doporučte reprokábel na prepojenie Electrocompaniet a Xavian
doporučte reprokábel na prepojenie Electrocompaniet a Xavian
Potreboval by som poradiť čím, resp akým reprokáblom prepojiť Electrocompaniet ECI 3 a Xavian XC Duetto..
Ak sa nemýlim tak mám možnosť použiť na oboch koncoch ako vidličky tak aj banánky, (pričom neviem prečo vidličky mi pripadajú byť sympatickejšie).
Metráž ešte presne neviem ale ale pravdepodobne max bude 2m, no skorej 1,5m.
Rád by som držal cenu na hranice 100€. Nebránim sa bazárovým ponukám, ale kľudne doporučte aj nové, aspoň získam prehľad po čom sa mám pozerať.
Rozum mi diktuje zamerať sa na káble 4 až 6mm2. Priznám sa, veciam okolo káblov som zatiaľ veľa pozornosti nevenoval.
Predom ďakujem za rady a pripomienky.
Ak sa nemýlim tak mám možnosť použiť na oboch koncoch ako vidličky tak aj banánky, (pričom neviem prečo vidličky mi pripadajú byť sympatickejšie).
Metráž ešte presne neviem ale ale pravdepodobne max bude 2m, no skorej 1,5m.
Rád by som držal cenu na hranice 100€. Nebránim sa bazárovým ponukám, ale kľudne doporučte aj nové, aspoň získam prehľad po čom sa mám pozerať.
Rozum mi diktuje zamerať sa na káble 4 až 6mm2. Priznám sa, veciam okolo káblov som zatiaľ veľa pozornosti nevenoval.
Predom ďakujem za rady a pripomienky.
Re: doporučte reprokábel na prepojenie Electrocompaniet a Xavian
stano
kabely "paolo"... motané z jeho metráže.
nejlepší poměr cena/výkon ke xavian.
nebo 2hnd hga.
osobně jsem ke xavům vyzkoušel x repro-kabelů.
paolo nebo hga!
kabely "paolo"... motané z jeho metráže.
nejlepší poměr cena/výkon ke xavian.
nebo 2hnd hga.
osobně jsem ke xavům vyzkoušel x repro-kabelů.
paolo nebo hga!
nejak neviem sa dopátrať k tým "paolo" 
Nejlepší bude obrátit se přímo na něj: http://www.hifinazory.cz/forum/memberli ... ofile&u=65
dobre tuším že Kimber Kable 8VS sa predáva bez konektorov ?
potom by som dokúpil 4 kusy vidličiek Profigold Banana 7mm + oplet W&M 5-13
= 139€Stano píše:dobre tuším že Kimber Kable 8VS sa predáva bez konektorov ?
Komu není radno tomu není pomoci.
Ke Xavianům ten Kimber je to nejhorší co sis mohl vybrat.
To už si raději kup něco od InAkustiku!!
Ke Xavianům ten Kimber je to nejhorší co sis mohl vybrat.
To už si raději kup něco od InAkustiku!!
Rothaudio
On ten 8 VS je trochu slabší na výškách,taky ho na domovskéjch stránkách doporučují hlavně na basy při bi-wi :
Consisting of eight gray and eight black conductors, arranged in a large format braid. The conductors feature VariStrand conductor geometry and are drawn from Ultra-pure copper. The aggregate wire size is two 9 awg conductors. The smooth power and authority of 8VS make it a great match for full range speakers, subwoofers and the low frequency section of the bi-wired loudspeakers.
Na basech je ovšem perfektní.
Lepší a univerzálnější (a dražší) je 8TC
Vlastní zkušenost,mám oba,tato kombinace v bi-wi - perfektní rozlišení,neutralita
Consisting of eight gray and eight black conductors, arranged in a large format braid. The conductors feature VariStrand conductor geometry and are drawn from Ultra-pure copper. The aggregate wire size is two 9 awg conductors. The smooth power and authority of 8VS make it a great match for full range speakers, subwoofers and the low frequency section of the bi-wired loudspeakers.
Na basech je ovšem perfektní.
Lepší a univerzálnější (a dražší) je 8TC
Vlastní zkušenost,mám oba,tato kombinace v bi-wi - perfektní rozlišení,neutralita
to myslíš vážně? že je trochu slabší na výškách?
Rothaudio
zcela vážně,je tam menší rozlišení,jeví se to trochu i jako pokles v dB,je to dáno použitím různých dielektrik,polyetylen versus teflon,proč by ho jinak doporučovali hlavně na suby a basáky ?
já mluvím ale o výškách. Zkoušel si někdy stříbro?
Rothaudio
Jinak pro všechny, kabely už jsem přestal motat. Nemám na to čas. Nově budu mít v nabídce jednoduché kabely za 1500,- Vodiče jsou stejné jaké jsem používal ve svých kabelech. Každý vodič má 0,5mm2 a izolace je teflon FEP. Celkový počet vodičů je 8. Cena je bez konektorů. V nabídce až od listopadu.
Rothaudio
Já taky,ale pouze o kabelu 8VS,totˇ vše ke kabelům Kimber.