Test Accuphase vs DIY

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Test Accuphase vs DIY

Příspěvek od Zappadaddy »

Včera proběhl test praček Accuphase ps-510 a pračkou pana Hogela z Plzně(koncept asi Dudkův) s neuvěřitelným výsledkem!!!!! Nebudu dlouho prudit,poslechli jsme PS-510 a pak jsme tam strčili tu českou pračku.S napětím jsem očekával co se bude dít,už jsem se připravoval na průser,ale opak byl pravdou.Spadly mi čelisti až někam pod podlahu!!!!!!Rozdíl byl tak veliký,že i hluchon by slyšel jak se hlas Patricie Barber v prostoru více proklesil,všechno bylo prostě lepší.Jestli jsem si myslel o této pračce,že to nemůže přeci konkurovat Accuphase,která je o mnoho desítek tisíc dražší, tak jsem se velice mýlil.Musím říct,že jsem se mýlil velice rád,protože ušetřit v krizi není tak špatná věc.Vůbec jsem tak nadšený,že už naháním výrobce.Chci ji a to co nejdříve a to i kdybych měl vyloupit banku.Dívejte se na TV zprávy,budu to já kdo úspěšně vyloupil banku. :lol: No pokračuju,zkoušeli jsme další kombinace zapojení a zjistilo se,že když vidličku v Accuphase otočíte bude to hrát najednou o mnoho lépe,a to se stalo,najednou byl zvuk podobný tomu té konkureční značčce HOP,ale i tak to s Hop bylo o trochu lepší.Nakonec se zjistilo,že než s otočenou fází v Accuphase,je lepší přístroje dát přímo do zdi.
Další zjištění panem Ročkem,mnou a panem Vlkem z Chrudimi,majitelem této pračky bylo:
1) záleží a má zásadní vliv(!) velikost oddělovacího trafa. PS-510 má 500 W, konkurenční pračka měla 2 000 W.
2) má vliv, zda jsou do pračky zapojeny všechny přístroje nebo jen některé.
3) má vliv otočení fáze u přívodního kabelu
4) DIY může být výrazně lepší a levnější než výrobek renomované značky

Zvuková kvalita - tj. čistota, rozlišení, prostor, atd... - výsledné pořadí (zbytek aparátu stále stejný):

1. všechny komponenty do pračky DIY 2 kW
2. všechny komponenty do pračky PS-510 připojené s otočenou fází
3. všechny komponenty rovnou do zdi (!)
4. všechny komponenty do pračky PS-510 připojené s normální fází
5. zesilovač do zdi a přehrávač do pračky PS 510

Nevím jak je Accuphase udělaná, proto body 2 a 4 (prohození fáze) se mohou u jiné pračky projevovat jinak.4eská pračka je těžší a to o dost,ale Accuphase je designově někde jinde.Ovšem ani Accuphase se nehodí designově všem tak krása není pak důležitá,může být někde schovaná za rackem.

Na závěr mne překvapilo,co se v naší dolině vyrábí za skvosty a ví o tom jen pár lidí,a to je velká škoda.
Pan Roček na závěr svého emailu píše:
Více by Ti napsal Žíznivý mnich, má Accuphase půjčené na testování. Včerejší poslech byl relativně krátký, ale ty rozdíly, jak jsem popsal, tak jsem slyšel zřetelně. Pokud u Accuphasde neotočíš na výstupu fázi, tak se mi výsledný zvuk zdál horší než při zapojení komponentů natvrdo do zdi, což mě vyloženě překvapilo. Rozdíl mezi Accuphase a DIY pračkou - tj. mezi 1. a 2. místem byl ohromný, takže přínos opravdu kvalitní pračky s výkonným oddělovacím trafem je neoddiskutovatelný. Ovšem Accuphase PS-510 si určitě nekoupím. Zdraví Honza
Obrázek
Obrázek

Mike
Kontaktovat uživatele:

Re: Test Accuphase vs DIY

Příspěvek od Mike »

Tohle se dobře poslouchá *thumbs up* Ale taky trafo 510 VA vs 2000 VA je čtyřnásobný rozdíl v prospěch většího trafa.
Myslím si že 510 VA je (nejen pro zappův systém) nedostatečný výkon. A také věřím že čeští konstuktéři mají na to porazit světově zažitý Hi end :-)
Pokud to není tajné kolik stojí řešení od Dudka ??
Vím že Accuphase PS-510 stojí kolem 136 000kč
Troufám si říci že v případě tohoto řešení bude cena asi trochu jinde

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

20 000kč. *bravo*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dvacet? to je dost dobrá cena.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Nejde náhodou o Hogyho pračku?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To není řešení od PD, navíc to není aktivní "pračka", ale jen oddělovák s filtrama.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Pokud jde o Hogyho, tak zcela jistě to nemá nic společného s Pavlem Dudkem. A zcela jistě to není pračka!!! Jde pouze o filtr. Tedy nic aktivního v zapojení není. Jen filtrace. Kdysi se ozval sám Hogy a cena byla tuším 14 000Kč. Ale je to již dávno.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pasul a Merhaut.Nevím,ale má to oddělovací trafo a flitr.Ale výsledek byl jasný a to je pro mne nejdůležitější.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

*offtopic* pokud by někdo měl v okolí Vysočiny(Havl.Brodu)zájem o vyzkoušení tohoto zařízení,můžeme se pak dohodnout.Jenom však v případě,že mě stím krámem odveze a přiveze.Byly tam ještě udělané nějaké dodatečné úpravy doporučené kolegou T.Hogena panem Kohoutkem.A ještě na rozdíl od Ludkova stroje je toto postavené na EI trafu.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

To je samozřejmě jasné. Ať už je v tom to nebo ono, je to zcela jedno. Nejdůležitější je pocitový a poslechový závěr případného majitele. To jsem už psal dávno tomu.

Pro případné konstruktéry lze z toho odvodit jasný závěr. Co je důležitější a kde je případný problém v napájení přístrojů. Dodal bych největší problém....

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Zappa - to je neuveritelne, tomu bych nikdy neveril. Nehulili jste u toho nejaky sajrajt ?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Zappadaddy píše: 1) záleží a má zásadní vliv(!) velikost oddělovacího trafa. PS-510 má 500 W, konkurenční pračka měla 2 000 W.
Probůh to je ale jasné jak facka. Strkat před Šrolla pračku s trafem 500VA a dělat s tím pokusy mohou jen diletanti. Sorry, ale je potřeba to říci. Už jsem na to upozorňoval alespoň 3x, bez výsledku.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

merhaut píše:To není řešení od PD, navíc to není aktivní "pračka", ale jen oddělovák s filtrama.
Ale je správně dimenzovaný pro výkonový zesilovač. 500VA pračka se hodí jen na přehravače a předzesilovač.
Pavel Macura Audio

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Souhlas vidím že šroll má 2x530 W / 2 ohm takže je pro něj 500 VA trafo naprosto nedostačující.
Když accuphase tak jedině model PS-1210. Který disponuje patřičným transformátorem. Příkon zesilovače šroll Lyric asi bude někde kolem hodnoty 1100 VA.
Neplánuje se test např s lachimovou pračkou ??

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

POZOR!!

Accuphase Ps1200 je před SROLL je pitomost.
Totální.
Vyzkoušeno u mě.

PMA
zcela souhlasím a nechápu, že tě neposlechli!!

Odpovědět