Finite Elemente Pagoda

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Finite Elemente Pagoda

Příspěvek od pasul »

Tak nevím jestli jsou hifi racky správně umístěné ve voodoo.Ale budiž.Od pátku jsem majitel tohoto stojanu Pagoda od Finite Elemente.Složení je v pohodě.Vzhled perfektní a účinnost jsem zatím neověřil.Potřebuji něco dořešit.Takže nehraju.Dostal jsem k tomu i další Spider čumprlíky pod přístroje(Vzhledem k čekání 1 měsíc na dodání!).Už jsem to zkoušel pod gramofonem a teď tedy pod CD/SACD.Byly tady nějaké hlasy po okopírování tohoto stojanu.Tak moc by mně zajímalo jestli by tohle někdo zvládl opravdu dobře.Tedy k nepoznání od originálu.O resonator technologii nemůže být řeč ,ale alespoň vzhled.Věřím ,že šikovný český ručičky dokážou hodně ,ale ty vnitřní kovové podpěry a smontování myslím bude problém.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Finite Elemente Pagoda

Příspěvek od lachim »

pasul

gratuluji.
výborná věc. v ceně nového kusu je to darda....

téměř každý prodejce v německu v tom ná komponenty.
můj hifi-guru v brd taktéž.

není to předražený, hezký stojan.
je to funkční stojan za který si výrobce nechá zaplatit.

fotky pagody jsem dal kamarádovi- truhláři. ať to vyrobí.
ten mě hnal. kosami i sudlicemi.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tak darda je to řádná.O tom žádná.Ale jak už jsem psal-žádné kompromisy a můj aparát si to zaslouží.Škoda jen ,že vedle na Slovanetu dával někdo odkaz na velice pěkný stojan a já už mněl objednáno tohle.Teď potřebuju symetrický kabel tak 3m a to si myslím ,že cena Pagody byla ještě dobrá. *headbang* Zatím to asi vyřeším nějakým levnějším modelem od Oyiade a poté až opravdické stříbro v mojí oblíbené značce.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

pasul píše:poté až opravdické stříbro v mojí oblíbené značce.
Prosím Tě jaká je Tvá oblíbená značka, pokud to není tajemství?
Kolik stojí Finite Elemente Pagoda alespoň zhruba a kdo to distribuje v česku nebo kde jsi to kupoval?
Dík

P.S. jinak gratuluji ke krásnému racku

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to pasul:
jasně, že to není voodoo. To jen se tam hází všechno o čem se nechce diskutovat.
Dobrá koupě, myslím, že nic lepšího asi nebude...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tajemství to není.Pokud neberu jednu americkou značku s kterou jsem v kontaktu(Virtual Dynamics) a která mi poslala na zkoušku jedny kabely ,tak jediná značka s naprosto perfektním přístupem k prodeji je Voba Audio.Proto jsem volil tyto kabely.Mám zatím jen repro a to Silver Xtreme.Dvě nevýhody-cena a ohebnost.Hrubší hadice jsem snad viděl pouze u jedné americké firmy a teď nevím jak se jmenuje.Manželka se ptala kde budu měnit ty odpadní trubky jak jsem to dotáhl domů.Mám od Voba Audio i reprosoustavy,ale tohle zatím bude tajemství. :mrgreen: Ale již teď můžu říct-naprosto skvělé repro.Všichni kdo slyšeli,píšou neuvěřitelné věci.

Pagoda signature stojí myslím 55 tisíc českých.Moje cena byla trošku jiná.Dovozce je RPaudio(Ostrava).Tohle studio můžu doporučit.Vše bez nejmenších problémů.Teda až na tu čekací dobu.Na stránkách myslím nic o tomhle není.Musíš volat!

Teď jsem si vzpoměl.Viděl jsem recenzi v HighEnd reportu.A tam to bylo napsáno kdo je zástupce pro ČR.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Gratuluji, skvostné stojany.
pasul píše:O resonator technologii nemůže být řeč ,ale alespoň vzhled.
Je to tak. Pagode od Finite elemente ( http://www.finite-elemente.de ) existují ve dvou modelových řadách.
Low-end Pagode „Signature“ (alias „High End Praha“) a high-end Pagode „Master Reference“ (alias „High End München“).

Na pražském high-endu vystavovala ostravská společnost RP audio s.r.o. (vzhledem ke kupní síle návštěvníků) právě ten levný model Signature. Viz foto se světlou verzí (a tmavou vykukující vlevo):
Obrázek

Šlo zřejmě o model E14, 85 cm vysoká, čtyři patra. Katalogová cena pro rok 2008 je EUR 1.800,- (= aktuálně cca CZK 42.660,-).
http://www.finite-elemente.de/en/produc ... _signature

Na mnichovském High Endu se (evidentně vzhledem k jiné kupní síle návštěvníků) vyskytovaly Master Reference.
http://www.finite-elemente.de/en/produc ... _reference

Viz. foto:
Obrázek

Obrázek

Ultimátní model vybavený tím, co Pagode dělá Pagode – technologií rezonátorů:
http://www.finite-elemente.de/en/produc ... echnologie

Cena modelu vyobrazeného na fotce (HD03, 85 cm vysoký, čtyři patra) pro rok 2008 je EUR 4.450,- (= aktuálně cca CZK 105.465,-).
Pak jsou samozřejmě modely ještě větší, širší, s cenami až EUR 9.500,-

Ale opakuji: Pagode Signature jsou dobrá volba a tipuji, že moc se jich u nás neprodá...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zbyněk:
akorát ta cena mě nesedí? Unás cca 55 tisíc a katalogová cena 1.800 euro = 42.660 Kč :?

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Peer píše:to Zbyněk:akorát ta cena mě nesedí? Unás cca 55 tisíc a katalogová cena 1.800 euro = 42.660 Kč :?
Dívám se Peere na web pana Pieknika ( http://www.rpaudio.cz ) a žádný ceník tam není.
Aktuální německý jsem stáhnul tady: http://www.finite-elemente.de/de/downloads

Cena pagod zřejmě bude stanovena po obvyklém rituálním tanečku:
první doba: prodejce cenu v EUR vynásobí nějakým nereálným kurzem CZK/EUR tak, aby laťka byla vysoko
druhá doba: kupující zamrká, že se jedná jen o "katalogovou cenu"
třetí doba: negociace a vzájemné přesvědčování
čtvrtá doba: var. a) plácnou si a "deal is done", var. b) Deutsche Post nakládá v DE balíček od německého prodejce českému zákazníkovi.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Zbyněk:
opravdu tuto situaci nechápu... samozřejmě platí varianta 4b).
Pokud tam člověk nemá nějakou bratrskou cenu aby byl aspoň na reálných prodejních cenách.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Peer píše:to pasul:
jasně, že to není voodoo. To jen se tam hází všechno o čem se nechce diskutovat.
Dobrá koupě, myslím, že nic lepšího asi nebude...
Přesto že jsem skeptik, voodoo to nebude. Sice se mi nepozdává těch 6 rezonátorů na každou polici (teoreticky = proč právě tyto a ne jiné kmitočty a proč právě 6), ale funkčnost to musí mít. Od toho tam ty rezonátory jsou. Je to totiž velice zajímavý přístup k řešení problému vibrací.
Otázka je jiná: Jaký výkon by musely mít reproduktory, aby vybudily stojany (a to zatížené či nezatížené) do rezonance ( čili rozvibrovaly je) ? To spíše daleko dřív se rozvibrují jednotlivé části audio/video řetězce, než aby vlastní (nota bene vybuzené) vibrace stojanu ovlivnily zvuk přístrojů na nich umístěných.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Je jasné, že ty rezonátory tam nejsou jen pro parádu. Ale asi se o tom víc nedozvíme.

Odpovědět