Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/7evWzeyK ... vARtJRUmCw

DEMON BITCH Master of the Games (2024)

Zdál se mi sen ........... na stěně kalendář s rokem 1985, pod ním deck Aiwa a pár kazet s popisky Iron Maiden, Omen, Stormwitch, Helloween, Mercyful Fate, Running wild, Demon Bitch .................. ne ta poslední kapela tam být nemohla, i když hudebně do té doby patří jednoznačně.
Fanoušci na metal-archives.com dávají druhému albu téhle americké party z Detroitu 95% a já je chápu.
NWOTHM jako z partesu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/4Zhptf6H ... v4BAS_DVPA

BLACK VIPER Hellions of Fire (2018)

Po spuštění mě vždy napadne: nó kluci, tak tohle jste nahrávali fakt v garáži (ale ne, ve studiu) ........... a navíc první skladba není nic moc a trvá sedm minut ............ ale od dvojky už jsem vždycky v pohodě, mám systém aby mě bavil za jakýchkoliv okolností a Hellions of Fire je naprosto parádní osmdesátkový heavy metal se skvělou kytarovou prací, užívám si, jak si kytary předávají sóla, jak šlape rychlá melodická basa .................... stejně jako u Tytus, kde je poslední deska už docela stará, se na případnou novinku norských Black Viper moc těším.

heavy speed NWOTHM

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/0RdzfhSM ... dY1MbZia0g

ANCHORITE Realm of Ruin (2025)

Podobně jako Crypt Sermon se i Anchorite stylově uvádí jako epic doom metal. Já nevím, u obou kapel je nabustrování kytar typicky heavy metalové, chybí v něm ta obrovská porce reverbu, která je pro doomový zvuk tak typická .................... za mě epic heavy.

Velmi dobré album, velká škoda, že závěrečné dvě skladby neudrží vysokou laťku a místo vyvrcholení přijde nuda.

DR8 svědčí, že metal má nejhorší časy loudness war za sebou.

epic heavy metal

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše: DR8 svědčí, že metal má nejhorší časy loudness war za sebou.
Ne, nemá. Můžeš mi vysvětlit proč tu plácáš takovýhle kraviny? Zaprvé je DR8 pořád mizérie a nic víc a zadruhé, i kdby snad DR8 jako bylo dobrý, tak jedna vlaštovka jaro nedělá, ani dvě a ani tři.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Byly roky, není to tak dávno, kdy jsem do metalové rubriky dával alba, která byla něčím hudebně aspoň trochu zajímavá. Ale všechno do jednoho mělo hrozný zvuk a DR5. Sleduju vývoj na stránkách Angry Metal Guy, kde DR u nahrávek uvádějí, a řekl bych, že dneska už je mnohem více alb s DR 7 nebo 8, než dřív běžných DR5. A menší část mají i alba s DR9, 10.
Nechce se mi to kvantifikovat, AI by to zvládla, ale fakt bych řekl, že je situace lepší.
A DR8? ... no, záleží i na jiných věcech, ale u metalu to jakž takž stačí, na každý pád rozdíl ve zvuku DR5 a DR8 je velký.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Obrázek
https://open.spotify.com/album/79e4PGlv ... XAo9ZvZRFg

LUCIFER'S HAMMER Be and Exist (2024)

NWOTHM mě zachránila. Zase rád poslouchám metal. Vlastně jsem měkota, Satan, peklo, války, pivo... mě nezajímají ..................... tohle je heavy metal pro mě!!! *2thumbsup*

((( Diskografie Lucifer's Hammer na Spotify nebo metal-archives.com je divná. Kapela podle nich vydala šest alb, poslech odhalí, že čtyři z nich jsou klasický melodický heavy metal, a dvě drsný temný black/death. Bližší zkoumání ukáže, že jde o dvě rozdílné kapely. Melodici jsou z Chile, blackeři z USA. Vivat Chile!!! )))

DR8

:twisted:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

:twisted: :twisted: :twisted:

Nejlepší a nejposlouchanější heavy metalová alba roku 2025 dle dadafta:

Obrázek

:twisted: :twisted: :twisted:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://open.spotify.com/album/0zXFf3Jw ... fncGAe4V9Q

HYPERION Cybergenesis (2026)

Jedna z kapel, na jejichž nové album jsem se těšil. Koncepční album o útoku mimozemšťanů na Zemi (no, proč ne). Jako není to úplně nejhorší, ale po parádní minulé desce jsem prostě čekal mnohem víc .................

Mluvím o novém albu kvůli té debatě o tom, že se metal pomalu dostává z nejhorší loudness war. Nové album má DR7, to minulé z roku 2020 DR5. A takových kapel je víc, případ nových Imperial Triumphant, kteří šli z DR10 na DR6 je spíš výjimka.

A výborná možnost srovnat zvuk obou desek, ta kapela hraje stejně.............. Za mě: někdy se říká, že hodně komprimovaný zvuk je plochý nebo placatý, tady to rozhodně platí. Album 2020 se mačká úplně mezi bednama, je to nepřirozené. Nové album se posune zvukem tam kam jsem u zvuku zvyklý -- úroveň zadní stěny a hloub, tj. cca 2m za bednama.
Taky dost ustoupí to, pro co marně hledám slova, něco nepříjemného, ale nevím co ........ jen že když delší dobu poslouchám hodně zkomprimovaný metal, dostaví se poslechová únava a musím přestat. DR7 je v tomhle opravdu o dost méně únavné než DR5.
A nástroje zní líp.
Kdyby se metal dostal časem na nějakých DR 9-10, tak je vyhráno ............................

HYPERION Into the Maelstrom (2020)
https://open.spotify.com/album/5GREkxTQ ... gocYy-v5Ig

Obrázek

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Zas jen další hromada zcestnejch blábolů.
dadaft píše: Mluvím o novém albu kvůli té debatě o tom, že se metal pomalu dostává z nejhorší loudness war.
Žádná taková debata není, protože se metal z nejhorší Loudness War nedostává. To jen ty plácáš naprostý nesmysly, to je celá ta tvoje debata.
dadaft píše: Nové album má DR7, to minulé z roku 2020 DR5. A takových kapel je víc, případ nových Imperial Triumphant, kteří šli z DR10 na DR6 je spíš výjimka.
Ne, není to výjimka, je to přesně naopak, výjimka je když nějaká kapala jde mezi alby z DR6 na DR10. DR5 na DR7 není zlepšení, to je pořád stejná bída a mizérie. Mluvit o zlepšení, když předchozí album mělo DR5 a současný má DR7, je vysloveně zcestný.
dadaft píše: A výborná možnost srovnat zvuk obou desek, ta kapela hraje stejně.............. Za mě: někdy se říká, že hodně komprimovaný zvuk je plochý nebo placatý, tady to rozhodně platí.
To se neříká někdy, to se říká vždycky, protože to platí vždycky. Bez jediný výjimky.
dadaft píše: Album 2020 se mačká úplně mezi bednama, je to nepřirozené. Nové album se posune zvukem tam kam jsem u zvuku zvyklý -- úroveň zadní stěny a hloub, tj. cca 2m za bednama.
DR5 a DR7 se "mačká mezi bednama" úplně stejně nepřirozeně. Respektive ten rozdíl je tak malej, že je zanedbatelnej. Obojí pořád stejná bída a mizérie. O nějakým zlepšení u DR7 oproti DR5 v podstatě nelze mluvit.
dadaft píše: Taky dost ustoupí to, pro co marně hledám slova, něco nepříjemného, ale nevím co ........ jen že když delší dobu poslouchám hodně zkomprimovaný metal, dostaví se poslechová únava a musím přestat. DR7 je v tomhle opravdu o dost méně únavné než DR5.
Neustoupí. A o nějakým "Dost méně unavné" nemůže být u DR7 oproti DR5 vůbec řeč. Opět, ten rozdíl mezi DR5 a DR7 je v tomhle jen malej. Poslechová únava nastupuje u nahrávek s nízkým DR velmi rychle. Mluvit v tomhle ohledu o citelným rozdílu můžeme mezi DR5 a dejme tomu DR9 - DR10 to už je znát, ale u DR7 a DR5 to je v podstatě prašť jako uhoď.
dadaft píše: A nástroje zní líp.
Ne, nezní, na to DR7 stále ani zdaleka nestačí.
dadaft píše: Kdyby se metal dostal časem na nějakých DR 9-10, tak je vyhráno
Ne, to by tedy nebylo vyhráno, DR9 - DR10 (a to nehledě na žánr, nejde jen o metal) je pořád jen slabší průměr až max průměr. Samozřejmě lepší než nic, o tom žádná, ale o výhře ani u DR10 stále nelze mluvit. Vyhráno by bylo kdyby se nahrávky (opět nehledě na žánr) dostaly na DR12 a víc.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

-Nejsem sám, kdo si všiml, že jde DR nahoru, tvoje absolutnost že ne je zkrátka jen tvoje:
https://metalforever.info/rubrika/7/pre ... -nahravek/
3 roky staré

A jestli na tvém aparátu nepoznáš výrazné zlepšení mezi DR 5 a DR7, zato fakt nemůžu...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Na druhou stranu pořád zapomínám, že to tady všichni poslouchají na normálním stereu, tj. dvě jedokanálové bedny v místnosti v rovnostranném trojúhelníku --- sám jsem už dávno pochopil, že tohle je obzvlášť v menší panelákové místnosti naprostá marnost nad marnost a odmítl to. A vymyslel sobě si systém, který hraje mnohem líp, svůj pro100r. Takže, jelikož mi všechno už léta hraje od skvěle po ne úplně špatně, mám asi málo pochopení pro to, že to na stereu nehraje, protože jsem ho zrušil a hraje na něm fakt jen máloco........... Takže sorry, někdy asi nemám ten správný odhad.

Obrázek
https://open.spotify.com/album/3PCW1IOT ... FitCrE4YiQ

MIDNIGHT FORTRESS Midnight Fortress (2025)

dobrý NWOTHM

Na stereu zřejmě neposlouchatelné...

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

dadaft píše:
25 led 2026 19:48
-Nejsem sám, kdo si všiml, že jde DR nahoru, tvoje absolutnost že ne je zkrátka jen tvoje:
https://metalforever.info/rubrika/7/pre ... -nahravek/
3 roky staré
Ta to sis v tom případě ty i ti "další" "všiml" blbě, DR nahoru nejde, moje absolutnost že ne tak zkrátka není jen moje, protože je to fakt. Znovu, jedna vlaštovka jaro nedělá. Ani dvě a ani tři.
dadaft píše:
25 led 2026 19:48
A jestli na tvém aparátu nepoznáš výrazné zlepšení mezi DR 5 a DR7, zato fakt nemůžu...
A jestli ty na svém aparátu nepoznáš, že mezi DR5 a DR7 žádné výrazné zlepšení není, za to zas nemůžu Já, víš jak. Jestli ti ten tvůj zázračnej aparát hraje něco co není, tak to je mi tě líto, ale za to si můžeš jen ty sám.
dadaft píše: Na druhou stranu pořád zapomínám, že to tady všichni poslouchají na normálním stereu, tj. dvě jedokanálové bedny v místnosti v rovnostranném trojúhelníku --- sám jsem už dávno pochopil, že tohle je obzvlášť v menší panelákové místnosti naprostá marnost nad marnost a odmítl to. A vymyslel sobě si systém, který hraje mnohem líp, svůj pro100r. Takže, jelikož mi všechno už léta hraje od skvěle po ne úplně špatně, mám asi málo pochopení pro to, že to na stereu nehraje, protože jsem ho zrušil a hraje na něm fakt jen máloco........... Takže sorry, někdy asi nemám ten správný odhad.
*bravo* *bravo* *bravo* *klanimse* *klanimse* *klanimse* haleluja a kámen, prorok promluvil. Takovouhle hromadů nesmyslů a zcestnejch blábolů jsem už dlouho nečet, to se ti musí nechat. To si jako fakt myslíš, že když tu budeš pořád dokola opakovat tyhle svoje bludný fantasmagorie (jako sorry, ale to už jinak říct nejde), tak tím jako přehádáš realitu? Že když tu jako kydneš, že sis usmyslel ňákej jinej systém než stereo, tak ti tady jen proto všichni spolknou, že stereo hraje blbě? No ty seš hochu fantasta. Takže statisíce a miliony lidí na celým světě to všichni slyší blbě, jen ty a pár tobě podobnejch to slyšítě správně. Tak to teda opět *bravo* *bravo* *bravo* *klanimse* *klanimse* *klanimse*

Je to jak už jsem tu řekl před jakou dobou, ty seš prostě zjevně hluchej jak poleno. A k tomu zjevně snadno a rychle uvěříš kdečemu co si kde přečteš nebo co ti kdo nabulíkuje.
dadaft píše: https://open.spotify.com/album/3PCW1IOT ... FitCrE4YiQ

MIDNIGHT FORTRESS Midnight Fortress (2025)

dobrý NWOTHM

Na stereu zřejmě neposlouchatelné...
Ne zřejmě, ale určitě. Je to úplně stejně neposlouchatelné jako na tom tvým systému, takže sorry.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

dadaft píše:
29 led 2026 16:18
...všichni poslouchají na normálním stereu, tj. dvě jedokanálové bedny v místnosti v rovnostranném trojúhelníku --- sám jsem už dávno pochopil, že tohle je obzvlášť v menší panelákové místnosti naprostá marnost nad marnost a odmítl to. A vymyslel sobě si systém, který hraje mnohem líp, svůj pro100r.
Dobrý.
A nemohl bys mě jako laika seznámit s tím tvým systémem? Nebo je to TOP SECRET?
Já totiž taky poslouchám v paneláku (akusticky neupravená místnost 5,5m x 3,6m). Určitě by to zajímalo i další lidičky.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Začalo to v roku 2008 a nech si o tom myslíte čokoľvek, je to zaujímavé čítanie 🙂👍...

volna-diskuse/pro1oor-t665.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
https://tidal.com/album/124142249/u

DRESSED TO KILL Midnight Impulsion (2019)

První čínská heavy metalová kapela kterou znám. :o
Jejich originální jméno je Obrázek :D
Famózní klasický heavík, jásám *hura*

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Fidji99 píše:
28 pro 2025 08:32

Dadaft, ja ti za normalnych okolnosti fandim, ty si taky ten blazon do muziky, jak to ma byt.

Ale toto je fakt ze slepa ulicka. Toto proste neni kvalitna muzika. Nejde ani tak o zvuk [aj ked aj o tom sa da] ale o samotnej hudbe. Toto aj keby si zobral hocikto do paraday so zadanim ‘spravte z toho zvukovy klenot, co bude hrat ako demo v hifi studiach” a ma to DR14 tak to stale bude zbytocna hudba bez ziadneho realneho prinosu pre zaner alebo hudbu ako taku.

Ja dam do SUNO takyto prompt:
NWOTHM, New Wave of Traditional Heavy Metal, fast galloping bassline, dual guitar harmonies, soaring high-pitched male vocals, 1980s analog production, melodic, powerful drums, Iron Maiden style.

a AI mi vypluje muziku ktora bude kvalitnejsia ako tato wifonka z Lidla zaliata vodou z parkov. Este tomu systemu poviem, ze ma robit texty o Chromovych Vikingoch, c o cakaju na povel starocia ako tajny spolok a nejako ma to toho zamotat Valhallu a nema to byt moc fasizujuce, ale trochu ano. A ma to spievat sa nemeckym prizvukom do americkej anglictiny.

heavy metal mal svoj cas a miesto - a stal sa zasluzene hlasom velkej casti jednej generacie. Ale to uz je prec. Cely tento revival je uplne zbytocny a po zasluhe to ani nikoho nezaujima - teda okrem teba a dalsich 80 ludi co si vypoculi viac ako jednu pesnicku od toho uplne priserneho Cutlassu co si tu dal nedavno.
Cutlass je sračka, to se fakt nepovedlo, ale jsme jen lidi .................. u těch ostatních věcí z poslední doby co jsem tu dával to je tak, že na většině alb jsou nějaké špatné skladby, ale jako celek je ta nová vlna o tom, že to vychází od muzikantů, takhle by to umělá inteligence udělat nedokázala, je to nedokonalá divočina smrdící lidskostí až na půdu (vlastně až do pekla :twisted: ) a poslouchanost se neřeší, je to od srdce. U Phantomy jsem psal lehký nadprůměr a nejde tam o kvalitu tak jak to vidí většina z vás -- ale oni milují heavy metal ..................... práce umělé inteligence by spíš zněla k nepoznání od toho, co považuješ za kvalitní.

Staré kusy už jsem fakt slyšel milionkrát a pochop, poslouchám zhruba za 3 dny tolik, co jiní za měsích (dle ankety na hiend foru), potřebuji novou muziku

A souhlas s tím, že je muzika věc osobního vkusu -- já třeba moc nemůžu to, co se tady většinou poslouchá, prog rock je hrozný kolovrátek, i když skvěle nahraný .............................. pokud jde o kvalitu, už snesu jen akustický jazz a samozřejmě symfonický orchestr a symfonickou hudbu, která je bez pochyby úplně jiný level než pop a rock ................. a při práci otřesný metalový nářez :twisted: :twisted: :twisted:

A jinak se mi zdá, že je vás hodně nešťastných. Já jsem si postavil takovou sestavu, že mě to baví od rána do noci. Je fakt, že klasické stereo vytahuje to horší a čím je lepší, tím víc. To jsem odmítl a hodně práce přineslo ovoce -- můj systém mě baví a muzikou žiju.
Ale to už je jiné téma...

Odpovědět