lechos píše:Kite...existuje magická hranice využitelnosti a další zakoupené platně poslechneš jednou v den pořízení a pak tam leží celá léta, nehraná a na obtíž. Tak to je, dej si říct.
To je pravda, ale mých zhruba 900 Cd zatím stíhám přehrávat v rozumných intervalech. Takže pro mne zatím magická hranice nedosažena
Tak ja som úplne v pohode, 150 CD, 120 LP a to mám 10% čo nepočúvam, len tak raz za rok No a potom 10 koncertov U2 na DVD a BD a jeden Springsteenov.
Potrebujem zbierku hudby, nožičky a hroty meniť nejdem, káble mám aké mám som spokojný, prenoska je nová, ťžítka a rezonátory ma nezaujímajú - chem kupovať hudbu
Samozřejmě, nepočítám audio kazety a těch se za ta léta nasbíralo...jenomže deck (1992) se pokazil což mě překvalilo, motor co hejbe dvířkami kazety netáhne, asi řemen v pr. nebo co...
hej, hej, počul som ju hulákať aj niekoho z U2, viem to zhruba zaradiť
Tuším to dával Larry Mullen a to bola veľká bieda, ale zase bubnuje dobre, ale fajn že si upozornil, človek niečo píše a súvislosti unikajú
ked Extreme, tak urcite aj album 'III sides to every story ', hudobne aj zvukovo vyborne ...
ked Marillion, tak urcite aj Fugazi, mne sa to este viac paci ako Misplaced Childhood, kupil som - 2 Disc 24 Bit Remaster a je to super.
Zajímavé, i když by bylo vhodnější výběr nazvat "Mých 10 nejoblíbenějších desek", protože takových doporučení by bylo možné sestavit spoustu.
.
Nicméně mě potěšilo, že autor zahrnul do svého výběru HOUNDS OF LOVE od KATE BUSH. Tato deska mě kdysi doslova uhranula
Takové žebříčky jsou vždycky nesmírně subjektivní záležitostí. Každopádně desky jako A Love Supreme nebo Loveless patří i do mého velmi úzkého výběru toho nej co jsem slyšel. Musím přiznat že bych asi sám nedokázal vybrat svou TOP5. Vlastně ani TOP10.
Vlákno by se mělo jmenovat spíš "Co rád poslouchám". Mě např. vůbec neoslovuje starý rock, takže u většiny zde doporučované "audiofilské" hudby bych se uzoufal nudou .
Arabesque by Crystal Cable
Patricia Barber - Companion, Modern Cool
Harry Belafonte - Sings The Blues, Live In Concert At The Carnegie Hall
Brian Bromberg - Hands
Jen Chapin - Songs Of S.Wonder
Billy Cobham - Nordic
Dadawa - Seven Days
Miles Davis - Kind Of Blue
Depeche Mode - Black Celebration,Violator, Exciter, Delta Machine
Peter Erskine - Juni
Antonio Forcione - Live
Peter Gabriel - New Blood
Renaud Garcia-Fons - Solo
Gladiator - OST
Dick Hyman - From The Age Of Swing
Jarrett/Haden - Jasmine
Chris Jones - Roadhouses & Automobiles
Hiroko Kokubu - New York Uncovered
Kraftwerk - The Man Machine
Diana Krall - Live In Paris
De Lucia/McLaughlin/Di Meola - Friday Night In SF
Doug MacLeod - Come To Find, There´s A Time
Metallica - Master Of Puppets
Oregon - Beyond Words
The Oscar Peterson Trio - We Get Request
Rebecca Pidgeon - The Raven
Pink Floyd - The Wall, Dark Side Of The Moon
Elvis Presley - Elvis Is Back
Sara K - Hobo
Isao Suzuki - Blow Up
Tsuyoshi Yamamoto Trio - Midnight Sugar, Misty
Vitous/Garbarek - Atmos
Vivaldi - Cello Concertos
Mohol by som menovať ešte mnoho interpretov ale toto je pre mňa základ.
Dúfam, že rockový fanúšikovia mi odpustia, že tam toho nie je veľa. Nie, že by som nepoznal kapely veď som na nich vyrastal (Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep, Metallica, Iron Maiden, Judast Priest, AC/DC, Rainbow, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Scorpions atď.), ale s pribúdajúcimi rokmi sa to zmenilo a v sučasnosti počúvam väčšinou jazz. Samozrejme, že sú to kapely, ktoré sa zapísali do dejín hudby, ale ich už počúvam zriedkavo.
Mam tu tip na Queensryche - Empire.
cesta zarubana, ci radsej odporucit original, alebo remaster, ani jedna verzia nie je idealna. Kupil som remaster, klasicky to ma volume strasne nahlas, vysky su riadne vytiahnute, ti co maju radi stavnate vysky si pridu na svoje...kazdopadne hudba vyborna.
Len na margo veci , ich posledny album - 'Queensryche' s novym spevakom je pecka, naslapana hudba...skoda, ze prudukcia je strasne, ale strasne nahlas a zvuk to przni ...