Audioquest King Cobra

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
dynox
Kontaktovat uživatele:

Audioquest King Cobra

Příspěvek od dynox »

Zdravím pánové,
chci učinit dotaz, zda někdo z vás již kupoval na ebay RCA kabel Audioquest King Cobra (lokalita Hong Kong). Zejména se jedná o zvukový projev (konkrétní zkušenosti s tímto typem kupovaným daným způsobem) ve srovnání s "originálem", případně kvalitu provedení. Většinou se totiž stejně kabely vyrábí v Asii. Navíc prodejce nabízí úpravu délky na míru a to u daného typu pobíhá za studena (lisováním). Tak případné zkušenosti i s tuto úpravou, pokud si to někdo nechal dělat.

Strinas
Kontaktovat uživatele:

Re: Audioquest King Cobra

Příspěvek od Strinas »

Už jsem to někde psal. Mám ten kabel z Ebaye. Zajišťoval mi to známej a prý všechno v pohodě. Takže dodávka je v klidu. Porovnat moc nemám s čím. Takže zvukovej projev ti moc neřeknu. Zvuk mi přijde takovej vyrovnanej, dost jinej než RG-62.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic*
jen pro upřesnění. AQ má od určité kategorie, do které spadá i King Cobra, kabely spojované bodováním (bodové svařování) nikoli pájené, jak bývá běžně zvykem...

dynox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynox »

Takže s AQ King Cobra (výroba/prodej na eBay ; Čína/Hong Kong) mám takovou zkušenost.:
Zvukově solidní a myslím, že jsou v pořádku. Protože však vnější okraje RCA konektorů moc těsně držely, demontoval jsem je. Potom jsem již jen zíral! Žádné bodování zastudena, jak se uvádí ale obyčejné pájení. Pájení se povedlo u 3ks, u posledního hodně tedy špatně *taktone* . Navíc jeden živý vodič je víc než do půlky nastřižený kleštěmi *thumbs down* . Při zpětném šroubování titěrných šroubků do konektorů jsem jeden strhnul a další už byl zprasený z výroby. Protože si AQ výrobu uvedených kabelů zadává v Číně, strašně by mně zajímalo, jestli takovou kabeláž přeberou a prodávají i v USA? Druhá možnost, vyberou nepovedené šmejdy a prodávají na eBay.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

ahoj,já mám cobru taky poslanou z Hong Kongu a jsem s ní dost spokojený.Na kvalitu pájení nemám názor žádný protože červený kryt nějak nejde sundat,ale po stránce zvuku s mými aparátky položí na lopatky moje Rg 62,Transparenty a monster cable 400 mkII.Zatím jsem plně spokojený.

dynox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynox »

To : dekac
Souhlasím, zvukově je Audioquest King Cobra (Made in Hong Kong) velmi dobrý. Také v porovnání se starším AQ (typ si nepamatuji), který jsem kupoval v ČR za cca 3000 Kč si vede velmi dobře. Zejména se projevuje v lepší transparentnosti nástrojů. Samotný kabel je dle zvukového potenciálu evidentně originál !! Kompletace kabelu (orig. má být bodován, ve skutečnosti mizerně pájeno) a kvalita "volných" koncovek není na patřičné úrovni. Když to shrnu, stojí za to na takový kabel nechat připájet kvalitní koncovky a i pak na tom finančně neprodělám a budu s ním i vnitřně spokojen *2thumbsup*

parson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od parson »

......ahoj kucí mám z HK nebo měl sem - Diamondbacky, Type 4, CV 4 s DBS 42V a jsou super, dál HDMI 3, který jsem měl na výstavě v Praze a zkoušel jsem jej s originálem.....nepoznali jsme vůbec žádný rozdíl...... vlastně jo cena ....pakatel proti CZ... *2thumbsup* .........odebírám z HK docela pravidělně....zesiky , předzesiky, lampáče. kabely ....neskutečný zvuk za ty prachy...dopuručuji a nebojte se toho... *palec*

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Po zkušenosti s AQ Cobra jsem se odhodlal a objednal AQ Colorado s DBS 72 V.Mám ho doma necelé 2 týdny a jen žasnu.Parádní zvuk a za ty prašule *thumbs up* .Jediné co mě překvapilo je to,že se během těch prvních dnů zvuk docela razantně měnil (k lepšímu).Po zapojení DBS je třeba právě těch 14 dnů potřeba,aby se účinek dbs dostavil.Celkově se zvuk změnil k měkčímu v oblasti výšek a narostly basy,ale zajímavé je to,že ty krásně vynikají při nižší hlasitosti a při poslechu přes denní dobu nijak výrazně nezesílí.To pro mě znamená vyrovnaný projev při jakémkoliv poslechu.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

maximální spokojenost *hura*

parson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od parson »

......jasně jak to říkáš dekaci, nejvíce se to projevilo při když řeknu "noční řežim" básy vystoupily a výšky víc cinkají......říkám nebát se toho a vyzkoušet "aláh HK" *klanimse*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Krátce používám čínský King Cobra. Nahradil spletenec ze 2 RG-62, 70 cm mezi pasivním předzesilovačem a zesilovačem. Od prvních tónů bylo jasné, že je King Cobra mnohem lepší. RG-62 brzdily dynamiku a jak teď zjišťuju, byly ve zvuku vždycky slyšet, i když se přístroje měnily. Koupím je i pro zbývající propojení. Muzika je už teď méně předvídatelná a zábavnější *thumbs up*

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

pane pipísku,já jsem ho koupil zde http://cgi.ebay.com/New-Audioquest-King ... 286.c0.m14
a následně jsem u toho obchodníka koupil i AQ Colorado 72 V DBS a jsem spokojený.avšak co pozoruji,když jsem zkoušel oba tyto kabely na propojení mého gramce NC 470 rozdíly byly minimální,dokonce kobra hraje lépe než 4x dražší Colorado.U propojení cd je to zase naopak Colorado jasně přebije kobru,ale to vše přisuzuji problému s kapacitou a impedancí na což jsou analogy velmi citlivé což jistě je věc známá a zde na foru dost často probírána ze všech stran.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ještě bych chtěl dodat toto:někdy v prosinci jsem se zdejším členem Dynox řešil nákup power kabelu XLO a bavili jsme se spolu o kobře a coloradu.Já jsem kobru rozebral a skontroloval pájení a kvalitu spoje a nezjistil jsem žádnou závadu.Nevím sice jaký je rozdíl mezi normálním pájením a spojením bodováním,ale vše je kvalitně zacínované a když jsem sundal červené krytky a potáhnul za jednotlivé káblíky tak se krásně hýbou tzn.,že jsou volné v izolaci (air izolace) a to je v pořádku stejně jako na tomto fóru popisované RG 62.Drát vlastně úplně volně vytáhneš z izolace.Colorado je na stejném principu akorát jsou použité jiné vodiče a navíc je u nich patentovaný systém DBS a ve zvuku je to znát hlavně na absolutně přesných basech a separaci jednotlivých nástrojů.Přesto Cobra za ty peníze je moc šikovný kabel.Ještě se chystám s ním zajet do Prostějova (Colorado) za dynoxem protože si chce poslechnout rozdíl mezi oběma a já mu to slíbil někdy dávno před vánocema.

dynox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynox »

dekac píše:Colorado je na stejném principu akorát jsou použité jiné vodiče a navíc je u nich patentovaný systém DBS a ve zvuku je to znát hlavně na absolutně přesných basech a separaci jednotlivých nástrojů.Přesto Cobra za ty peníze je moc šikovný kabel.Ještě se chystám s ním zajet do Prostějova (Colorado) za dynoxem protože si chce poslechnout rozdíl mezi oběma a já mu to slíbil někdy dávno před vánocema.
Ahoj Dekac,

jsem rád, že avizuješ příjezd a rád tě uvidím *hura* . Na "absolutně přesné basy" velmi rád slyším. Jen bych chvilku s příjezdem počkal, protože koncem ledna mám dostat nový power kabel VdH Genie Mains od Renowna. Pak bychom mohli zkusit nejen Colarado/Cobra na CDP/gramo s MC přenoskou, takže nebude tolik vadit kapacita ale i 4 x power kabel (Tunami, XLO ref. 2, SUPRA, VdH Genie Mains) *sunglases*

Odpovědět