Audioquest origo vs. kolpie

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
bobo
Kontaktovat uživatele:

Audioquest origo vs. kolpie

Příspěvek od bobo »

Již delší dobu se nejen u nás objevují kopie této americké firmy. Pokud budu brát vzhled kabelu i konektorů ,osobně rozdíl nevidím. Poznám kopii od originálu ,když budou ležet vedle sebe? Důležitější je ,jak tento kabel hraje. Cenově je kopie mnohem levnější, ale jak ve skutečnosti hraje proti originálu ,nebo stejně drahé konkurenci?

U Finale Audio jsem kupoval Diamonback (ještě rovné koncovky) a žádný certifiká pravosti nemám. Pokud kabel koupim z druhé ruky ,jak poznám originál? Dále mám HDMI-3 sice nový ,ale kupovaný přes inzerát za 2500kc ( eurostar-8500kc) takže kopie .Neměl jsem možnost přímého porovnani s originálem ,ale jak na provedení ,tak obraz nemůžu říct ani popel.

Stejně jako firma Denon (a určitě i další výrobci), tak i Audioquest si vyšší modely vyrábí doma a v Asii si nechává dělat zbytek. Asi bude vědět sama nejlíp proč .Až budu mít příležitost ,zkusím porovnat svůj Diamondback proti kopii King Cobra (proč je nejvic kopií King Cobra a repro Gibraltar ?)

Jsem zvědavý na vaše OSOBNÍ ZKUŠENOSTI origo versus kopie od Audioquestu *sunglases*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Audioquest origo vs. kolpie

Příspěvek od Zdeny »

Mohu naspat jen o tom, co mi prošlo rukama. Audioquest Gibraltar (repro kabely konstruklce solid core).
Zatímco ORIGINÁL je kabel tvořený dvojicí 4drátů s teflon. dielektrikem, tak kopie je tvořená lanky. Konstrukci jsem nezjišťoval do podrobna, protože jsem nemohl kabel párat, ale dle ohebnosti originálu a kopie není pochyby.

Zvukově je originál průzračnější a hlavně na basech vyniká pevným podáním.
Kopie hraje celkově dobře, alespoň na mém aparátu. Jenže při delším zkoumání ty rozdíly jasně vyplavou.

Ovšem za cenu, za kterou se dá na ebay kopit, to může být pro řadu lidí a aparátů výborná volba, pokud nechtějí originál.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Já osobně jsem měl půjčené originál AudioQuest King Cobra a kopie King Cobra . Za sebe můžu na 100% říci ,že vzhledově a ani zvukově žádný rozdíl. Nerozdělával jsem ,takže nevím jak je to zapojeno ,nebo jestli jsou spoje pájeny nebo spojovány za studena. Hraje to ale stejně. Jo jeden tam rozdíl je a to u našich obchodních zlodějů stojí kolem 4000kč a kopie 1200kč. Podotýkám že ceny jsou za kabyly 0,5m.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

Gibraltar nemá ako izoláciu použitý teflon ale stabilizované PVC, termín dielektrikum sa sa hodí skôr k terminológii kondenzátorov ako káblov... ;) Samotné použitie lanka namiesto plného vodiča ide úplne proti filozofii Audioquestu, dávať nejakú ryžožrútsku kópiu bohvie z čoho ako alternatívu pre nemajetných je nezmysel. *taktone*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Díky za poučení.Důležité je, že to je slyšet.

Odpovědět