sluchátka mají jednu zásadní chybu - když se pohnu já, pohne se i svět. jinými slovy - nemůžu se ani hnout. jsem jako černá díra v centru galaxie. vše se točí kolem mě, je v mé moci, ale já se nemůžu projít svou zahrádkou. musím slepě trčet uprostřed.
to mi vadí.
taky nemám rád omezovače - nenosím až na jedinou výjimku šperky, nenosím sluneční brýle, čepici, walkman, paruku, rukavice, obojek, náhubek, boxer, kudlu, revolver, nunčák, hodinky, hůlku, deštník, skafandr, korzet ani dýmku míru.
sluchátka jsou fajn v posteli nebo při mixování - ale na normální poslech už bych si asi na ně nezvykl.
floydi jsou měkcí - a nehrajou ani pořádně stereo, takže mi hlava nebere, proč se pachtili s kvadrem.
včera jsem pochopil. že s jedním párem se dají najít jen ty klíčové body pro1OOru. průběh křivek, které je spojují bez druhého páru ne. tak jsem si zase po dlouhé době postavil normálně stereo na dvě bedny. ono to hraje super. je to vzrušující. asi jako když jsem nevím v kolika dostal od rodičů první opravdu svoje kolo. to byly adrenalinové výlety mnoha směry. stejně tak to hraje - z beden se linou zvuky, a odrazy od hranic pro1OOru se k člověku hrnou ze všech stran v bláznivé směsi, působí to takovým veselým, rozverným dojmem. nikdy nedokážeš dostat za bednu to co máš před ní. takže musíš čekat, až to k tobě samo dorazí.
když jsem měl kdysi služební felicii kombi, což byla nevýrazná, tmavě zelená škodovácká kastle na podvozku golfa, s benzínovou nadupanou šestnáctkou VW pod kapotou (klasický tuning

), nebylo to možná tak dobrodružné, ale lhal bych, že to nebylo fajn.
místnost není jediná brzda - v celém baráku jsou hliníkové rozvody a k dispozici jen jedna fáze (kolík v zásuvce je spojen drátkem se zemí - teď si nejsem jistý jestli nekecám) - můj aparát teda fachčí na jedné žíle s dalšími padesáti partajemi a jejich různě přismaženými spotřebiči nejrůznějších druhů. konstrukce domu je skeletová - šestnáct nosných sloupů, podlahy litý beton - fantastický přenos transientů z přízemí až ke mně do jedenáctky - v prvním patře klepne někdo kladívkem a člověk má pocit, že dostal pecku mezi oči. bleskovka. jedna stěna sklo, jedna panel, dvě dutá cihla. dvoje dveře v jednom rohu. sedmý nejhorší vzájemný poměr stran místnosti z deseti možných. soused magor. lednička bosch. bývalý majitel kutil tim - potřeboval zásuvku, tak zazdil prodlužovačku. v panelové stěně jakési tajné vedení, krycí jméno bývalá společná anténa, oficiální stav - nefunkční, realita - strukturované rušení. počítač, tři tiskárny, plotr a 2 nažehlovací termolisy. třešnička na dortu? šest z šestnácti zásuvek zhořelých.
tak dvaadvacet zesilovačů, cdček naštěstí mnohem méně prosvištělých a hned as vysvištělých. vodivý koberec díky jemným zatoulaným drátkům a přismaženému cínu. jedenapůl tisíce cedeček, všechny jeté jako svině. dvě lpíčka od pipise. dálkový ovladač vincent - nic s ním nejde ovládat.
ale výhled mám pěkný.
i vyhlídky.
dvěstě a něco na nové okna, rozvody a akustické úpravy.
věci pomalu se srovnávající v hlavě.
výhledově budeme fšichni štastní
ale jak je to s tím tlakem a fází?