Kabelguru.cz a USB Lite kabel - zklamání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabelguru.cz a USB Lite kabel - zklamání

Příspěvek od misakq »

Jo, však proti ceně nic...(práce je drahá a věnovat čas výrobě kabelu z tohoto... no asi je fakt nejlevnější) ale píšou větší průřez vodičů než běžné kabely... běžné kabely mají 2 páry, jeden AWG 24 a jeden AWG 28. Na tomto kabelu HAMA je to přesně uvedeno - 24 a 28. Pak píšou OFC... to by mě teda zajímalo, jestli HAMA má nějakou řadu s OFC - proboha proč by mít měla? :-)
No mám tady 5m krouceného stíněného páru vodičů AWG 22 s teflonovou izolací... asi zkusím využít konektory a postavit si zadarmo kvalitní kabel :)
Byť Viablue je doma a je fakt krásně zpracovanej - resp hezký oplet může mít cokoliv :-D ale má fakt hezký celokovový konektory...
A hraje to dobře... jestli líp nebo hůř nevím, přehazovat ho s kabelem od tiskárny se mi už nechce. Takže plní funkci a snad vydrží už napořád...

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Zkusil bych nový USB kabel na tiskárně, jestli dobře tiskne :)

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

A rovnou bych nechal vytisknout zkušební stránku z windows, tam se teprve ukáže kavlitka! :-D
Ale raději budu šetřit papír a toner, když utrácím tolik za kabely ;-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Technická poznámka, OFC je základní běžná technická bezkyslíkatá měď, nechápu, čemu se divíš, je to běžný materiál.
Asi sis to spletl s OCC, což je monokrystalická měď, to už je nákladný audio speciál.
Noble Audio - výroba a prodej

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Asi proto že s jakýmkoliv kabelem za 80 korun to hraje jak z praku a tohle nafintěné nic bohužel nehraje vůbec.

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

NA píše:
26 srp 2023 00:08
Technická poznámka, OFC je základní běžná technická bezkyslíkatá měď, nechápu, čemu se divíš, je to běžný materiál.
Asi sis to spletl s OCC, což je monokrystalická měď, to už je nákladný audio speciál.
Chceš říct, že veškerý měděný vodiče jsou z bezkyslíkatý mědi? Předpokládám, že to ovlivní rychlost oxidace vodiče... ?
Označení OFC se používá pouze u hifi produktů (jinde jsem si teda nevšiml) - takže člověk nabyde dojmu, že se jedná o speciální kvalitnější materiál, než je ve všech běžných vodičích....
Takže ne? Je to jen marketing, aby to vypadalo jako něco spešl a klidně se dá říct, že máme OFC i v domovním rozvodu? Pokud není v hliníku samozřejmě :-D

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

RedBaron píše:
26 srp 2023 09:52
Asi proto že s jakýmkoliv kabelem za 80 korun to hraje jak z praku a tohle nafintěné nic bohužel nehraje vůbec.
To jo, ale jak dlouho že... Mě nešlo o to, že by to mělo líp hrát (nebavíme se o kabeláži pro vedení audio signálu). Ale jsem technik a chci mít v systému kvalitní kabeláž. V případě digitální minimálně ve smyslu, že bude mít kloudný stínění, kvalitně provedené letování, krimpování atp, nebude mít průřezy vodičů jak vlas (ne nutně kvůli proudové dimenzaci, ale také u extrémně tenkých kvůli mechanické odolnost), izolace taky aby byla odolná a ohebná... Prostě o něco lepší, kvalitní kablík, který není žádný předražený high end... takový měl být i tenhle kabel podle popisu.

Ale když se to po roce začne sypat, evidentně nesplnil mé očekávání a požadavky ;-)

A jako když se ti připojuje odpojuje DAC, poblikává dioda signálu... To nechceš, aby nedej bože ještě třeba odešel vstup nebo něco... Kvůli kabelguru hamě na převodníku za 100k...
Navíc s Hamou mám hodně špatné zkušenosti a nikdy bych ji k DACu nekoupil. O to víc jsem byl překvapen po rozbalení dárečku ;-)

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To je tedy síla. Hlavně že mají v popisu:
Námi nabízené kabely jsou ve většině případů z metráží s ověřeným pozitivním přínosem pro zvuk sestavy, případně naše vlastní vyladěné experimenty. Tedy žádné „zvenku huj a uvnitř fuj“ jako je v této oblasti velmi rozšířené. Vyrobili jsme od roku 2013 téměř 2000 kabelů a zcela určitě to není jen kvůli nízké ceně nebo pěkném vzhledu.
V podstatě je to tedy podvod, protože popis neodpovídá prodávanému zboží.

Odpovědět