Hmotnostní zatížení repro

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmotnostní zatížení repro

Příspěvek od Ramones »

cívka kmitá obklopena magnetem, to ji vadit nebude...jen to železo bude těžší než ve skutečnosti :)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Přesně tohle jsem potřeboval slyšet a teď už nezbývá než ti věřit. Díky *thumbs up*

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Pri reprobedniach nejde o samoúčelnú hmotnosť. Tým, že ich zaťažíš, asi veľa nedosiahneš. Jedná sa predovšetkým o také zvýšenie hmotnosti, ktoré má za následok zníženie rezonancií, napr. silnejšia ozvučnica, silnejšie steny, prípadne rôzne vystuženia a pod. Taktiež sa vnútorná časť zvykne vysypať pieskom nie preto, aby boli bedne ťažšie, ale aby sa spodné frekvencie čo najmenej prenášali do podlahy. Tým, že bedne zvrchu zaťažíš, môžeš docieliť presne opačný efekt - ak nie sú dobre izolované od podlahy, tak sa môže väčšia časť nízkych kmitočtov o to viac prenášať do podlahy. Čo sa týka ich stavby, pri ich návrhu sa prihliada najmä na tuhosť celkovej stavby a na rezonančné vlastnosti stavebných materiálov, napr. MDF, HDF, mramor, hliník a pod.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nejdříve dostanou Soundcare hroty a zkusím opatrně 15 kilo. Uvidíme, jestli to zvuk zpevní nebo rozhodí....nebo se nic dít nebude ;)

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ty máš hroty s nebo bez misek? Myslím ty původní na bednách.Jinak ještě můžeš hroty vytočit,dát je obráceně a na koncovky nasadit gumové čepičky.Teda pokud jsi je měl v balení.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Hroty mám normál bez misek. Původní to asi nejsou. Vše budu aplikovat, až mi přijdou Soundcare spikes. Ty mají celkem stabilní základnu. Přijde mi to vhodnější jak Cerabally. Ty mají menší styčnou plošku (alespoň to tak vypadá) a jsou taky o dost dražší. Ještě nějakej čas budou bedny stát na dlažbě.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ty hroty máš origo.Jsou oboustranný.Špička z jedný strany a z druhé ploška s (přidaným) gumovým návlekem.Misky u mých 635 nebyly.Hoď sem po úpravách foto. :idea:

Odpovědět