Homegrown audio Silver Lace

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
dekac
Kontaktovat uživatele:

Homegrown audio Silver Lace

Příspěvek od dekac »

Dobrý den kolegové,příznivci kvalitního poslechu.Rozhodnul jsem se zde napsat mé zkušenosti s propojovacím RCA kabelem firmy HGA Silver Lace jehož jsem velice spokojeným majitelem již 10 dní.Předem prosím tzv.neslyšící Tomáše aby se k mým názorům nevyjadřovali nikterak hanlivě a nesnášenlivě jen z toho důvodu,že oni TO neslyší.
Kabel jsem koupil na zkoušku,protože jsem už obdobný kabel měl tu čest slyšet ikdyž na aparátu vyšších kvalit a jehož zvuk mě nadchnul pro svůj průzračný a jasný projev.Byl jsem docela zvědavý co udělá HGA když jej zapojím do mé sestavy.Asi před dvěma lety jsem řešil anabázi s kabelem reproduktorovým (o tom jsem zde taky psal) a nějak jsem se nemohl sžít se stříbrem v kabelu od Paola.Tento je zde na fóru všeobecně chválen,ale já jsem jej u sebe slyšel jako hodně agresivní na vyšších frekvencích a tak jsem vyzkoušel řadu jiných jako DH Labs Q10,Oyaide,Krautwire Clever abych nakonec koupil hybrida XSymphony Pure Silver Hybrid.Vloni jsem kapku upgradeoval svůj systém a pořídil si nové repro Wharfedale EVO II-30 a hlavně nový(starší) zesilovač av Denon AVC A1 SE.Pořád ve mně hlodala otázka co asi udělá čisté stříbro se zvukem a tak jsem odpojil svůj AQ Colorado-podotýkám,že je to číňanek,ale hraje šikovně a místo něj zapojil HGA mezi Vincenta se Siriem II a avc zesilovač.
Nejdřív jsem si pustil mou referenční Metallicu se skladbou One a zaposlouchal jsem se do této úžasné skladby z dob kdy tato kapela ještě hrála pro mé ucho líbezně.Hned jsem poznal,že krok který jsem koupí udělal je ten správný.Vyvalil se na mě nádherně čistý,průzračný zvuk plný dynamiky a nenásilných nedunících basů.Na první dojem jsem se pozastavil nad tím,že basů nějak ubylo,ale opak je pravdou.Nebudu zde popisovat rozdíly mezi HGA a AQ,bylo by to nefér vzhledem k místu zrodu AQ.Podotýkám,že AQ i tak u mě porazilo hodně kabelů právě svým nenásilným podáním hudby,ale to zde již bylo mnou vyřčeno v jiné sekci.Zpátky k HGA.Celkově zvuk působí křišťálově průzračně s nádherně “temným“ pozadím celé zvukové scény a vykreslení prostoru je ukázkové.Zpěv vystupuje pěkně do popředí s jasně znějícími sykavkami-žádné mnou očekávané syčení a ostrost zpěvu se nekoná.Basy jsou zde opravdu velice zvláštní,ale pravdivé,nekoná se dunění a hučení,nýbrž nádherně jasně definované tóny basy a bicích (kopák).Šroták zní jako šroťák.
Další CD co jsem pustil byl můj oblíbenec Vlasta Redl a jeho výběr Pecky téměř všecky.Zase se vše opakuje,nádherné prokreslení hudby,struny kytary zní zvonivě jak to znám z mého Furcha když občas sám hrábnu do strun,dobře prokreslené středy a hluboké tóny basových strun.Činely a hajtka zní jako ve skutečnosti a Redlův zpěv zaplňuje svou sytostí celý prostor obýváku.
Třetí v pořadí byla Vanessa Mae The violin player-zarputilí milovníci klasiky jistě prominou,ale mě se tato křehká slečna se svým houslovým uměním prostě líbí.Opět se projevuje jasnost a plná dynamika a dokonce se ozývá echo z nahrávky houslí což jsem dříve vůbec nepostřehnul.Jde jasně poznat,že se jedné o elektrické housle protože se postrádá zvuk těla klasiky.Když se k ní přidávají postupně další smyčce poznávám odlišnost tónů,které jsou hrány z klasických dřevěných nástrojů.Neodolal jsem a pustil si i její nahrávku Vivaldiho ;) .
Dire Straits-Brothers in Arms zase se opakuje dobře nahraná Knopflerova kytara a celé kapely,čisté bicí a přechody pěkně přecházejí ze strany na stranu.
Jarek Nohavica-skladba Planu,tak to kabel ukazuje v celé své kráse,že basy opravdu umí a výborně je kontroluje.Zpěv Jarka je nahrán prostorově a jde to dobře slyšet.Skladba Jizva na rtu zase z jiného CD :klavír zní živě když jak někteří lidé píší,že slyší údery kladívek na struny já bohužel ne,ale možná je to nahrávkou.Zvuk klarinetu zní s kovovým nádechem a je slyšet nádechy hudebníka.U zpěvu slyším jak Jarkovy nádechy,tak otevírání úst a s nimi i zvuky ,které k tomu patří.(sem tam mlaskne nějaká ta slina,rty apod).
Dále jsem projel veškeré staré Iron Maiden,Metallicu,Nightwish kde mě teda dostal zpěv Tarji ve skladbě Phantom of Opera,Theriony,Buty,a hromadu dalších CD.Veskrze u všech jde slyšet jasný vliv stříbra ze kterého jsou dané kabely vyrobeny jako je průzračnost,jasnost,prostor a dynamika.Pryč je můj strach,že kabel bude znít ostře a tence i když jasně, jak se stříbru vytýká.V mé kombinaci se nic takového nekoná,je to dáno jistě přístroji,kombinací s reprokabelem,který je jak jsem již zde uvedl hybrid.Nyní je nejslabší článek řetězu mé repro a tak začnu šetřit na něco lepšího.
Jelikož jsem i příznivec vinylu,tak jsem testnul jak se bude chovat HGA při spojení s analogem kde jsem vyzkoušel několik variant propojení s jinými kably,kde jsem ho přehazoval jak mezi předzesilovač a gramo,tak mezi předzesilovač a zesilovač.Tady už jsem tak nadšený nebyl.Celkově zvuk je jasný,ale chybí mu basy,prostor je v pohodě,ale celkově zní hudba tak nějak ztenčeně bez řádné dynamiky.Nevím čím to je,buď nemám tak kvalitní přenosku nebo si nerozumí s mým phonopředzesilovačem.Vyzkoušel jsem různé kombinace s kabely jako Transparent Cable 200 Link,AQ Cobra,Colorado,Klotz,Monster Cable 300 MKII,náš český postříbřený teňouličký koax,ale nic z toho nesedlo.Zkoušel jsem měnit kapacitu klampy na phonu a teké bez nějakého výrazného vlivu.Mrzí mě to,protože jsem uvažoval,že když tak perfektně hraje u CD,tak v analogu to bude podobné a koupím ještě jeden.No nic nebude,zase ušetřím.
Ještě se chci zmínit o jeho dražším vyspělejším bráškovi HGA DNA.Četl jsem recenzi na něj na Audiodromu a líbila se mi.Je to ovšem jen a jen recenze a každý z nás to může slyšet rozdílně,ale přesto bych jednou chtěl osobně porovnat rozdíl mezi těmito dvěma sourozenci a udělat si svůj úsudek.Myslím,že to může být docela šupa…anebo taky ne….kdo ví. ;)
Možná jsem některé z Vás vážení kolegové pobavil,některým jsem vnuknul myšlenku zkusit ho,ale v každém případě jsem zde jistě otevřel prostor pro různá technická vysvětlování proč tomu tak je a proč ne,že je to jenom blbost a reklama,že jsme někteří snobi a nevíme co s penězma atd.Vězte,že já sám mám 2 malé děti,průměrně placenou práci a ženu bez práce a proto si hodně rozmyslím než koupím něco k utišení mé touhy po kvalitním zvuku.V tomto případě jsem chybu,ale neudělal a díky za to.

Roman2

Re: Homegrown audio Silver Lace

Příspěvek od Roman2 »

Lépe bych to nenapsal.A naprosto souhlásím s tím jak jsi popsal zvukové kvality tohoto kabelu ve své recenzi.
Mám ho ve verzi XLR a jsem maximálně spokojený. ;)

mirec1
Kontaktovat uživatele:

Re: Homegrown audio Silver Lace

Příspěvek od mirec1 »

Tiez som tento kabel zobral na vyskusanie a uz som si ho nechal. Zvukova kvalita daleko presahuje jeho cenu.
Ak niekto hlada kvalitny kabel za viac ako rozumnu cenu , doporucujem do pozornosti. ;)

Odpovědět