SUPRA MD06-EU / SP - síťový filtr a přepěťová ochrana

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SUPRA MD06-EU / SP - síťový filtr a přepěťová ochrana

Příspěvek od dadaft »

na doporučení Miha jsem zakoupil a připojuji se k pipisově dobrozdání. skvělé provedení, parádní design. tohle není žádná brzda nebo deka a ve spojení s extra žílou pro audio mě vytáhl z nejhoršího. výsledek je natolik uspokojivý, že oddělovací trafo zřejmě přeskočím a případný další krok bude rovnou síťová pračka...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Včera jsem doplnil tento síťový filtr samostatným stíněným káblem 3x2,5mm, připojeným na nový jistič s uzeměním stínění na nulák v bytovém rozváděči. Zvuk se neuvěřitelně zlepšil. Doporučuji všem takto začít, až potom laborovat s novými a často v nekonečné spirále dražšími přístroji.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, já mám extra žílu pro audio s vlastním jističem, ale filtr k ní mám připojený běžnou síťovou šňůrou, která vede kolem počítače a paralelně se signálovou šňůrou monitoru. možná by ten stíněný kabel stál za to, když to tady čtu! co je to za kabel foxi?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pošlu ti foto večer, až přijdu domů.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kabel je v bytovém rozváděči napojen na solo jistič, stínění je uzeměné. U hifi mám kabel napájený na svorky psa Supra. Z něho napájím výkoňáky a jdu do filtru Supra, z kterého pohánim ostatní hifi. Zesilovače u mne mají na filtru menší útlum,proto do psa. Televizi a DK mám zapojené do obyč zásuvky, abych to zbytečně nemíchal dohromady.
Zvuk se změnil k dobrému: široký trojrozměrný prostor, lokalizace nástrojů,příjemné basy a výšky. Jako kdybych vyměnil aparát.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Také jsem využil lákavé nabídky Svensounda a zakoupil filtr a 16 metrů kabel LoRad 3x2.5.Povedu to suterénem v instalačních lištách,abych nemusel nikde v bytě dělat drážku ( hlavně ten strašný svinčík) a pak to jedním vyvrtaným otvorem protáhnu do místnosti.
Chytám momentálně každou radu ve věci ochrany proti blesku.Někde bylo psáno,že je lépe než připojení přes samostatný jistič přes odpojovač.Nejsem vzdělán v oboru ,takže to bude práce pro odborníka.
Několik odkazů již mám na firmy Hakel a Dehn. Po konzultaci s elektrikářem jsem rozhodnut realizovat nové vedení ve dvou etapách .V první zprovoznění kablu Supra od jističe nebo odpojovače do místnosti k filtru Supra(od filtru mám ke každému přístroji rovněž stíněné síťové šňůry. V další etapě hodlám po konzultaci instalovat již zmíněný svodič.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

dadaft píše:na doporučení Miha jsem zakoupil a připojuji se k pipisově dobrozdání. skvělé provedení, parádní design. tohle není žádná brzda nebo deka a ve spojení s extra žílou pro audio mě vytáhl z nejhoršího. výsledek je natolik uspokojivý, že oddělovací trafo zřejmě přeskočím a případný další krok bude rovnou síťová pračka...
Neomezuje výkon zesilovače ? Když na něj zapojím moje dva koncáky, tak se mi zdá, že basy nemají takovou šťávu, jako po zapojení do psa a zvuk se trochu rozostří.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já mám momentálně malilinký integráček, takže to fakt nepoznám. :D
jestli zítra stihnu vyzvednout na poště Dispre a zapojím koncák BEAT od Densena, tak dám vědět.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

málem jsem zapomněl.
fox píše:Neomezuje výkon zesilovače ? Když na něj zapojím moje dva koncáky, tak se mi zdá, že basy nemají takovou šťávu, jako po zapojení do psa a zvuk se trochu rozostří.
jo. zkoušel jsem všechny varianty. nejlepší u mě koncák naprudko a na filtru jen předek a cd. přesně jak říkáš...

brvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brvr »

dadaft píše:málem jsem zapomněl.
fox píše:Neomezuje výkon zesilovače ? Když na něj zapojím moje dva koncáky, tak se mi zdá, že basy nemají takovou šťávu, jako po zapojení do psa a zvuk se trochu rozostří.
jo. zkoušel jsem všechny varianty. nejlepší u mě koncák naprudko a na filtru jen předek a cd. přesně jak říkáš...
Ja som tiež skúšal rôzne kombinácie zapojenia jednotlivých strojov, ale nezaregistroval zhoršenie dynamiky, ani podanie basov v prípade zapojenia konca do Supry. Nevyvrátiteľný rozdiel bol pri zapojení všetkých komponentov na priamo a cez Supru. Samozrejme v prospech Supry.

Pirso
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pirso »

Pridam aj ja moju skusenost s tymto filtrom a zosikom. U mna filter so zosikom zapojenym donho totalne brzdil dynamiku a uplne patlal zvuk. Vysledkom je, ze mam teraz zosik zapojeny priamo do oddelovacieho trafa a na Supru mam zapojeny CD prehravac. Takto je to uplne idealne. S tymi zosikmi si to musi kazdy vyskusat sam na svojom. Ale upozornujem, fakt to vyskusajte - pre istotu. U mna to bol obrovsky rozdiel.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

U tohoto filtru mi pořád svítí zelená kontrolka (SURGE) - je to tak v pořádku? A co má vlastně indikovat?

radis2121
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radis2121 »

mja by tiez zaujimalo co kontrolka surge znamena,no mne nesvieti

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

3-way Surge Protection
The SP-models, i.e MD06-BS/SP, MD06-EU/SP and MD06-US/SP, are all equipped with SUPRA’s surge protection device which protects all three ways: Live to Earth, Neutral to Earth and Live to Neutral. Many other surge protectors are only Live to Neutral, and do not protect against field surges by proximate lightning. Lightning is always referred to earth.

For a correct and safe 3-way surge protection, the mains block has to be connected to an earthed wall socket.

SUPRA NIF Transient Filter
All models are equipped with SUPRA NIF (Non-Intrusive Filtering), a mild transient filter which will not influence the transient properties of the equipment. SUPRA NIF is developed by Ben Duncan Research in England.

Odpovědět