Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od koudy42 »

Jen je nechat at se perou .... perwol :D....

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

zasilovač ze zdi, zbytek z lišty/filtru - tak hraje dost kolegů. Já jsem tak taky hrál, teď v poslední době už mám i A32 v liště, takže všechno v liště. Druhou lištu mám "televizní". Tam mám televizi, zdrojové komponenty, LAN Router. Taky je ta lišta dobrá, tu konkrétně jsem měl na návštěvách. Použité dráty jsou Van den Hul. Zásuvky Furutech NCF. Dodělávám pro ně obě "kolejničky", housing, stojánek nebo jak to nazvat, bude to vypadat líp, sjednotí se, dřevo s nerezem vypadá taky hezky a získá to na stabilitě. Všechny šroubky v nerezu, příprava pro nožičky. V tomto čase druhý stojánek lepím a lakuji. Ještě možná výhledově zkusím jednu lištu z jiného drátu. :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zesilovač ze zdi.... pro dobrý pocit bych dal před zesilovač filtr pro 10-16A a na zbytek po 2A. To by snad mohlo fungovat.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Este k tej liste. Je u nas niekto, kto vyraba listy pre hifistov a ma vsetky potrebne diplomy, skusky a certifikacie, aby to bolo obhajitelne napr. i pred poistovnou v pripade poziaru a podobne?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

myslim ze by sa naslo dost ludi co nema ani elektrorozvody v dome robene autorizovanou osobou/firmou

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Z místních profi výrobců, o kom vím, že dělá pouze "psa", je jen AAI. https://shop.aai.sk/en/unisono-8/
Jinak vesměs dělají všichni filtrace (RD, Noble audio, Bubuxin, Sroll, GMG,p.Král a další). Taky nevím o nikom, kdo by používal na psovi nejvyšší Furutechy. Šetří se/musí se vydělat.
Nevím kolik bych si musel zaplatit a hlavně kde... kdybych chtěl napájecího psa(y), jakého mám teď.
Díky tomu, že známí a kolegové, senior technici atd. nebyli skoupí na rady a materiál, konzultace atd. Velký dík. *klanimse*
Přílohy
AAI.jpg

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Zdravím všechny,
prosím Vás mám takový zvláštní dotaz. Celých 27 stran tohoto vlákna jsem nečetl, trvalo by to dlouho.
Koupil jsem tuto zásuvkovou lištu z Německa - viz. obrázek dole.
Fáze je na zástrčce a na zásuvkách vlevo, což je ok. ALE! Když ji zasrčím do zásuvky do zdi, tak díky kolíku je to obrácené. Tedy označená fáze na kabelové zástrčce je tím pádem na nuláku a i u jednotlivých zásuvek na liště je to naopak. Přeměřil jsem to a je to skutečně tak.
Otázka tedy zní, pokud jednoduše otočím napájecí kabely komponent o 180 stupňů - je to pak v pořádku? Nebo to díky vnitřnímu zapojení lišty není jedno to takto jednoduše otočit?
PS: nejsem elektrikář, takže mne tady nekamenujte za neznalost bazálních věcí.
Děkuji moc za reakce.

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

V Nemecku mají SHUKO system, kde je to jedno. Mohou to davat do zasuvky i otočeně. Proto to asi vzniklo.
Proud teče modrým i černým/hnědým. Na funkci by to nemělo mít vliv. Dej to pro klid duše, jak je u nás zvykem.

http://www.odbornecasopisy.cz/elektro/c ... csn--13958

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Díky, super.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pro klid hifisticke duse bych si zjistil jsk je zapojena faze v pristrojich (pojistka) a pak se snazil zapojit kabely, aby to odpovidalo faze k fazi. Jinak je to jedno. Proud ze zasuvek je stridavy...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Existují ma to pomůcky, jako např. : https://oehlbach.com/en/phase-detector/phaser-d1c17017

Po zjištění si to označ, na kabelu i na liště se Schuko.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nepřipadalo mi, že by neuměl najít fázi.

"Fáze je na zástrčce a na zásuvkách vlevo, což je ok. ALE! Když ji zastrčím do zásuvky do zdi, tak díky kolíku je to obrácené. Tedy označená fáze na kabelové zástrčce je tím pádem na nuláku a i u jednotlivých zásuvek na liště je to naopak. Přeměřil jsem to a je to skutečně tak."

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Jarda69, ten Oehlbach ti bezpecne najde kde mas fazu na strane pristroja. Takze staci vediet kde je na strane pristroja a podla toho ju otocit kedze zasuvky su Schuko a uz tazazel vie ze ma fazu v nich naopak. Da as to samozrejme zistit aj bez toho Oehlbachu (ja ho mam)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Cormack

Doufám, že Ty jsi moje sdělení pochopil. Sice je pravda, že na funkci by to nemělo mít vliv, ale bohužel má - hlavně u CD playeru, to už jsme řešili na konci 80. let. Dále to nechci rozvádět.

I já, stejně jako blesk666, Oehlbacha mám a to již mnoho let, stejně jako všichni moji Hifi kamarádi.

Odpovědět