Chord Clearway
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Chord Clearway
Tak jsem si udělal radost a vyměnil Dragster repro kabely za něco lepšího. Po přezkoumání recenzí a zkušeností uživatelů jsem vybral Clearway od Chord Company. Trochu jsem byl skeptický ohledně průřezu, měl jsem 4 mm2 a Clearway jen 2,08 mm2, ale tato obava se při prvním poslechu rozplynula.
Zvuk je pevný a dynamický, celé spektrum je čistší a objevily se neslyšené detaily.
Nepsal bych o tom, kdybych dosud nebyl jedním z těch nevěřících v kabely. Odůvodnit to nedokáži, snad je to tím použitým průřezem, materiálem a stíněním. Máte někdo podobnou zkušenost s tímto kabelem?
Zvuk je pevný a dynamický, celé spektrum je čistší a objevily se neslyšené detaily.
Nepsal bych o tom, kdybych dosud nebyl jedním z těch nevěřících v kabely. Odůvodnit to nedokáži, snad je to tím použitým průřezem, materiálem a stíněním. Máte někdo podobnou zkušenost s tímto kabelem?
Re: Chord Clearway
Nemám zkušenosti s tímto kabelem, ale rád bych uvedl, že je dobře, že jsi se jako kabeloskeptik o svůj zážitek veřejně podělil.
Noble Audio - výroba a prodej
Teď už jen, aby se někdo podělil o to, co má vliv a na jaké kabely se zaměřit. Na jaké provedení. Zatím se tu objevilo, že solid core by mělo být lepší než lanko a teflonová izolace je lepší než PVC.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak záleží na poměru RLC, který ovlivňuje materiál vodiče a izolace. Bylo by dobré, kdyby někdo nezávislý přišel s tím pravým pro reprokabely. Je zajímavé, kolik možností nabízejí výrobci, od dvojlinek po fraktální geometrii Krauta. Druhá moje možnost byla Supra PLY, sendvičová konstrukce, pocínované vodiče, byla uvedena nízká induktance. Clearway jsou dva kroucené měděné vodiče s dvojitým stíněním. Otázka je proč takové rozdíly a jaký má to které řešení přínos.
Poměr RLC není zdaleka zásadní, jen jsou to hodnoty jednoduše zjistitelné.
Jinak u té Supry nechápu to pocínovávání mědi u vodičů přenášejících audio signál. Píšou kvůli zamezení oxidaci mědi, to ale zajišťuje kvalitní izolace a vysoká čistota použité mědi. Po povrchu vodiče se pohybují nejvyšší kmitočty a cín není zase tak moc dobrý vodič, takže nutně musí docházet k poznamenání zvuku. V podstatě se cín používá pro pájení součástek jen díky jeho nízké teplotě tání a ještě slušné vodivosti, pro audio aplikace myšlené vážne se cínová pájka ještě doplňuje 4-10% stříbra jako nejvodivějšího kovu.
Jinak u té Supry nechápu to pocínovávání mědi u vodičů přenášejících audio signál. Píšou kvůli zamezení oxidaci mědi, to ale zajišťuje kvalitní izolace a vysoká čistota použité mědi. Po povrchu vodiče se pohybují nejvyšší kmitočty a cín není zase tak moc dobrý vodič, takže nutně musí docházet k poznamenání zvuku. V podstatě se cín používá pro pájení součástek jen díky jeho nízké teplotě tání a ještě slušné vodivosti, pro audio aplikace myšlené vážne se cínová pájka ještě doplňuje 4-10% stříbra jako nejvodivějšího kovu.
Noble Audio - výroba a prodej
Myslíš Supru z licen? Po jakém povrchu se tam vysoké kmitočty pohybují? Po jednotlivých drátcích nebo po povrchu licny?
Tu supru ply jsem mel a zadna vyhra to teda neni..

konstrukcne hodne podobny kablik Abbey Road Monitor(symetrický, dokonce 2x 1,5mm) stridam s OCOSem(koaxial) a nemuzu proti nemu rict spatneho slova. Naopak. Nekde se proste hodi jeden jinde druhy. Treba ted mám pujceny jiny integrac a tam pro zmenu lip sedi ten Abbey. Chce to mit tech kabliku vic po hromade doma a parkrat prehodit i kdyz to zdanlive zabira misto.. 

Len bacha," miesto ako miesto" to sa nájde ale aby si sa postupne do nich " nenamotal "kychtax píše:konstrukcne hodne podobny kablik Abbey Road Monitor(symetrický, dokonce 2x 1,5mm) stridam s OCOSem(koaxial) a nemuzu proti nemu rict spatneho slova. Naopak. Nekde se proste hodi jeden jinde druhy. Treba ted mám pujceny jiny integrac a tam pro zmenu lip sedi ten Abbey. Chce to mit tech kabliku vic po hromade doma a parkrat prehodit i kdyz to zdanlive zabira misto..
Viem o čom píšem , lebo vždy sa dá kupiť lepší a drahší a ešte lepší ale ešte drahší.

svartenatt...kam si zapojil stínění kabelu? Podle obrázků to nejde poznat, jestli je někde propojené, třeba na minus kabel.
Aha, podle obrázků je směrový, tak asi bude stínění na minus u zesilovače. Píšou o tom něco v nějakém povídání, co jsi dostal?

Aha, podle obrázků je směrový, tak asi bude stínění na minus u zesilovače. Píšou o tom něco v nějakém povídání, co jsi dostal?

Jimmi, toho casu u mne asi 3-4RK, 12 ruznych interconnectu a cca 6 ruznych typu napajecich. S tim uz se da slusne mixovat. Jeste k tomu v dacu muzu menit charakter zvuku od tepleho k analyt. Dalsich cca 4-5 kombinaci. Dobry na tom je, ze uz clovek umi odhadnout, co ktera zmena udela.
A kdyz slysim novy kablik, pomyslne si ho dam do nektere skatulky (ci se tyka dopadu a zvuk) a vetsinou se trefim. To uz pak muze jeden nakoupit a menit komponenty s mensim rizikem.
Pokud jde o zelezo, moc zeleza jsem zatim neslysel. Treba zv.signatury jedn. Vyrobcu jeste rozhodne nepoznam.. To asi az s lety a vice navstevami a poslechy..
Ale zpet ke kablikum, hadam, ze jsou tady na foru mnohem vetsi kablikari kabrnaci nez jsem ja ..
A kdyz slysim novy kablik, pomyslne si ho dam do nektere skatulky (ci se tyka dopadu a zvuk) a vetsinou se trefim. To uz pak muze jeden nakoupit a menit komponenty s mensim rizikem.
Pokud jde o zelezo, moc zeleza jsem zatim neslysel. Treba zv.signatury jedn. Vyrobcu jeste rozhodne nepoznam.. To asi az s lety a vice navstevami a poslechy..
Ale zpet ke kablikum, hadam, ze jsou tady na foru mnohem vetsi kablikari kabrnaci nez jsem ja ..

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kabel jsem koupil jako komplet, tak netuším, jak je to se stíněním. Jediná definice výrobce je, že že Chord Clearway používá dvě stínící fólie o vysoké hustotě navinuté opačným směrem.
Na fotkách bývá ve starší verzi, kde je pod průhledným pláštěm fólie vidět. Teď je to taková bílá izolace, že kabely vypadají jako prodlužovák z OBI
.
Na fotkách bývá ve starší verzi, kde je pod průhledným pláštěm fólie vidět. Teď je to taková bílá izolace, že kabely vypadají jako prodlužovák z OBI

Jasně, měl jsem za to, že jsi k tomu dostal nějakou brožuru "jak to zapojit" Na izolaci jsou vidět nějaké šipky. Ty se dávají, když má kabel připojené stínění jen na jedné straně.
Mohl bych tě poprosit o změřění celkového průměru kabelu? Mám Jamo D 600 a nejsem si jist , zda není moc silný (mám je pověšené na zdi). Díkysvartenatt píše:Tak jsem si udělal radost a vyměnil Dragster repro kabely za něco lepšího. Po přezkoumání recenzí a zkušeností uživatelů jsem vybral Clearway od Chord Company. Trochu jsem byl skeptický ohledně průřezu, měl jsem 4 mm2 a Clearway jen 2,08 mm2, ale tato obava se při prvním poslechu rozplynula.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tady se omlouvám za pozdní odpověď. Clearway má celkový průměr 10 mm.