Kabel z metráže
Re: Kabel z metráže
Dadaft,
Taky poslouchám rád hudbu, dá se říci že od sedmdesátých let téměř každý den, teď v důchodu dávám kolem pěti, šestí hodin denně a můžu Ti říct, že prohazování kabelů a vůbec výměnu čehokoliv bytostně nesnáším.
Občas se však naskytne příležitost si nějaký nový kabel poslechnout.Neznamená to však, že bych stávající kabely odpojil a kupoval nové.
Taky poslouchám rád hudbu, dá se říci že od sedmdesátých let téměř každý den, teď v důchodu dávám kolem pěti, šestí hodin denně a můžu Ti říct, že prohazování kabelů a vůbec výměnu čehokoliv bytostně nesnáším.
Občas se však naskytne příležitost si nějaký nový kabel poslechnout.Neznamená to však, že bych stávající kabely odpojil a kupoval nové.
Holt my, co hovno slyšíme, tak těm slyšícím vidícímzlatoušcům jen závidíme a proto je znevažujeme.
Jen ale do doby, než se zhasne.
Jen ale do doby, než se zhasne.
Pitrs na electrach ruzne kably slysi. Vy na utopiich ne. Tady asi neco nebude v rychtyku.. 

Ramones píše: ↑31 led 2019 10:36Pozoruhodné názory![]()
To jako, když někdo neslyší rozdíl ve zvuku motoru TD a CRD by neměl jezdit autem ????
Co když ten někdo chce pouze kvalitně poslouchat hudbu bez řešení "cypovin".
Zklidněte to, kolegové![]()
Jsem zastáncem toho, že jestli nějaký rozdíl je, tak je slyšitelný ihned a to vždy, né nějaké pocitářství, neustálé opakování pokusů, případně "náhodné" trefy 6 z 10 a podobně.
Určitě není myšlen koníček poslech hudby, ale být hifistou.
Toto totiž krom poslechu hudby zahrnuje i aktivity ohledně prostředků zprostředkující reprodukci hudby. Tedy návštěvy výstav, diskuse s lidmi stejného zaměření, seznamování se s různými značkami, konstrukčními filozofiemi, cestu zlepšování kvality poslechu, eventuelně snahu poznat co má jaký vliv na výsledek.
Noble Audio - výroba a prodej
Zhasínat při tom chtěj teda hlavně ženy, mi chlapi se rádi i podíváme.
Noble Audio - výroba a prodej
Tak to si se netrefil, možná by to napadlo jen Tebe, protože ostatní vědí, že to co popisuješ je koriguje tzv. profilem ICC a buď to řídí tiskárna sama, nebo SW grafického programu. Dej lepší příklad.dadaft píše: ↑31 led 2019 17:04Ale přátelé, vždyť je to tak romantické, pěkně si sedíš doma u aparátu a dokolečka posloucháš tři písničky a měníš u toho kabely....... znáte snad něco lepšího?
No jo, já vím, nikoho by třeba nenapadlo měnit vzhled fotografií tištěných na tiskárně vyměňováním USB kabelů (ten XYZ dává nádhernou pleťovou barvu kůži, ale zelená není tak listová, naproti tomu ZYX zase dává kontrastní obraz plný detailů...) ............ ale to se prostě nedá srovnat.
Je to k úžasu, jak málo stačí k opakovanému frontálnímu útoku flustrovaných jedinců bez praktických hifi zkušeností. Stačí napsat slovo KABEL.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear, myslím, že v tomto případě jsi mimo ty. To co napsal dadaft je přesné. Z PC do tiskárny je bitový tok bez chyby, ale "audio" USB kabel zlepší reprodukci? Asi moc drog, alkoholu a málo sexu.
A pak je tu pár takových, kteří sice slyší, ale veřejně to nepřiznají a pokrytecky provokují, že ano...
Anebo že by věkem přišli o sluch? Nebo paměť?
Zde pár úryvků a citací ze starého vlákna TEST KaBELů by Boxer & PMA
kabely/velky-maly-test-ruznych-kabelu-b ... t4387.html
Boxer (= bryston pro ty, co nevědí)
PMA....nejlepší byl AndrewHeliax,což se dalo očekávat,
-v závěsu Oehlbach![]()
![]()
-VBPAM 50-1,5,(tady by bylo pořadí 2. a 3. místo podle osobních preferencí výšek,Pavel myslím by to otočil)
-Shield,což jsou dodávané kabely Vincenta ke každému CDP,
-RG-59
-poslední nejdražší C4Y,což bylo hrozně zadekované,bez detailu
...u signálových kabelů rozdíly byly, a ne malé...
.... Poslechové dojmy:
Belden RG-59 B/U: hutný zvuk, méně výšek, objemný s důraznými basy. Ne příliš detailní.
VBPAM 50-1.5: otevřený, čitelný, vyvážený zvuk, s možná artikulovanějšími výškami.
Andrew Heliax: přehledný, důrazný, detailní zvuk ve všech pásmech.
Oehlabach NF2: velmi otevřený, čistý zvuk, možná méně basů.
Cable4You R&B: mdlý nezáživný zvuk bez dynamiky, málo detailů, málo výšek.
Shield M113-2S60: slušný zvuk ve všech pásmech, bez větších výhrad, ne tak důrazný a přehledný jako např. Andrew.

Mimochodem mne u tohoto vlákna zaujalo, že sám PMA zde zpochybňuje metodiku ABX testů, které chtěl u Dasty realizovat za asistence Boxera... Citace:
.... Stejná "vědecká metodika", kterou preferují a na kterou odkazují david a hellboy, mnohokrát v řízených ABX testech ukázala, že neexistuje prokazatelný rozdíl mezi zvukem velmi výkonného tranzistorového zesilovače a málo výkonného elektronkového zesilovače. Samozřejmě nikomu neberu preferenci takové metodiky. Pokud chce někdo odkazy, tak si je snadno najde Googlem.

BTW Koukám, že totálně zmizelo vlákno, "Kam kráčíš hififorum/hifiroom". No, pak nezbývá než si sám odpovědět: "Evidentně ještě do větší perdele, než jsem si myslel..."
svartenatt
Zjevně si to nepochopil, ale nevadí.
Já se považuji za Hifistu a audiofila, o USB kabelu jsem nenapsal ani slovo, k audiu jej nepoužívám a navíc v souvislosti s Hifi je pro mně PC sprosté slovo.
Zjevně si to nepochopil, ale nevadí.
Já se považuji za Hifistu a audiofila, o USB kabelu jsem nenapsal ani slovo, k audiu jej nepoužívám a navíc v souvislosti s Hifi je pro mně PC sprosté slovo.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud reaguješ na příměr s tiskárnou a USB kabelem, tak asi nejde o reprokabel.
Zavedl bych IQ test pro přispívání na fórum.
Zavedl bych IQ test pro přispívání na fórum.
2 zabiny 007
Ad staré testy: PMA urobil posledné 2-3 roky množstvo ABX testov a práve na základe ich výsledkov je podstatne skeptickejší k údajnej počuteľnosti aj výraznejších vplyvov, ako je nejaký kábel . Dá sa to dohľadať na slovanete aj na diyaudio, kde sa zúčastnilo dosť poslucháčov, nepoznali ani výrazné zmeny signálu. Príklad zmeny názoru PMA nájdeš napr. tu,
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 087#296087
Jeho názor v poslednej dobe je asi takýto
Ad staré testy: PMA urobil posledné 2-3 roky množstvo ABX testov a práve na základe ich výsledkov je podstatne skeptickejší k údajnej počuteľnosti aj výraznejších vplyvov, ako je nejaký kábel . Dá sa to dohľadať na slovanete aj na diyaudio, kde sa zúčastnilo dosť poslucháčov, nepoznali ani výrazné zmeny signálu. Príklad zmeny názoru PMA nájdeš napr. tu,
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 087#296087
Jeho názor v poslednej dobe je asi takýto
Káble už dávno neriešiPMA píše:Když jsem se v roce 2001 přidal, asi po 20-ti letém hifistickém půstu, k této bláznivé partě (tehdy na Lopuchu), tak to bylo s přesvědčením, že řešit nelineární zkreslení do 1% nemá smysl a že záleží jen na pěkné a rychlé časové odezvě a na srovnané kmitočtové charakteristice. Dnes, po dočasném zblbnutí v komunitě, peripetiích a blázněním za zkreselením v tisícinách a desetitisícinách procenta, se pomalu kruhem vracím na počátek, ovšem v kvalitativně vyšší úrovni – ani na té časové odezvě až tak nezáleží. HiFi je spíš o vírách nejrůznějšího druhu (i scientologie je víra, že) a o manipulaci nejrůznějšího druhu. Bez diskuse má smysl řešit reprosoustavy, poslechový prostor a nahrávky. Zbytek je dnes na bezproblémové úrovni.

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A jak skoncil tak treba zase jednoho dne PMA zacne. Holt zmena je zivot. Nikdy nerikej nikdy 

No vida, tak byly doby, kdy to ti chlapi slyseli.. Saso dik za odkaz.
Bva
Ty to fakt neslyšíš?
Ty to fakt neslyšíš?
Nie.. Našťastie uši a hlavu mám stále v poriadku
.