"Pomalovana" CD

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

"Pomalovana" CD

Příspěvek od Prospero »

Nevim, jestli tento „trik“ do Cech vubec nekdy dorazil, v Nemecku se o tom zacatkem 90-tych let ale diskutovalo pomerne dlouho a to i v renomovanych casopisech jako Audio nebo Stereoplay.
O co jde? Vnejsi a vnitrni hrana CD (ale opravdu jen ta) se opatrne 1-2x natre vodovzdornym zelenym (!) fixem, (napr. Edding 500 Permanent Marker), necha se za-schnout..….hotovo!
V diskuzi byly i jine barvy, zelena ale docilila nejvetsich uspechu.
Chtel bych zduraznit, ze jsem v oblasti woodo rozhodne veliky skeptik a tak mi nezbyvalo, nez se dat do zkouseni. Je to finta „za babku“, barva se da lihem bez pro-blemu opet odstranit a tak velka skoda nehrozila.
A vysledkem bylo, ze se zvuk reprodukce skutecne menil. Ne vzdy k lepsimu, tech pozitivne “ovlivnenych” CD byla ale vetsina. U nekterych zmizela neprijemna ostrost zvuku, nekterym pribyla prostorovost, jinym zase srozumitelnost zpevu.

Znovu opakuji – jsem vazne spise skeptik (viz me moto), ale tohle opravdu funguje. :o
Neptejte se prosim, na jake bazi, nejsem ani pfizik, ani elektronik, ale ani paranoik! Od te doby ale zkratka verim, ze jsou v HiFi veci mezi nebem a zemi, jez se proste zmerit nedaji.

Odar

Re: "Pomalovana" CD

Příspěvek od Odar »

Zrejme sa tym ovplyvnilo odrazanie od CD media. Nic ine by som v tom nehladal. O ziadne voodoo nejde. Otazkou samorejme ostava, ci odraza od CD to, co ma. V kazdej CD mechanike sa to bude chovat inak, nakolko kazda mechanika je ina a ma inu schopnost korekcie chyb (C1, v horsom pripade C2). Kto vie, ako zhruba funguje zaznam na CD a jeho nasledne citanie, nadprirodzene sily v tom nehlada :lol:

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

Ale to víš, že dorazil. A těch debat jaký že to správný odstín zelené toho fixu je nutno
použít, co bylo. I CD co mražáku se dávala *sunglases*
http://www.dutchaudioclassics.nl/Philip ... _cdplayer/
Jinak tady na obrázcích 4,6,33,35,36 a dalších je vidět 3 zelené led diody
na každé straně slotu pro CD. Pěkně to večer svítí, mám doma ;)
že by ta správná zelená ?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

*2thumbsup* To s tim mrazakem jsem tady cetl take, ale nikdy jsem to nevyskousel. Jsem totiz vice vinylak a nemam rad podchlazene nahravky! :D S tim pozmenenym rozptylem laseru tenkrat take argumentovali prave redaktori z tech casopisu. Neco na tom tedy asi opravdu bude. ;) To s tim mrazakem jsem tady cetl take, ale nikdy jsem to nevyskousel. Jsem totiz vice vinylak a nemam rad podchlazene nahravky! :D S tim pozmenenym rozptylem laseru tenkrat take argumentovali prave redaktori z tech casopisu. Neco na tom tedy asi opravdu bude. ;)

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

S tím mražákem, mám odskoušena DVD z trafiky za pár kaček co mi občas dávali důchodci,
když jsem došel do hospůdky na pivko, že jim to v DVD přehrávačích nehraje.
A ejhle ono po zmrazení to jede jako nic 8-)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

ad zmrazeni - i kdyby to nejak fungovalo, tak vznika neprijemny problem s kondenzaci vody na takto podchlazenem disku ...

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

ad zmrazeni - i kdyby to nejak fungovalo, tak vznika neprijemny problem s kondenzaci vody na takto podchlazenem disku ...
To dá rozum, že to nevrazíš do přehravače i s jinovatkou - přehravač není mikrovlnka :mrgreen:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

aha, asi jsem to spatne pochopil - ono se ma neco trvale zlepsit tim, ze to "prejde mrazem" ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

..že by krystalový mřížka??

Odpovědět