Jaká je jinak výhoda toho coax řešení? Jen stínění nebo ještě něco dalšího? Pokud jen stínění, co třeba tento stíněný Sommer https://imusicdata.cz/sc-440-0056fg-mer ... sp240-frnc ?
Jakou obyčejnou metráž?
Re: Jakou obyčejnou metráž?
Pořád mi nějak nejde na rozum, jak vytáhnout ten vodič ze středu, aby byla jistota, že se nedotkne toho vnějšího? Mrknu na google jak na to
Jaká je jinak výhoda toho coax řešení? Jen stínění nebo ještě něco dalšího? Pokud jen stínění, co třeba tento stíněný Sommer https://imusicdata.cz/sc-440-0056fg-mer ... sp240-frnc ?

viac na
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 415#139415
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 304#160304
Hlavná výhoda je, že je to koax..
samozřejmě se to musí velmi opatrně odizolovat, abys těch drátů moc nepoštípal.. 
když tohle řeším, vždycky vezmu radší větší délku a zkusím si to nanečisto, až pak naostro. V těch bužírkách jsou občas dost rozdíly. V tvrdosti, tloušťce atd. Osvědčilo se mi to naříznout míň a pak ji ztrhnout. Než to nařezat moc a nějaké dráty obětovat..
když tohle řeším, vždycky vezmu radší větší délku a zkusím si to nanečisto, až pak naostro. V těch bužírkách jsou občas dost rozdíly. V tvrdosti, tloušťce atd. Osvědčilo se mi to naříznout míň a pak ji ztrhnout. Než to nařezat moc a nějaké dráty obětovat..
Já vím, co je to koaxiální kabel, prostě se ale někdy používá uplně obyčejně, to je holý fakt.
Ja tiez o nom premyslam, ze kupim par metrov a skusim...
Je to hlavne holý nezmysel, takto(spojiť na koncoch oplet a stredný vodič) použiť koaxiál.. Aj keď to takto robil jeden lokálny "producent highend káblov"..prostě se ale někdy používá uplně obyčejně, to je holý fakt.
koaxiál Magelan SPK-240 od SC jsem zkoušel, taky mě zajímalo jak "hraje" koax
popravdě nic moc, zvukově trochu pod dekou, nezábavný zvuk
daleko lepší od SC je Meridian SP260 2x6mm2 (ten aktuálně už víc jak rok používám) nebo Elephant Robust SPM440 4x4mm2
(pozn - moje zkušenost na mé sestavě resp několika varaiantách sestav, moje zvukové preference)
popravdě nic moc, zvukově trochu pod dekou, nezábavný zvuk
daleko lepší od SC je Meridian SP260 2x6mm2 (ten aktuálně už víc jak rok používám) nebo Elephant Robust SPM440 4x4mm2
(pozn - moje zkušenost na mé sestavě resp několika varaiantách sestav, moje zvukové preference)
ještě k Maglen SPK-240
je dost tvrdý a neohebný,
byť v popisu kabelu je, že je z měkčeného PVC, aby byl poddajný, není to pravda
dost špatně se s ním pracuje - zapojuje, jelikož má tendeci se stáčet do oblouků, jako každý silnější koax
je dost tvrdý a neohebný,
byť v popisu kabelu je, že je z měkčeného PVC, aby byl poddajný, není to pravda
dost špatně se s ním pracuje - zapojuje, jelikož má tendeci se stáčet do oblouků, jako každý silnější koax
Tak potom zeby skusit CSSS (SiHF) 4x2,5 
Díky za rady a tipy všem. Vidím to buďto na ten Sommer Cable nebo Klotz 2x6mm, případně ještě uvažuji nad tím AudioQuest 4x2,5mm do kříže. Koax je sice zajímavý řešení, ale asi si to nechám až se někdy budu nudit a budu chtít testovat 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Koax (bohužel už se nepamatuji jaký, ale metráž plus banánky na reprokabely 2x2,5 m vycházely materiálově na cca 1500 Kč), jsem kdysi před lety zkoušel a zvukově to bylo to samé, co popisuje jisk: poddekózní, nezáživné, zatažené, měl jsem tendenci zvuk zesilovat oproti Vincentu Premium, se kterým jsem to tehdy porovnával a který mám dodnes.
Nemyslím, že bys to zkoušel, ale pro pořádek -- ty Kimbery KWIK, co zmiňoval NA, jsou opravdu velice dobré, osobně bych ale použil pro každý kanál dva navzájem lehce zkroucené KWIK 16, než jeden KWIK 12. Na koncích pak vždy spojíš dva a dva žluté z obou a dva a dva bílé z obou, takže máš ve výsledku čtyři samostatně izolované vodiče 0,65mm2, každý pro + i pro -, což je 2,6mm2. Popřípadě by se daly lehce zkroutit i čtyři KWIK 16 (tj. 2x 8x0,65mm2 sam.izol.), což by se ve výsledku už dost blížilo požadovaným 2x6mm2.
-
Kocmeister
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je divný, řekl bych přesně naopak, že z koaxů je to ten nejohebnější. Zhruba na úrovni CSSS 4x2,5. Tedy žádné kroucení apod. Naopak Magelan SPK-260 FRNC s 6 mm² je přesně takový jako píšeš, tak jestli jsi to třeba nezaměnil.
kabelguru.cz
Kocmaister:
máš pravdu, omlouvám se za zmatek, zaměnil jsem SPK-240 a 260, zkoušel jsem oba
260 je tvrdá, 240 v pohodě
nicmémě zvukově podobné
zkoušel i koax ze stříbřené mědi a bylo to taky podobné, zvuk "nemastný-neslaný"
máš pravdu, omlouvám se za zmatek, zaměnil jsem SPK-240 a 260, zkoušel jsem oba
260 je tvrdá, 240 v pohodě
nicmémě zvukově podobné
zkoušel i koax ze stříbřené mědi a bylo to taky podobné, zvuk "nemastný-neslaný"
Stejně tyto kably všechny skončí v bedně a pohádky je konec.. Stačí, když se staví kamarád se slušnějším reprokablem.