Vražedná hudba

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
palinoch
Kontaktovat uživatele:

Re: Vražedná hudba

Příspěvek od palinoch »

Myslim, ze korys ma cit pre podstatu *thumbs up*

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

korys píše: Davidus, velmi vystižné přirovnání k cikánské kapele, ano to jsem měl na mysli, hudbu, která je běžně povědomá a přesto se může stát, že Vás z ničeho nic zasáhne, to je ONO.
Tvůj Scelsi mě prostě nepřekvapí. Soudobá vážná hudba hodně odráží dnešní dobu. Je v ní přemíra snahy za každou cenu se odlišit, vymyslet kvadraturu kruhu, ale přitom je v ní příliš málo geniality jakou oplývali staří mistři. Poslouchat ji je někdy spíše utrpení a póza být za každou cenu in.
Scelsi není úplně soudobá vážná hudba (za soudobé považuji věci do 10-15 let staré). Jeho hudba byla ve své době v podstatě neznámá. Doporučuji si k němu přečíst článeček na Wikipedii.
Rozhodně takovou hudbu neposlouchám proto, abych byl in. Muziku třídím na líbí-nelíbí. Jestli je něco in nebo ne, je mi srdečně jedno.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Tak to jsi mě dostal. Já ho považoval za mladšího a oni to byli se Seressem, ale i Šostakovičem a Prokopfjevem vlastně jedna generace. *klanimse*
Přes řeku do stínu stromů.

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Současník byl, ale protože nebyl moc vidět, není tak známý. Možná jsem to přehnal s označením "ultramoderní klasika", což mohlo evokovat něco současného... V porovnání s Tebou jmenovanými mi tak hudba tak připadá.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Davidus píše:
korys píše: Davidus, velmi vystižné přirovnání k cikánské kapele, ano to jsem měl na mysli, hudbu, která je běžně povědomá a přesto se může stát, že Vás z ničeho nic zasáhne, to je ONO.
Tvůj Scelsi mě prostě nepřekvapí. Soudobá vážná hudba hodně odráží dnešní dobu. Je v ní přemíra snahy za každou cenu se odlišit, vymyslet kvadraturu kruhu, ale přitom je v ní příliš málo geniality jakou oplývali staří mistři. Poslouchat ji je někdy spíše utrpení a póza být za každou cenu in.
Scelsi není úplně soudobá vážná hudba (za soudobé považuji věci do 10-15 let staré). Jeho hudba byla ve své době v podstatě neznámá. Doporučuji si k němu přečíst článeček na Wikipedii.
Rozhodně takovou hudbu neposlouchám proto, abych byl in. Muziku třídím na líbí-nelíbí. Jestli je něco in nebo ne, je mi srdečně jedno.

Za soudobou vážnou (či klasickou nebo moderní) hudbu je obecně považována hudba zhruba od padesátých let minulého století.To není pop,kde se uvažuje v časových dimenzích letos nebo loni :D

Něco si o tom přečti,mohu například doporučit knihu Alex Ross : Zbývá jen hluk - Naslouchání dvacátému století (vlastním ji)

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

To samozřejmě vím, proto píšu v závorce, co si představuji pod pojmem soudobá vážná hudba. Bude asi poněkud rozdíl mezi hudbou složenou v padesátých letech a hudbou složenou po roce 2000.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od olympus720 »

Pokud někdo zmíní pojem "vražebná hudba" , okamžitě se mi vyjeví nahrávky americké performerky Diamandy Galas, hlavně její prvních 6 LP.
Z živého (bohužel již časem velmi nekvalitního přepisu vystoupení) tato pohoda přímí čiší.
Občas si některé CD pustím v noci a vydržím většinou 2 skladby a to ne z důvodu, že by se mi to nelíbilo, ale z pocitu čiré hrůzy, která mě dokonale paralyzuje.

http://www.youtube.com/watch?v=Th1hLNoOjn4

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Zda se, ze se kruh uzavira! (Viz muj prvni prispevek.) :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=KzWVWY5QUzg

Odpovědět