Tipy na Tv přenosy aneb i plazma je náš kamarád

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
korys
Kontaktovat uživatele:

Tipy na Tv přenosy aneb i plazma je náš kamarád

Příspěvek od korys »

Zkusme zde psát tipy a dávat tak vědět i ostatním,když se něco zajímavého s předpokladem hezkého hudebního nebo jen hifi zážitku objeví v programu našich dostupných teleposkytovatelů. :)

Navedl mě na to ML.Když jsem se totiž onehdy přivlekl o půlnoci z práce a náhodou jsem skisnul asi hoďku před bednou u záznamu jazzového koncertu na ČT2(zvuk digitálně přes HDMI)a ani jsem nedutal,natož abych se svlékl,najedl nebo něco podobného.Byl to balzám na sedřenou duši :) a byla by škoda pro mnohé o takové věci přicházet.A na co bychom pak doma ty placky vlastně měli,že? :mrgreen:

První do placu: ČT1 18.12. 23,55 Sólo pro...Laco Deczi
CT2 19.12. 21,30 ČT live-Progres Story 1968-2008(záznam koncertu k 40 letům brněnské kapely Progress2)
Přes řeku do stínu stromů.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Tipy na Tv přenosy aneb i plazma je náš kamarád

Příspěvek od Paul »

Dobré témátko *thumbs up*
Korýšku-dík za tipy-oba super.

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Už to tu niekto spomínal

sobota 20. 12. 2008 13:40 ČT2

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon - Live

http://www.ceskatelevize.cz/program/101 ... oon+-+Live

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Sice nie moja salka kavy, ale pre niekoho mozno zaujimavy tip na nocny posluch zo soboty na nedelu:

21. 12. - 01:30 ORF1
orf.music.night
Elton John: Ephesus - The Great Empitheatre

Open Air z ruin tureckeho amfiteatra.

http://tv.orf.at/musicnight/

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

v "německých" stanicích by se toho našla fůra.
rakouské orf je skvělé. jen ho asi v čechách málo kdo chytne.
za to volné, satelitní, 3 sat, zdf theater, arte vysílá vynikající věci...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak co Sólo pro ... Laco Deczi? dívali jste se někdo?
za sebe můžu říct: nic moc. a velký Laco, drsňácky vtipný a hovořící nádhernou českoslovenštinou, a jeho band v tom byli nevinně. Sólo pro ... je spíš hudebně-publistický pořad než čistě hudební. vstupy do jednotlivých skladeb jsou důsledkem zvoleného formátu pořadu. člověk si spíš udělá rámcový obraz o interpretech a jejich současné tvorbě, než že by si užil atmosféru koncertu. mně přijde, že momentálně v Celule šéfuje Deczi senior a tvoří Eric Meridiano. velmi se mi líbil Vajco Deczi za bicí soupravou. nezapře, že je z dobrých vajec, jak poznamenal otec. :lol: basák Nob Kinukawa je možná fajn kluk jak tvrdí Laco, ale trochu mi u něj chybělo jazzové srdce. 7 strunná basa je velice efektní, ale hrál tak nějak strojově.
no a zvuk?
nevím, nakolik se na něm podepsal D/A převodník v TV, ale u jazzových cdček jsem zvyklý na něco úplně jiného. jednak byli všichni na jedné hromadě, jednak nástroje neměly ten správný šmrnc. obecná trubka, obecné klávesy...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

na co jsem zapomněl a co je šokující a smutná zpráva: New York už není hlavní město jazzu!!!
podle Laca Decziho už se tam jazz moc nehraje a na jazz moc nechodí. kluby bankrotují (včetně klubu jeho syna) nebo předělávají svou orientaci na jiné žánry. na Mike Sterna s Davem Weckelem přišlo do nejslavnějšího Broadwayského jazzového klubu 20 (!!!) posluchačů.
možná Laco trochu přehání. na Hercules and Love Affair bývává tuším nabito...

další zajímavá zpráva přímo z "místa činu" je: rap je mrtvý. definitivně. (a Eminem se učí zpívat)
:shock:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ve čtvrtek 25.12.2008 "Na Štěpána" v 18:30 na HBO je koncert Genesis z Říma (cca 90 minut). Je uvedeno, že z roku 2007, tak jsem celkem zvědav jaké to bude. Na HBO by měl být obraz i zvuk skvělý. *palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dnes na ČT2 dávali

Concentus Moraviae 2007
Barokní mistrovská díla J. D. Zelenky, F. X. Brixiho a C. P. E. Bacha na koncertě mezinárodního hudebního festivalu z chrámu Nanebevzetí Panny Marie ve Valticích. Sólisté Noémi Kiss, Britta Schwarz, Markus Brutscher, Tomáš Král, Barbara Maria Willi, Ars Brunensis Chorus, Visegrad Baraque Orchestra řídí M. Štrync. Zvuk I. Hájek.

pokud jsem to dobře postřehl, orchestr byl snímán 8 mikrofony, sólisté měli svoje mikrofony a pak jsem tam zahlédnul ještě 2 prostorové nebo ruchové mikrofony. zvuk byl skvělý. pocit prostoru byl odpovídající, nástroje vcelku dobře lokalizované, zvuk byl příjemně spojitý a vyvážený a čela a basy měly tu správnou nosnost, což je základní podmínka pro poslech vážné hudby. ale to je spíš jiná problematika, kterou zde nechci rozviřovat. projev orchestru i sboru byl fenomenálně neškrobený. ty lidi vyloženě bavilo hrát a zpívat. a to je na zvuku vždycky znát. blahodárně znát. jediné malilinkaté mínus bylo umístění plechů úplně po stranách orchestru, ale to bylo vynuceno nahrávacím prostorem.
osobně mě velmi zaujal způsob hry nakrátko ostříhané houslisty, která byla často v záběru při Brixiho skladbách. její uvolněné zápěstí u smyčce je dost netypické pro klasické muzikanty, ale mě se velmi líbilo. trochu mi připomnělo Mstislava Rostropoviče.
velmi doporučuji.

(otázka, která se přede mnou otevírá, je otázka převodníku. ale o tom až potom.)

silvan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silvan »

Dnes (26.12.08)
20:00
Magdalena
Od neskutečného snu malé holčičky ke skutečnému životu světové pěvecké hvězdy. Stylizovaný filmový portrét Magdaleny Kožené pohledem Ondřeje Havelky

20:55
Magdalena Kožená zpívá Bacha
Bachovský recitál přední české mezzosopranistky v brněnském Besedním domě. Spoluúčinkuje soubor Musica Florea za řízení Marka Štryncla. Režie Tomáš Šimerda

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dnes (28.12.2008) bych doporučoval strávit večer u TV:

Prima, 20:00
Obrázek
Karlík a továrna na čokoládu
http://www.csfd.cz/film/135983-karlik-a ... y/gallery/
USA / Velká Británie, 2005, 106 min
Režie: Tim Burton
Hrají: Freddie Highmore, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, James Fox, David Kelly, Christopher Lee, Deep Roy, Missi Pyle, Noah Taylor, AnnaSophia Robb, Danny Elfman, Franziska Troegner, Garrick Hagon, Adam Godley
nádherná šílenost

ČT2, 22:30
Obrázek
Život je zázrak
http://www.csfd.cz/film/136129-zivot-je ... o/gallery/
Fed. rep. Jugoslávie / Francie, 2004, 155 min
Režie: Emir Kusturica
Hrají: Slavko Štimac, Natasa Solak, Vesna Trivalic, Vuk Kostic, Aleksandar Bercek, Nikola Kojo, Marko Jeremic
nádhera o šílenství. Kosturica - co dodat?

ČT2, 1:00
Blues Alive Šumperk 2008
trocha blues live na dobrou noc...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

šumperská BluesAlive 2008 musela být skutečně parádní...
skvělí muzikanti.
co takhle James Cotton Blues Band nebo Sue Foley se svým růžovým kytičkovaným Telecasterem ???

Obrázek
paráda
paráda
a ještě jednou paráda.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Tak pridavam taky jeden... Dnes ve 20.00 (Londynskeho casu) koncert rockove kapely Oasis-Live from Wembley Arena. na freeview kanal 21. *hura*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

(3.1.2009) ČT1, 21:55
Vyvolený
Napětím a tajuplností doslova nabitý thriller natočil scenárista režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení, Vesnice), který je právem považován za jednu z nejpozoruhodnějších filmařských osobností současnosti. Hlavní role v jeho vizuálně úchvatném příběhu ztvárnili Bruce Willis (David Dunn) a Samuel L. Jackson (cizinec Elijah Price), atmosféru přitom působivě dotváří podmanivá hudba skladatele Jamese Newtona Howarda.
ještě jsem to neviděl, ale Shyamalan má vždy naprosto perfektní zvuk, takže si dovolím doporučit tentokrát naslepo...
no a B. Willis je prostě B. Willis.

Odpovědět