ANKETA S HLASOVÁNÍM - Vliv síťových kabelů na výsledný zvuk

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely

Věříte v kladný vliv síťových kabelů na výsledný zvuk?

Ne, je to naprosto k ničemu, mám to ověřené.
4
6%
Vliv na zvuk mají, ale konkrétní přínos pro každou sestavu chce vyzkoušet
42
65%
Jednoznačný přínos, ale nemá smysl kupovat veledrahé typy.
13
20%
Rozhodně ano, čím vyšší kategorie, tím většinou větší přínos.
6
9%

Celkem hlasů: 65

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ANKETA S HLASOVÁNÍM - Vliv síťových kabelů na výsledný zvuk

Příspěvek od Petr 5 »

Právě jsem odhlasoval , hrdě se hlásím k variantě : Vliv na zvuk mají, ale konkrétní přínos pro každou sestavu chce vyzkoušet .

Já když jsem kupoval sitóvé kabely , vždy jsem je měl doma na poslech a už jsem je nedokázal vrátit.
Poslední kup byly dva sítóvé kabely naim s koncovkami furutech , které jsem měl jen na zápujčku a k vůli mé zvědavosti , protože jsem nevěřil že kabel za tolik Kč se projeví.
No co myslíte , už zůstali oba doma a ještě si jeden dokoupím.
Ale vždy záleží na jaké sestavě , jaká je sít´, ale jestli někoho uklidním , spíše vydráždím a to nechci , vliv je i zřejmý ikdyž mám Accuphase pračku 500 a jako poslední investici v této době , kupuji kabel Oyaide - tunami GPX k pračce , mám už to doma nějaký týden a výsledky jsou pro mě velice přínosné....
Takže objednávám....
Amarock Studio | Naim Studio

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Zapojení stíněných síťových kabelů slyším, pořídil jsem si je před všechny přístroje již před pár lety od SUPRY.
Chce se mi souhlasit s tím co napsal Fidas-„Dovolím si tvrdit, že poslední metr nezachrání a neodstíní, co již v síti se naindukuje po délce celého rozvodu. Jeho vliv bych spíš přisoudil u stíněného kabelu kapacitě vodičů vůči stínění. Tato kapacita by mohla potlačit vysokofrekvenční kmitočty, které přijdou naindukované z rozvodu“

Zajímavé, je, že i za pračkou ACCUPHASE se kabely projeví, což znamená, že i za pračkou ještě mají co filtrovat, nebo se za pračkou do 1-2m nestíněného kabelu dokáže naindukovat smetí ze vzduchu nebo se uplatní jejich kapacita, která ovlivňuje zdroj přístroje a to se projevuje i do signálové cesty. Ještě je samozřejmě možná kombinace těchto možností.

Zkoušel jsem pračce ACCUPHASE PS1200 předřadit síťový filtr, jehož samotné použití před nevýkonové přístroje je slyšitelné a sledoval jsem, jestli měřák na pračce ukáže snížení zkreslení vstupního síťového napětí.
Zvolil jsem dobu, kdy měřák ustáleně a dlouhodobě ukazoval 4%. Předřazením filtru nedošlo ke snížení měřeného zkreslení. (Samotná pračka má na vstupu také svůj síťový filtr)
Kdybych měl ještě jednu stíněnou šňůru navíc, mohl bych ještě poslechnout, jak by se projevilo zvukově vyměnit standardní síťový kabel za SUPRU. Celkem věřím, že i na tomto podle mě nejméně důležitém místě by to bylo také slyšet.
Noble Audio - výroba a prodej

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Možná se budu opakovat páč jsem už to někde psal, ale u mne se projevila znatelně v pozitivním slova smyslu, výměna síťového kabelu i do pračky. To mi moc logické nepřipadá, ale je to opravdu tak. Myslel jsem si, že důležitá bude kabeláž z pračky do přístrojů, ale více méně náhodou jsem jeden zkušební kabel zapojil do pračky a ouha hned jsem sednul na prdel. Jasně slyšitelné zlepšení.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Peer píše:A už je to zase tady... :D
Co je tady?

(Česko-Kanada)?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

také se přidám.
sám sobě klepu na čelo. měřím si teplotu.
bohužel nejsem schopen uděla slepý test, ale....
přívodní kabel do pračky accuphase ps1200 jsem včera
vyměnil.
oyiade tunami (půjčka od pytla) vystřídal kabel siltech, oba jsou asi stejně kvalitní. super koncovky. značkový vodič.
jen ten oyiade má 2,5 vodiče a siltech 1,5 a....
na siltechu mi to přijde horší.
říkám si, že je to pitomost, že je to jen pitomá psychóza, ale....
vracím zpět kabel oyiade.
p.s.: jak říkala jedna paní:
"je to prostě o té tloušťce. v novinách sice píší, že není, ale v novinách prostě lžou."
klepejte si na čelo se mnou.
:-)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Obrázek
Lachime,
naprostý souhlas. Já mám do pračky Oyaide Tunami GPX originál, pozná se podle těchto červených koncovek (ty se nedají koupit samostatně).

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Oyaide Tunami používám u všech komponentů. Není co dodat. *thumbs up*

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Vliv power cable jednoznacne JE. Dle me zkusenosti nemusi byt znat na kazde sestave, nekde je ale vliv vyrazny, viz. napr. muj posledni prispevek. Dokud jsem nevyzkousel, klanil jsem se k daleko vetsimu vlivu repro a interconnect cables.

Odpovědět