Vladimír Godár - Mater
Vladimír Godár - Mater
Vladimíra Godára a jeho Mater som si nahodou vypocul pri nakupe prepojovacich kablov u kolegu audiophila. Musim sa priznat ze som sa takmer hanbil, ze som toto mimoriadne dielo dovtedy nepoznal... Odporucam kazdemu milovnikovi Ivy Bittovej, Arvo Parta a az nadpozemskej atmosfery. Nahravane v roku 2005 vo Svatom Jure pri Bratislave, vydane v ECM.

Re: Vladimír Godár - Mater
Paradni muzika a obal je asi nejpeknejsi co mam, mam CZ vydani. Ona Iva dela skvelou muziku, zrovna me dohralo Bile inferno, taky vynikajici.
pipis
Booklet v podani ECM je taky tradicny minimalizmus

Booklet v podani ECM je taky tradicny minimalizmus

U české verze je to hybrid SACD a akorát vydavatelé zapoměli dodat,že SACD je jenom v multikanále a stereo sacd přehrávač to nepřehraje,takže(a nejenom já) mám smůlu.
Zajímavá věc s tím multikanálem. Já to mám na svém přehrávači ze stereo výstupů, takže jsem si nevšiml.
Jinak muzika není moje největší srdcovka, ale přesto jsem si po letech poslechu z kopie pořídil originál. Hlavně mě bere šestá skladba, tu si často pustím i vícekrát za sebou a mezitím si s radostí zesílím. Booklet je perfektní, škoda šejdrem nalepeného obrázku. SACD je příjemný bonus, jeden z impulzů pro koupi.
Jinak muzika není moje největší srdcovka, ale přesto jsem si po letech poslechu z kopie pořídil originál. Hlavně mě bere šestá skladba, tu si často pustím i vícekrát za sebou a mezitím si s radostí zesílím. Booklet je perfektní, škoda šejdrem nalepeného obrázku. SACD je příjemný bonus, jeden z impulzů pro koupi.
Vlastnim slovensku verziu, na obale ktorej nalepka jasne informuje len o multikanalovej SACD stope. CD stopa je zanedbatelne ostrejsia, zvukova aj hudobna kvalita je vsak v obidvoch pripadoch spickova. Posluchac na dozvukoch vnima priestor kostola, v ktorom sa CD nahravalo. Bittovej podla mna tento styl vylozene sedi.
to Hopp
To je úplně standardní nálepka na placky,mám ji skoro na všech sacd,všechny obsahují stereostopu.Potom jěště existují nálepky s nápisem STEREO,tzn.
pouze stereo (např. Gabriel).Holt ale slovensko-české vydavatelství chce bejt něco extra a vydá takový polopaskvil(nemyslím hudebně),a nikde se o tom nezmíní. Na sa-cd.net je o tom docela velká diskuze.
Týká se to např. přehrávačů Pioneer,Yamaha s snad i některých Marantzů.
toto jsem objevil později
To je úplně standardní nálepka na placky,mám ji skoro na všech sacd,všechny obsahují stereostopu.Potom jěště existují nálepky s nápisem STEREO,tzn.
pouze stereo (např. Gabriel).Holt ale slovensko-české vydavatelství chce bejt něco extra a vydá takový polopaskvil(nemyslím hudebně),a nikde se o tom nezmíní. Na sa-cd.net je o tom docela velká diskuze.
Týká se to např. přehrávačů Pioneer,Yamaha s snad i některých Marantzů.

Většinou se všude už prodává za stejnou cenu jen CD verze, v Bontonu ji mají ještě jako Hybrid SACD. Předevčírem večer jich měli "dostatečné množství", ráno už jen "posledních pár kusů", jeden z nich jsem si včera ráno objednal, tak kdo zaváhá ...
http://www.bontonland.cz/hudba/rockpop/ ... 20120.html
http://www.bontonland.cz/hudba/rockpop/ ... 20120.html