ATOHM ZEF
ATOHM ZEF
Měl jste někdo možnost slyšet tento skvěle hodnocený repro káblík? Našel jsem že se dělá v 2x2,5mm2 a v 2x3mm2
http://www.audiophonics.fr/atohm-zef-ca ... -2242.html
nad 5m cena 25Euro metr jinak 30Euro......
Pokud by někdo uvažoval o objednávce určitě bych se přidal.
http://www.audiophonics.fr/atohm-zef-ca ... -2242.html
nad 5m cena 25Euro metr jinak 30Euro......
Pokud by někdo uvažoval o objednávce určitě bych se přidal.
Re: ATOHM ZEF
Docela zajímavý obchod. Bohužel jim nějak moc dobře nefunguje anglická mutace.
Chybí zvláště v popisu zboží
Chybí zvláště v popisu zboží

-
- Kontaktovat uživatele:
Pozdravujem, ma niekto skusenosti s tymto kablom ? Dakujem
Po prečítaní recenzie na repro káble " společenství hadu " na Audiodromu mi nedalo a tak som vymenil Supru Rondo 2 x 2.5 / metráž / za Atohm ZEF tiež v metráži. S káblom sa pracuje pohodlne keďže je príjemne ohybný. Po zapojení ZEF-u do mojej zostavy som vyskúšal niekoľko CD ktoré mám obľúbené a napočúvané / P.Floyd, D.Straits, Queen... /. Zvuk sa mi javil zreteľnejší a prečistený ako pôvodne. Jasné výšky, veľmi pekné stredy len basov sa mi zdalo akoby trochu ubudli je ich akoby menej ale sú o to zreteľnejšie no sú tam kde majú byť. Je možné že mám ten pocit preto že sú viac ohraničené a teda konkrétnejšie no rozhodne nechýbajú. Celkovo je zvuk taký " nadýchaný " a hudba sa dobre počúva som s ním naozaj spokojný. Z estetického hľadiska sa káble ZEF naozaj podarili - krásna biela farba...Pre mňa určite posun dopredu. Myslím si že ho môžem odporučiť, určite stojí aspoň za vyskúšanie.
Nemám napočúvaných kopec káblov a tak je to čisto môj subjektívny pocit s ktorým niekto nemusí súhlasiť.

Uploaded with ImageShack.us
Nemám napočúvaných kopec káblov a tak je to čisto môj subjektívny pocit s ktorým niekto nemusí súhlasiť.

Uploaded with ImageShack.us
-
- Kontaktovat uživatele:
Super tiez nad nim rozmyslam ja mam Vincent premium a mam zase vela basu a malo vysok
Myslím že by Ti ZEF mohol vyhovovať. Ak si z okolia BA skús si kábel od Niselu zapožičať a vypočuť ho, to by bolo ideálne. Daj potom vedieť.soundgarden píše:Super tiez nad nim rozmyslam ja mam Vincent premium a mam zase vela basu a malo vysok

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že by Ti ZEF mohol vyhovovať. Ak si z okolia BA skús si kábel od Niselu zapožičať a vypočuť ho, to by bolo ideálne. Daj potom vedieť.
[/quote]
zdravím, ja mám tiež Aurum Cantus V3M a na Vincent Premium Line mám veľa bassu a výšky sú trochu zastreté a drsne
máš iba mono-wire alebo bi-wire zapojené ATOHM ? mám obavy či nebudú ostré a zase bude málo basu ?

zdravím, ja mám tiež Aurum Cantus V3M a na Vincent Premium Line mám veľa bassu a výšky sú trochu zastreté a drsne

zdravím, ja mám tiež Aurum Cantus V3M a na Vincent Premium Line mám veľa bassu a výšky sú trochu zastreté a drsnesoundgarden píše:Myslím že by Ti ZEF mohol vyhovovať. Ak si z okolia BA skús si kábel od Niselu zapožičať a vypočuť ho, to by bolo ideálne. Daj potom vedieť.

mám ich zapojené iba mono-wire.
ono je ťažké jednoznačne povedať ako kábel sadne k zostave, myslím si že trochu záleží na celom reťazci aký bude konečný zvuk. ja som spokojný a neplánujem robiť v najbližšej dobe " pokusy " z repro káblom.

Mám V3M a Vincent bi-wire. Zapojil jsem ho obráceně. Bedny jsou propojeny jako mono-wire. Klemy jsem propojil basovou a výškovou sekci V3M a kabely zapojil do té výškové. Je to lepší, výšky jsou jasnější a méně drsné. Basy se integrovaly. Jako alternativu jsem zkoušel Paolo cable, který má hladké a spojité výšky.
Ano, při připojení bi-wirinkově vybavených beden jen jedním kabelem a propojení klemováním jako je vidět na fotce výše je lepší připojit kabel do vrchních svorek.
feco64 vyzkoušej a napiš.
feco64 vyzkoušej a napiš.
Noble Audio - výroba a prodej
-
- Kontaktovat uživatele:
Zapojil som Vincent premium line bi-wire opačne a ono to vážne funguje teraz to hrá lepšie hlavne výšky sú viac prekreslené a bass a ukľudnil znie to teraz viac vyrovnane a kompaktne nič nevyčnieva !!! Tak to to som vážne nečakal tie isté káble zapojiť opačne a zvuk sa zlepšíl , super ďakujem PavelN
Stretol sa niekto s touto skúsenosťou ???

Stretol sa niekto s touto skúsenosťou ???
Jestli jsem to pochopil, tak jsi z dvojitého vedení (bi-wiring) udělal paralelní spojení dvou kabelů a tím jsi i když malinko jiným způsobem docílil toho o čem píšu ve vlákně tady:PavelN píše:Mám V3M a Vincent bi-wire. Zapojil jsem ho obráceně. Bedny jsou propojeny jako mono-wire. Klemy jsem propojil basovou a výškovou sekci V3M a kabely zapojil do té výškové. Je to lepší, výšky jsou jasnější a méně drsné. Basy se integrovaly. Jako alternativu jsem zkoušel Paolo cable, který má hladké a spojité výšky.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 4&start=50
Noble Audio - výroba a prodej
v zesilovači jsem bi-wire konec kabelu Vincent zapojil podle správné polarity na oba výstupy pro repro A+B každý kabel podle příslušné bedny na L a P terminály. U reprosoustav jsem mono stranu kabelu připojil na horní svorky (předtím jsem výškovou a basovou sekci propojil klemy - je potřeba spojit stejné polarity).
Spojili se tak vlastně zvukové vlastnosti vodiče na basy, který je zřejmě měděný a vodiče pro výšky, který by mohl být postříbřený (díky zapojení v zesilovači). Potom se v reprosoustavách asi jiným způsobem začala využívat výhybka - NA snad vysvětlí).
To podobné jsem zkoušel už u Tannoy Sensys DC 2, kde byly v klasickém nebo tomto zapojení také rozdíly.
Spojili se tak vlastně zvukové vlastnosti vodiče na basy, který je zřejmě měděný a vodiče pro výšky, který by mohl být postříbřený (díky zapojení v zesilovači). Potom se v reprosoustavách asi jiným způsobem začala využívat výhybka - NA snad vysvětlí).
To podobné jsem zkoušel už u Tannoy Sensys DC 2, kde byly v klasickém nebo tomto zapojení také rozdíly.
to NA
dnes bol doma trochu kľud, tak som zapojil repro káble do výškovej sekcie na reprosústave. Porovnával som zvuk na skladbe Pink Floyd - Hey you / The Wall /. Charakter zvuku sa zmenil, výšky už nemali tú " vzdušnosť, priezračnosť a iskru " ako pri pôvodnom zapojení zdali sa mi trošku akoby potlačené nie tak prekreslené. Naopak bass bol trochu kľudnejší ako pôvodne ale bolo ho trochu menej. Pri base nebol vo zvuku tak " veľký " rozdiel ako pri výškach. Keď to teda zhrniem tak zapojenie, ktoré som používal doteraz / kábel v basovej sekcii / a teda aj zvuk mi vyhovuje viac. Asi takto nejak som to vnímal ja. Je možné že niekto má iný názor to je OK.
do budúcna chcem miesto klemov použiť jumpre, uvažujem nad striebornými connexami.
dnes bol doma trochu kľud, tak som zapojil repro káble do výškovej sekcie na reprosústave. Porovnával som zvuk na skladbe Pink Floyd - Hey you / The Wall /. Charakter zvuku sa zmenil, výšky už nemali tú " vzdušnosť, priezračnosť a iskru " ako pri pôvodnom zapojení zdali sa mi trošku akoby potlačené nie tak prekreslené. Naopak bass bol trochu kľudnejší ako pôvodne ale bolo ho trochu menej. Pri base nebol vo zvuku tak " veľký " rozdiel ako pri výškach. Keď to teda zhrniem tak zapojenie, ktoré som používal doteraz / kábel v basovej sekcii / a teda aj zvuk mi vyhovuje viac. Asi takto nejak som to vnímal ja. Je možné že niekto má iný názor to je OK.
do budúcna chcem miesto klemov použiť jumpre, uvažujem nad striebornými connexami.