Connex audio Ultimate speaker cable

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

Connex audio Ultimate speaker cable

Příspěvek od Steve »

Tak jsem si minulý týden řekl, že je načase skončit s kompromisy a pořídit konečně stříbrné reprokabely. Narazil jsem na zajímavou firmu Connex Audio , která má moc hezké produkty a navíc, oproti konkurenci, za poloviční ceny. Tak jsem to risnul a objednal jejich Ultimate speaker cable + propojovací jumpers stejného typu. Když už, tak už. ;)
http://connexaudio.com/speaker_cables.php
Zásilka byla odeslána ve čtvrtek z U.K. a včera ráno byla u mě doma, což mě potěšilo.Takže jsem to vyškubl pošťačce z rukou a schody bral po čtyřech, hnedka roztrhal obal, odpojil DH Labs Q-10, připojil tu stříbrnou nádheru a poslouchal. Hoši, ten kabel je skvělý! Pan Valda Navrátil, u kterého jsem poprvé stříbro "ochutnal" v podobě Crystal cable měl pravdu. Není proč se bát stříbra, tedy kvalitního stříbra a už vůbec ne k repro, jako jsou Usher Dancer 1...Ale abych vás nenapínal. Kabel do sestavy nádherně zapadl. Celkově zvuk neskutečně uvolněný, přirozený, čistý, transparentní a velmi otevřený. Basy pevné a hluboké s krásnými konturami, středy krásné, prokreslené, výšky čisťoulinké a jemné, doslova hedvábné a krásně vzdušné. Separace nástrojů výborná,detail a mikrodetail úžasný. Vokály krásné, dával jsem např. Dianu Krall - The girl in the other room (SACD) a znělo to moc moc příjemně, v nahrávce se najednou objevovaly detaily, kterých jsem si předtím vůbec nevšiml, protože předtím byly mírně zastřené. Dynamika parádní...Takže nevěřte blábolům, že stříbro je ostré a chladné, bez emocí. Vůbec ne a právě naopak! Tento kabel opravdu za ty peníze stojí, o tom žádná.Jeho kvalita dle mého cenu daleko převyšuje. Dnes poslouchám celý den, musel jsem si vzít dovolenou :lol: a všechno zní kouzelně. Jsem rád,že mě intuice nezklamala a že mě nákup naslepo nevytrestal... Ještě se sluší říci, že reprokabel DHLabs Q-10,který jsem měl doteď ve svém systému, je za svou cenu (cca.3.000,- Kč za 1,5m x 2) velmi dobrý kabel, rozdíl mezi těmito kabely není propastný, ale je. A Connex Ultimate je prostě a jednoznačně lepší. Takže po zkušenosti se signálovými stříbrnými Crystal cable a dnes nabyté zkušenosti s reprokabelem Connex audio Ultimate musím konstatovat, že STŘÍBRO JE STŘÍBRO a tento kabel jednoznačně doporučit .*2thumbsup*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Connex audio Ultimate speaker cable

Příspěvek od Aleska »

Tady si ji můžeš spočítat, není zanedbatelná.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Steve píše:Takže po zkušenosti se signálovými stříbrnými Crystal cable a dnes nabyté zkušenosti s reprokabelem Connex audio Ultimate musím konstatovat, že STŘÍBRO JE STŘÍBRO a tento kabel jednoznačně doporučit
materiál je určitě důležitý.
nicméně mě zaujala konstrukce a průřezy těch kabelů - musím říct, že ke stejným hodnotám jsem se dopracoval svou metodou pokus/omyl - i když místo teflonu mám polyuretan a místo stříbra měď...
pro repro je průřez jednotlivého vlákna 0,65mm a pro signál 0,45mm (solid core).
vyvážený projev.
zvuk bych popsal stejně (kdybych to uměl):
Steve píše:Celkově zvuk neskutečně uvolněný, přirozený, čistý, transparentní a velmi otevřený. Basy pevné a hluboké s krásnými konturami, středy krásné, prokreslené, výšky čisťoulinké a jemné, doslova hedvábné a krásně vzdušné. Separace nástrojů výborná,detail a mikrodetail úžasný. Vokály krásné...
když použiju třeba 0,85mm (repro) a 0,65mm (signál), už to zdaleka nehraje tak dobře. čert ví proč.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To dadaft: To je zajímavé, co píšeš. Původně jsem se toho průřezu trošku obával, vždyť 8 vodičů x 0,6 mm je dohromady průřez cca.2,3mm2. Pak jsem si ale říkal, že oni určitě vědí, proč to dělají právě takhle a taky jsem měl možnost slyšet u Valdy Navrátila tenký reprokabel Crystal cable Piccolo, který je tenký jak zvonkový drát a hrál taky skvěle. Tak jsem to risknul a je to fakt bomba. Včera večer jsem zas poslouchal až do půlnoci. Nádhera. Ještě bych měl doplnit pár poznatků, získaných po delším poslechu. Potvrzuje se dojem živého a dynamického zvuku, nikde nezabarveného a naprosto vyrovnaného, neutrálního a transparentního. Udivující je zejména čistota, přirozenost a správnost podání lidského hlasu, což bývá tvrdý oříšek pro všechny kabely. Zvláště hlasy některých zpěvaček získaly na jakémsi půvabu a oduševnělosti, až se tají dech. No lahůdka.Barvy nástrojů jsou nádherné. Prostorový dojem mám také výborný. Včera při poslechu Dire straits jsem měl chvilkama dojem, že prostor nahrávky přesáhl stěny pokoje. No a že kytara Marka Knopflera zní jako z křišťálu a jeho hlas zní vesměs velice příjemně a relaxačně, což dříve určitě pravidlem nebylo, nemusím ani dodávat. Zvuk klavíru, např. u Sade na posledním albu Soldier of Love - konkrétně 3.skladba lyrická a půvabná Morning bird zní prostě přenádherně a autenticky, jakoby stál klavír u mě v obýváku *thumbs up* kdyby mi před pár lety někdo řekl, že dám někdy takové peníze za reprokabel, tak si poklepu na čelo. :lol: Dneska se obávám, že kdybych ten kabel nezávisle slyšel už dříve, že za něj dám klidně i dvojnásobek. Nejvyšší doporučení. *thumbs up*

Odpovědět