochrany a vypli zosíky. 

Na to ti stacia vhodne testovacie signaly. Nemusis sa ani unuvat s vyberom hudobneho titulu.
Ja chcem počúvať hudbu a nie signály. Tie ponechám netopierom