Audioquest Gibraltar

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Audioquest Gibraltar

Příspěvek od Zdeny »

Tak něco konkretního.
Díky kolegovi Peerovi mám možnost řádně prozkoumat reprokabely AQ Gibraltar v provedení single wire.
Jde o set asi 1,5m dlouhý, koupený již s koncovkami (dutinky podélně zubatě dělené).

Porovnával jsem je se svými kabely Shark Musical Dream na sestavě BW801mkII, Pass X150/X2 a Teac DV50 a na druhé sestavě Bryston 4B-SST/BP25, DA Special 25 a Copland 822. Zde jsou kabely typu vf výkonový koaxiál trubka v trubce s pěnovým PE dielektrikem. Celkem dost dobrý kable.

V obou případech došlo ke shodnému jevu na celém spektru - zvuk se jakoby projasnil, zahladil, ubylo drsnosti, rapidně se vše jakoby zklidnilo. Na Special 25 je jasný nárůst prostoru a detailu, na BW také, ale o něco méně.
Bas se objemově nezměnil,resp.možná ubylo takové jaik bych to nazval balonovitosti, ale je jasná lepší prokreslenost, u nahrávky Mišík Umlky stroje skladba č. 7 čelo a houlse superparáda, najednou je to oděělené, jako nikdy před tím.

A co je pro mě důležité? V ještě ne zcela dokončené místnosti, kde mám S25, jsem občas slýchával bučení na basech. nyní mám pocit ( než kabely vrátím, musím to ještě prozkoumat), že to bučení jsem jaki neregistroval, nebo mě tak nějak neupotává pozornost v rámci jiných zlepšení.

V každém případě je to dost dobrý kabel pro mé sestavy (jiný třeba řekne opak), ale bohužel potřebuji aspoň 1,8-2m - tento mám našponovaný jak "E" na base.

Za mě: *thumbs up*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Audioquest Gibraltar

Příspěvek od Pytel »

Tento kabel jsem měl také půjčen a hodně dobrý. Minulý týden jsem šel pasáží Černá růže a ve studiu měly vystavené kabely ve výprodeji a mezi nimi i tento kabel tuším za 50% ceny délka 2 x 2m.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ano, je to slušný kabel.
Ale na různých aparaturách může být výsledek trochu rozdílný.
Chce to vždy vyzkoušet...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Měl jsem tento kabel také pár dní doma (díky Peere).Mohu souhlasit s výše uvedeným,co napsal Zdeny.Ale byl u mě Pajuna a u něj se kabel choval prý značně jinak,jak na mém aparátu,možná sem k tomu něco napíše.Jak píše Peer-kabely vždy odzkoušet doma na svém železe.Samozřejmě-pokud je možnost zápůjčky.Porovnával jsem ho s Viablue SC-4 a v pohodě ho přehrál.Ale také je to jiná cenová kat.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Tak ja se trochu pridam. Mel jsem je take par dni. To co naznacil Peer je presne moje zkusenost. Samozrejme zalezi, na cem se porovnava a take vuci cemu.

Ja jsem to zkousel doma vuci nestinenym Supra Ply 3/4.
AQ celkove klidnejsi, pevnejsi basy, ale, lehce je tlaci dopredu, je jich tam dost, stredy dobre, plne, sykavky v mensim mnozstvi, vysky jemne, je jich mene, neslysim tam nektere detaily, stejne tak vyssi stredy, ma to tzv. mensi smrnc. Zvuk je jakoby hutnejsi.

Byl jsem u Paula, a za tu chvili co jsme to poslouchali musim rict, ze u neho to bylo lepsi nebo mozna spise jine. Porovnavano vuci jinemu kabelu. Naopak u nej to melo drajv, neagresivni, ale otevrenejsi, lepsi prostor. Klidnejsi, presnejsi basy, ale ne vice objemove. Vysek naopak trochu vice. Ona 234 je ostrejsi a predevsim je vyrazny rozdil v akustice mistnosti.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Přesně tak hoši. Nic se nedá paušalizovat.
Musí se to ověřit na dané aparatuře a daných podmínkách. *thumbs up*
To je jak u lachima napřed vedlo stříbro a po výměně repro vyhrává měď...

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Je to spise o kombinaci reprokabelu a reprosoustav. Signalove kabely-stribro maji podobny charakter jako s medi. U Lachima to hrat nebude dokud si nekoupi jedny nejmenovane kabely.:-)
PS: dam tip na dobry reprokabel: InAkustik LS 1302
Rothaudio

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

paolo píše:Je to spise o kombinaci reprokabelu a reprosoustav. Signalove kabely-stribro maji podobny charakter jako s medi. U Lachima to hrat nebude dokud si nekoupi jedny nejmenovane kabely.:-)
PS: dam tip na dobry reprokabel: InAkustik LS 1302
A v cem a k cemu (mysleno napr. repro ci komponenty) je dobry?

Odpovědět