Taketo "meradlo" bude pozostavat z dvoch hlavnych komponentov. Generatora signalu na jednej strane a osciloskopu na strane druhej. Ak bude kabel tlmit rusenie na nejakej frekvencii, tak bude tlmit i konkretnu frekvenciu ktoru generuje generator signalu. A o kolko ju tu frekvenciu utlmi, to ukaze osciloskop!
Síťový kabel model Roth Orfeo
Re: Síťový kabel model Roth Orfeo
PavelDosko, mozes prezradit kolko si zaplatil paolovi za ten kabel?
-
merhaut
Vždycky se bavím, když si pan Bunta maže bandu elektrotechnických analfabetů na chleba.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero : o cenu si pri zajmu o koupi kabelu napis vyrobci, domluvite se podle pouzitych koncovek a delce kabelu
Že Vás to ešte stále baví dookola riešiť to iste. Miero práve sieťové káble je najviac počuť , dokážu veľmi ovplyvniť charakter zvuku, ak budeš niekedy na SK daj vedieť . 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero, jsou to jen tvé domněnky, na které reaguješ a proti kterým se zde vymezuješ.
Absolutiní relativizace jakékoliv informace je častou diskusní metodou lidí, kteří k tématu kromě trollení nemají z vlastní zkušenosti co říct. Obrany proti tomu není.
Ale mám pro tebe pochopení (myšleno bez ironie). Když jsem míval levného NADa a malé levné regálovky, taky jsem zastával stejný názor, jako ty. A dokonce jsem i "drahé" napájecí kabely zkoušel. Změna nula. Naštěstí jsem ale nepodlehl klamu o schopnosti středoškolské fyziky vysvětlit vše, co se se signálem děje, a postupně zlepšoval svou aparaturu, zkoušel, poslouchal.... A dnes se své tehdejší nevědomosti a nezkušenosti jen shovívavě usmívám. Je to svobodnější než sebeutvrzování v tom, že ona mikrobublinka, ve které jsem v daný čas uzavřenej, je celý svět nejen pro mě, ale i pro všechny ostatní.
Absolutiní relativizace jakékoliv informace je častou diskusní metodou lidí, kteří k tématu kromě trollení nemají z vlastní zkušenosti co říct. Obrany proti tomu není.
Ale mám pro tebe pochopení (myšleno bez ironie). Když jsem míval levného NADa a malé levné regálovky, taky jsem zastával stejný názor, jako ty. A dokonce jsem i "drahé" napájecí kabely zkoušel. Změna nula. Naštěstí jsem ale nepodlehl klamu o schopnosti středoškolské fyziky vysvětlit vše, co se se signálem děje, a postupně zlepšoval svou aparaturu, zkoušel, poslouchal.... A dnes se své tehdejší nevědomosti a nezkušenosti jen shovívavě usmívám. Je to svobodnější než sebeutvrzování v tom, že ona mikrobublinka, ve které jsem v daný čas uzavřenej, je celý svět nejen pro mě, ale i pro všechny ostatní.
PavelDosko: Vidis, a je tu dalsi dovod preco neverim vyrobcom nablyskanych hifi komponentov. Taja skutocne predajne ceny a oficialne cennikove ceny su nadsadene. Netvrdim ze i paolo, ale z toho ako to teraz nechces vyzradit mi tak pride.
OK, tak inak. Za kolko by si mi ten kabel bol ochotny predat? Zvladnes to napisat i verejne?
OK, tak inak. Za kolko by si mi ten kabel bol ochotny predat? Zvladnes to napisat i verejne?
lubos: dakujem za ponuku, byvam v Prahe a blizsie nez k tebe to mam napriklad i k paolovi. Len teda neviem, ci by pre mna mal mileho slova.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero : prestan videt vsude bubaky co ti chteji ukradnout predplatne Spotify ... co je divneho na tom ze cena se odviji od delky kabelu a pouzitych koncovek ?
je to s tebou tezke, beztak si nic nevyzkousis, neobjednas, jen kdyz tady mlatis pismenka
p.s. : tobe za nakupku, cili 10, jen te upozornuju ze ho nemas kam zapojit
je to s tebou tezke, beztak si nic nevyzkousis, neobjednas, jen kdyz tady mlatis pismenka
p.s. : tobe za nakupku, cili 10, jen te upozornuju ze ho nemas kam zapojit
A čo to mne ako dá.Nepotrebujem vidieť parametre a či je rozdiel v nich. To mna vobec netrápi aké maju. To zaujíma Vás merať a podla parametrov a grafov počuvať merákmi. Viem že moje káble su odolné voči rušeniu a ja počuvam doma v klude na svojej aparature a nie v Trnave a aby na meranie a testovanie prišli ludia od Ostravy a z Brna (každý má svoj život a iné doležitejšie veci) tak to ich otravovať určite nebudem.Ja som si vypočul v klude v tej Trnave už rozne Vaše reprá a mám na to svoj názor. Ziadne zázračne káble nemám,len bežné čo sa daju kupiť od serozneho dhoročného výrobcu čo 30rokov už vyrába a predáva v USA aj po celom svete rôzne káble.BVa píše: ↑08 čer 2018 12:24To je do neba volajúca blbosť.. Prídi do Trnavy aj s tými kamarátmi čo počujú, aj so zázračnými káblami, zmeriame rozdiely v signále a vypočujeme - v slepom teste. Poznáte prd, nie "moduláciu", to isté nameriame. A ano, stredoškolská fyzika (bez praktických skúseností a pochopenia súvislostí) na to nestačí..Teraz mám iné sieťovky a tie tiež bolo počuť rozdiel ako moduluju zvuk v PA 300SSE.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 08 čer 2018 13:20, celkem upraveno 1 x.
Miero
Nikdo netvrdí, že kvalitní hifi není předražené.
To, že BVaudio prodává a servisuje své výrobky sám mu dovoluje to prodávat za "kamaratske" ceny.
Když vidím jeho HIFI portfolio výrobků tak se mi zdá, že asi netráví čas hledáním inovativních řešení ale spíš jen aplikuje do svých konstrukcí novější a kvalitnější součástky tak jak se objevují jednou za čas na trhu.
BVa zákazníci mají pocit neskutečně výhodné koupě a dávají to potom najevo tím, že se na webu posmívají majitelům kvalitních ale drahých sestav.
Zvláštní je, že majitelé kvalitních drahých sestav nemají vůbec potřebu se nějak vyjadřovat k BVa zákazníkům. Jsou jim naprosto ukradení:)
Nikdo netvrdí, že kvalitní hifi není předražené.
To, že BVaudio prodává a servisuje své výrobky sám mu dovoluje to prodávat za "kamaratske" ceny.
Když vidím jeho HIFI portfolio výrobků tak se mi zdá, že asi netráví čas hledáním inovativních řešení ale spíš jen aplikuje do svých konstrukcí novější a kvalitnější součástky tak jak se objevují jednou za čas na trhu.
BVa zákazníci mají pocit neskutečně výhodné koupě a dávají to potom najevo tím, že se na webu posmívají majitelům kvalitních ale drahých sestav.
Zvláštní je, že majitelé kvalitních drahých sestav nemají vůbec potřebu se nějak vyjadřovat k BVa zákazníkům. Jsou jim naprosto ukradení:)
PavelDosko, diky za info o cene.
10 tisic Kc uz je dost na to, aby si to i relativne bohatsi clovek pred kupou dobre vyskusal a premyslel, nez to kupi. Nj, no len ked potom dostane zlavu ktora sa neodmieta... :-/
A zapojit by som ho mohol napriklad do kavovaru vo firme. Ten bol tusim aspon 3x drazsi - to by uz mohlo dobre "varit"
10 tisic Kc uz je dost na to, aby si to i relativne bohatsi clovek pred kupou dobre vyskusal a premyslel, nez to kupi. Nj, no len ked potom dostane zlavu ktora sa neodmieta... :-/
A zapojit by som ho mohol napriklad do kavovaru vo firme. Ten bol tusim aspon 3x drazsi - to by uz mohlo dobre "varit"
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero, Miero ... a ty myslis ze cokoliv nekdo koupi bez vyzkouseni na sve sestave a ze nej zabavou "hifistu" je vyhazovat zbuhdarma penize ? zato trolleni je zadarmo, vid
p.s. z tech 10 to muze byt pri jine delce a koncovkach treba 20 nebo mene, prekvapko, ze jo
p.s. z tech 10 to muze byt pri jine delce a koncovkach treba 20 nebo mene, prekvapko, ze jo
No ja som už kupil viacej káblov bez vyskušania. :
:Niekedy to sa inak nedá. 
Keby paolo nenapisal zavadzajuco "ale majitel fóra dal stopku zveřejnění", tak si toto vlakno pozriem raz a uz ho nikdy neotvorim. Keby zas krychtax si tu nerobil reklamu s poznamkou "Ale zas nechci napomáhat komerčním výrobcům." tak sa nepytam na zvukovy prinos jeho kablu a zrejme by nezacala nasledna ku Orfeu nerelevantna diskusia.
Ale chlapci takto... paolo chcel kontroverznu tebatu, tak ju dostal. Snad mu to pomoze pri predaji, a trochu dufam, ze mi jeden kabel zdarma venuje, alebo aspon na rok bezplatne pozicia, za pomoc s propagaciou! Potom vam i ja sem napisem snad este stale nezaujatu recenziu.
Ale chlapci takto... paolo chcel kontroverznu tebatu, tak ju dostal. Snad mu to pomoze pri predaji, a trochu dufam, ze mi jeden kabel zdarma venuje, alebo aspon na rok bezplatne pozicia, za pomoc s propagaciou! Potom vam i ja sem napisem snad este stale nezaujatu recenziu.