Žádost o radu: oprava/servis/prodej? rozbité pračky Accuphase PS1220
Žádost o radu: oprava/servis/prodej? rozbité pračky Accuphase PS1220
Před více než 7 měsíci jsem poslal svou rozbitou pračku Accuphase PS1220 do "autorizovaného" evropského servisu, který doporučil samotný Accuphase. Po několika průběžných dotazech ke stavu diagnostiky jsem po dlouhé době konečně dostal konkrétnější odpověď, která ale nepotěšila. Opravu odhadují na 2 374 Euro, takže po připočtení dopravy tam i zpět se dostáváme na ca 60-70 tis. Kč. Zvažuju, jak dál postupovat. Zde jsou detaily, které mi servis poskytl po několika urgencích za více než 7 měsíců trvající diagnostiky. Předchozí odpovědi byly neurčité, že "na tom pracují" apod.:
Parts from Accuphase: 2 x Power Assembly - 5 300 PLN
Parts which our technician can fix/replace - Protect Module, Filter Amp Assembly, In-Rush Protector + other small issues + working time - 5 380 PLN
Total amount would be: 10 680 PLN / 2 374 Euro
Umí někdo posoudit, jestli je to přiměřené?
Dotázal jsem se servisu na další detaily...
1. Zvažuju kontaktování Accuphasu a ověření postupu jimi doporučeného servisu. Délka vyřizování a nacenění opravy (i vzhledem k délce vyřizování) mi nepřijde OK.
2. Vyplatí se to nechat opravit? Mám pár lokálních zájemců, kteří nabízejí odkup rozbité pračky a vlastní opravu. Otázka je cena.
Je tu někdo, kdo by uměl pračku opravit, případně ni měl zájem v nefunkčním stavu?
Jakékoli jiné rady a tipy?
Předem díky moc!
Parts from Accuphase: 2 x Power Assembly - 5 300 PLN
Parts which our technician can fix/replace - Protect Module, Filter Amp Assembly, In-Rush Protector + other small issues + working time - 5 380 PLN
Total amount would be: 10 680 PLN / 2 374 Euro
Umí někdo posoudit, jestli je to přiměřené?
Dotázal jsem se servisu na další detaily...
1. Zvažuju kontaktování Accuphasu a ověření postupu jimi doporučeného servisu. Délka vyřizování a nacenění opravy (i vzhledem k délce vyřizování) mi nepřijde OK.
2. Vyplatí se to nechat opravit? Mám pár lokálních zájemců, kteří nabízejí odkup rozbité pračky a vlastní opravu. Otázka je cena.
Je tu někdo, kdo by uměl pračku opravit, případně ni měl zájem v nefunkčním stavu?
Jakékoli jiné rady a tipy?
Předem díky moc!
Re: Žádost o radu: oprava/servis/prodej? rozbité pračky Accuphase PS1220
Osobně bych zkusil kontaktovat Dj Rixe a zeptal se na jeho názor...
Dík moc, zkusím!
Jinak se jedná o pozáruční opravu, což asi vyplynulo...
Jinak se jedná o pozáruční opravu, což asi vyplynulo...
Osobně bych to dal do Casea p. Vránovy. Sám jsem tam měl E-213ku na renovaci/tuning. A jsem velmi spokojen. Casea je myslím i oficiální Accuphase servis pro ČR. Takže kdyby byli potřeba nějaké originální součástky tak nebude problém. A zkušenosti s těmito opravami mají. Co jsem slyšel, už tam byli i nějaké tyto pračky na servise.
weiron: Díky, skvělý tip. Netušil jsem, že je u nás oficiální Accu servis. Když jsem se před delší dobou ptal přímo Accuphasu, doporučili polský servis/prodejce, od kterého moje pračka pochází. Ale bohužel délka vyřizování a závěr diagnostiky je takový, jaký je. Už jsem včera napsal do Accuphasu a zmínil, že jim diagnostika trvala skoro 8 měsíců a požádal o názor na nacenění opravy... Jsem zvědavý, jestli budou reagovat a co napíšou. Obvykle si moc nestěžuju, ale těch 8 měsíců opakovaných dotazů na stav vyřizování nebylo zrovna příjemných.
Možná to neumí opravit, ale nemůžou to přiznat aby neztratili status ofic opravny, tak te nechali vycukat.
Podla tych dielov to vyzera byt celkom velky rozsah poskodenia. To poskodenie sa stalo bez nejakeho neodborneho zasahu alebo burka?
Dík všem za reakce.
Bouřka v den výskytu závady nebyla, neodborný zásah nebyl. Tu pračku nikdy nikdo neotevřel, pokud vím. Doma mi běžela dlouho bez problému. Jednou jsem přišel domů a náhle KO, přestože ca 2-3 hodiny předtím OK. Po každém zapnutí vylítla ručička měřáku vpředu na maximum a okamžitě vypadly bytové pojistky. Co se dělo v těch pár hodinách, netuším. Zkoušel jsem ve dvou bytech opakovaně, stejné symptomy.
Bouřka v den výskytu závady nebyla, neodborný zásah nebyl. Tu pračku nikdy nikdo neotevřel, pokud vím. Doma mi běžela dlouho bez problému. Jednou jsem přišel domů a náhle KO, přestože ca 2-3 hodiny předtím OK. Po každém zapnutí vylítla ručička měřáku vpředu na maximum a okamžitě vypadly bytové pojistky. Co se dělo v těch pár hodinách, netuším. Zkoušel jsem ve dvou bytech opakovaně, stejné symptomy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
měla bych zájem o koupi Vaší poškozené, nefunkční, pračky Accuphase PS1220.
Cenu nabídněte.
Děkuji.
Dominika Chlapcová
měla bych zájem o koupi Vaší poškozené, nefunkční, pračky Accuphase PS1220.
Cenu nabídněte.
Děkuji.
Dominika Chlapcová
Vážená Dominiko,
vítám Vás na tomto fóru a děkuji za zájem. Podobných nabídek jsem dostal několik, jednu z nich využil a pračku již nemám. Někdo se ji nyní pokouší opravovat svépomocí. Mohu mu ale předat Váš kontakt pro případ, že se oprava nepodaří, a můžete se pak dále domluvit... Pošlete mi soukromou zprávu, pokud máte o předání kontaktu zájem.
Zdravím!
vítám Vás na tomto fóru a děkuji za zájem. Podobných nabídek jsem dostal několik, jednu z nich využil a pračku již nemám. Někdo se ji nyní pokouší opravovat svépomocí. Mohu mu ale předat Váš kontakt pro případ, že se oprava nepodaří, a můžete se pak dále domluvit... Pošlete mi soukromou zprávu, pokud máte o předání kontaktu zájem.
Zdravím!