kabelová anketa č.2
-
boxer
kabelová anketa č.2
Tak budeme pokračovat.
Digitální přenos 1 a 0 je a bude čím dál více preferovaným přenosem.
Jakému dáváte přednost, pokud si můžete vybrat?
Digitální přenos 1 a 0 je a bude čím dál více preferovaným přenosem.
Jakému dáváte přednost, pokud si můžete vybrat?
Re: kabelová anketa č.2
Dnes sice uz trochu exotika, ale chyba ti tam FireWire / IEEE 1394.
Čo robí USB medzi protokolmi IEC 60958? Lebo inak tam ešte chýba napríklad Ethernet, či Wifi 
Odar , prečo toto prepojenie nazývaš exotika. Je staré , zrovnatelné s niečim , alebo nepotrebné?Odar píše:Dnes sice uz trochu exotika, ale chyba ti tam FireWire / IEEE 1394.
-
boxer
No nevím, ale toto už nikdo na hifimašinkách nemá. No na PC asi ještě jo.

Je tam několik možností pro SPDIF a najednou USB
To je jako když kdysi vyprávěl Mistr: "Přišel ke mně jednou jeden posluchač, a ptal se, kdo je lepší, jestli Caruso, nebo já. Odpověděl jsem mu - milý příteli, porovnáváš hrušky a jablka. Ovšem dobré hrušky a dobrá jablka!"
To je jako když kdysi vyprávěl Mistr: "Přišel ke mně jednou jeden posluchač, a ptal se, kdo je lepší, jestli Caruso, nebo já. Odpověděl jsem mu - milý příteli, porovnáváš hrušky a jablka. Ovšem dobré hrušky a dobrá jablka!"
Pavel Macura Audio
Tak to bude ťažké , mám rád dobrú hruškovicu , ako aj výborný kalvados. Ale aj tak najviac hladáme zakopanú
slivovicu
slivovicu
Podle mých zkušeností vždy mnohem víc záleží na řešení vstupů aktuálního DACu a použitém transportu než na samotném typu propojení.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Prečo si to myslíš , aké máš s tým skúšenosti.Bína píše:Podle mých zkušeností vždy mnohem víc záleží na řešení vstupů aktuálního DACu a použitém transportu než na samotném typu propojení.
Mám s tím dost zkušeností. Kupříkladu DAC/Amp od JHaudio, mizerný USB vstup, už obyčejný coax ze zvukovky hraje líp. A čím lepší zdroj coaxu, tím lepší zvuk. Podobně to má množství dalších levnějších DACů, kde je USB vstup jen obyčejné řešení bez vlastní inovace.
Naopak zařízení, které používá už nějaké dokonalejší řešení USB(Xmos, či něco založené na Hiface) má USB vstup lepší než v případě coax i z nějakého lepšího transportu. Tady mám zkušenost třeba s M2tech Young a Sony PHA-3.
Naopak zařízení, které používá už nějaké dokonalejší řešení USB(Xmos, či něco založené na Hiface) má USB vstup lepší než v případě coax i z nějakého lepšího transportu. Tady mám zkušenost třeba s M2tech Young a Sony PHA-3.
bertram, neexistuje jediné "to najlepšie" riešenie. Vždy je to o tom, ako je to u konkrétneho prístroja spravené.
Na jednom prístroji môže byť lepšie riešený S/PDIF, na inom USB, inde zas FireWire, LAN. Nie je to o tom, že konkrétny typ prepojenia automaticky zaručuje najlepšiu kvalitu transportu.
Na jednom prístroji môže byť lepšie riešený S/PDIF, na inom USB, inde zas FireWire, LAN. Nie je to o tom, že konkrétny typ prepojenia automaticky zaručuje najlepšiu kvalitu transportu.
Nejde jen o kvalitu USB vstupu DACu, ale též o kvalitu výstupu USB z PC - na to se zapomíná 
Môžeš to rozpísať, čo konkrétne tým myslíš?Aleska píše: ... kvalitu výstupu USB z PC ...
Kvalita napájení a třeba jestli na stejný USB není připojená třeba i klávesnice či tiskárna.