Hudba z pod sarkofágu

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
korys
Kontaktovat uživatele:

Hudba z pod sarkofágu

Příspěvek od korys »

Marantz CD-67SE -Hudba z pod sarkofágu...

Obrázek

Obrázek

Drobná mechanickoestetická psychoakustická úprava plejeru byla iniciována řešením malého,čistě silnoproudého problému.
Po létech provozu na naší běžné elektrické síti se stejnosměrným bordelem se nepatrně uvolnilo a začalo slyšitelně bručet síťové trafíčko(dědeček už na to měl i nárok :) ).Trafo je uvnitř přístroje mechanicky zpevněno kovovou horizontální příčkou(výztuhou skříně),přesto se po létech provozu začalo již slyšitelně projevovat a přenášet i vibrace na vnější skříň.Po samotném utažení kotvení trafa sice došlo k uklidnění a stišení brumu na minimum,ale přistoupil jsem ještě k radikálnímu zatížení celé skříně přístroje,což jsem předem vyzkoušel jako velmi účinné potlačení parazitního zvukového projevu vibrací od toho trafa také.
Jsou zde i jisté teorie o přínosu zátěže na plejer i v oblasti zvuku jako takového,s vysvětlením blahodárného účinku zátěže na sklidnění mechaniky :mrgreen: ,ale to si netroufám posuzovat.
Stačí mi bohatě mechanický vliv na utišení toho případného brumíka a přínos psychoakustický z pohledu na pěkný sarkofág ze zeleného(možná vesmírného :mrgreen: )kamene s výraznou kresbou připomínající achát a který fajn koresponduje se zeleným podsvícením displeje. :ugeek: :mrgreen: (Nejspíš to je jen zelený mramor,ale pššt... :mrgreen: )
Přes řeku do stínu stromů.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudba z pod sarkofágu

Příspěvek od kamelot »

Korys

Chválím! Chtělo by to ale ( podle mne z estetického hlediska ) horní mramor nižší a více po celé horní ploše přehrávače. A možná sladit materiálově obě desky. To je ale jen můj názor. Radím tady a sám mám desky z různých materiálů - hlinská žula, nero zimbabwe mramor.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

O podobném sarkofágu uvažuji také. Problém s brumněním trafa sice nemám, přínos ve zvuku jsem zatím nezkoušel tak nemohu posoudit, ale z estetického hlediska je to paráda. A o tu radost z pohledu mi jde také :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dost asi bude záležet na samotném cdčku:
třeba philips cd824 zátěž nerad. výrazná ztráta detailů - vždycky musel být nahoře a dokonce jsem zjistil, že nejlíp hraje, když má teplíčko - dával jsem ho vždy přímo nad rošty zesáku.
cd950 zase raději pod zesák. čím těžší, tím líp...

na nějaký konkrétní, jasný důvod jsem nepřišel.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

kamelot
Pohled na Tvé stroje mne taky definitivně zviklal,abych to takto zkusil,když už jsem měl vyhlídnutý ,kamenolom'a naleziště :mrgreen: a tíha,krása a fluidum těch svědků věčnosti má něco přitažlivého do sebe.Ty spodní podstavce,zase krom jiného,tvoří spolu s hroty takový sjednocující prvek(mám ho i pod zesem).Takže hračičkování,ale tak to asi má být. :D
Přes řeku do stínu stromů.

Odpovědět