Zdravím všechny,
řeším nyní napájení, co do kabelů a přepětových ochran v rodinném domě v řídké zástavbě. Rozvody jsou relativně nové, ale občas nám tu ale vypadne proud.
Doteď používám klasické napájecí kabely standardně dodávané k přístrojům, ze zásuvek ve zdi mám píchnutého psa s přepětovkou a filtry.
Otázka zní, zda u sestavy do cca 100K má vůbec nějaký smysl uvažovat nad něčím jiným, než stíněnými kabely a stíněným psem. Dostala se ke mně informace, že pro napájení hifi se zásadně nedoporučuje přepěťová ochrana, která má negativní vliv na reprodukci. Zkoušel jsem měnit napájecí kabely, ale nedal bych ruku do ohně, zda jsem slyšel rozdíl, když to bylo píchnuto napřímo do zásuvky ve zdi, nebo do přepěťovky. Stíněné kabely ani psa zatím nemám, ale mám možnost si to vyzkoušet.
Spíš mi jde nyní o nějakou obecnou informaci a posouzení, co má smysl a co ne.
Hlavně mě trápí jedna věc, pokud bych, jak se doporučuje, vynechal přepětovku a jel pouze přes stíněné kabely a psa, tak komponenty nebudou nijak chráněny, a toho se tedy opravdu bojím. Je nějaké řešení bez zásahu do rozvodů? Nepomohla by nějaká přepětovka rovnou do zásuvky, která by neměla na zvuk vliv, do které by se pak strčil stíněný pes atd...?
Napájení sestavy do cca 100K
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Napájení sestavy do cca 100K
Tienené káble pre dobrý pocit a peniaze daj radšej za albumy. Čím skor vyrastiež z tejto alchýmie, tým skor budeš mať radost z hudby. Naozaj to nemá zmysel ani při zostave do 100 ani nad 100 tis