Díky kolegovi Peerovi mám možnost řádně prozkoumat reprokabely AQ Gibraltar v provedení single wire.
Jde o set asi 1,5m dlouhý, koupený již s koncovkami (dutinky podélně zubatě dělené).
Porovnával jsem je se svými kabely Shark Musical Dream na sestavě BW801mkII, Pass X150/X2 a Teac DV50 a na druhé sestavě Bryston 4B-SST/BP25, DA Special 25 a Copland 822. Zde jsou kabely typu vf výkonový koaxiál trubka v trubce s pěnovým PE dielektrikem. Celkem dost dobrý kable.
V obou případech došlo ke shodnému jevu na celém spektru - zvuk se jakoby projasnil, zahladil, ubylo drsnosti, rapidně se vše jakoby zklidnilo. Na Special 25 je jasný nárůst prostoru a detailu, na BW také, ale o něco méně.
Bas se objemově nezměnil,resp.možná ubylo takové jaik bych to nazval balonovitosti, ale je jasná lepší prokreslenost, u nahrávky Mišík Umlky stroje skladba č. 7 čelo a houlse superparáda, najednou je to oděělené, jako nikdy před tím.
A co je pro mě důležité? V ještě ne zcela dokončené místnosti, kde mám S25, jsem občas slýchával bučení na basech. nyní mám pocit ( než kabely vrátím, musím to ještě prozkoumat), že to bučení jsem jaki neregistroval, nebo mě tak nějak neupotává pozornost v rámci jiných zlepšení.
V každém případě je to dost dobrý kabel pro mé sestavy (jiný třeba řekne opak), ale bohužel potřebuji aspoň 1,8-2m - tento mám našponovaný jak "E" na base.
Za mě: