Existuje nějaký racionální důvod, proč by se v jednom systému měly kombinovat různé typy signálových kabelů? Zatím jsem žil v přesvědčení, že by všechny signálovky měly být stejné. Nebo neOggy píše: KCAG mam mezi DVD a predzesem. A ma jen 50cm, tak se mi jinam nehodi. Ten PBJ ma 1m, coz potrebuju mezi predzesem a koncem.I kdyz bych chtel zkusit neco jako Kimber Hero. Je to posledni model v medi, pak uz jsou stribrne kabely a to je darda.
Kimber Kable
Re: Kimber Kable
Jasne.Cruiser píše:No uvidíš každopádně na mě nezapomeň s tim KCAG!0,5m je pro mě akorát. Hero jsem chtěl koupit na Audio-markt.de 1m byl za 99Eur a někdo ho vyfoukl!!
Fiha, to slysim prvne.Senior píše:Existuje nějaký racionální důvod, proč by se v jednom systému měly kombinovat různé typy signálových kabelů? Zatím jsem žil v přesvědčení, že by všechny signálovky měly být stejné. Nebo neOggy píše: KCAG mam mezi DVD a predzesem. A ma jen 50cm, tak se mi jinam nehodi. Ten PBJ ma 1m, coz potrebuju mezi predzesem a koncem.I kdyz bych chtel zkusit neco jako Kimber Hero. Je to posledni model v medi, pak uz jsou stribrne kabely a to je darda.
Oggy:
Přečti si to pozorně. O reprokabelech, ani o televizi jsem nic nepsal. Jde o signálové propojení "přehrávač - předzes - koncák", kde by (IMHO) měly být použity stejné typy.
Přečti si to pozorně. O reprokabelech, ani o televizi jsem nic nepsal. Jde o signálové propojení "přehrávač - předzes - koncák", kde by (IMHO) měly být použity stejné typy.
Ja te chapu, ale pokud by mel byt stejny kabel v ceste prehravac-predzes i predzes-koncak, tak by potom musel musel byt stejny kabel i mezi TV a predzesem i mezi treba tunerem a predzesem, aby se zachovala "stejna cesta". To jsem se snazil v minulem prespevku vyjadrit.Senior píše:Oggy:
Každý kabel lze z fyzikálního hlediska považovat za RLC obvod definovaných vlastností.
V tvém případě Kimber KCAG = RLC-1 a Kimber PBJ = RLC-2.
Z hlediska ovlivnění průchozího signálu je proto (IMHO) vhodnější použití stejného typu kabelu v řetězci přehrávač - předzes - koncák.
Tuner a TV nepovažuji v porovnání s kvalitním přehrávačem za rovnocenný zdroj signálu, takže tam bych to tak "neprožíval"
Z hlediska ovlivnění průchozího signálu je proto (IMHO) vhodnější použití stejného typu kabelu v řetězci přehrávač - předzes - koncák.
Tuner a TV nepovažuji v porovnání s kvalitním přehrávačem za rovnocenný zdroj signálu, takže tam bych to tak "neprožíval"
No ale porad mi tam nedochazi ten duvod pro stejne kable.Senior píše:Každý kabel lze z fyzikálního hlediska považovat za RLC obvod definovaných vlastností.
OMG
Každý ten RLC obvod přece ovlivní signál jiným způsobem. To je jako kombinovat slivovici s meruňkovicí
Každý ten RLC obvod přece ovlivní signál jiným způsobem. To je jako kombinovat slivovici s meruňkovicí
No aspon muzes vzajemne zkombinovat to nejlepsi.Senior píše:OMG![]()
Chlapáci, řekněme že bych si pořídil 0,5m Kimber PBJ, polepším si zvukově oproti Monster Cable interlink 300MK2 a jak se změní charakter zvuku? Monster byl v relaci do 2tis. Díky moc jooo a ještě konektory, WBT a nebo s klasickejma Kimberáckejma? Tam je rozdíl v ceně šílenej a nejsem si jist jestli bude i ve zvuku

Tezko rict. Kimbry se snad tak nejak vseobecne povazuji za kabely detailnejsi, nekdy ostrejsi. To podle vkusu a ucha daneho posluchace. Zalezi na komponentech, ktere propojujes.Cruiser píše:Chlapáci, řekněme že bych si pořídil 0,5m Kimber PBJ, polepším si zvukově oproti Monster Cable interlink 300MK2 a jak se změní charakter zvuku? Monster byl v relaci do 2tis. Díky moc jooo a ještě konektory, WBT a nebo s klasickejma Kimberáckejma? Tam je rozdíl v ceně šílenej a nejsem si jist jestli bude i ve zvuku![]()
![]()
Souhlas s Oggym.Cenově je ten Kimber jen o něco dražší v nových cenách.
Přes řeku do stínu stromů.
Tak ke mne dom zavital Kimber Hero 1m. Spoji predzes s koncakem u prednich kanalu. Jsem zvedav, co to zrobi.

Jeste mam cerstve Kimber Timbre 1m, ale zatim mu hledam uplatneni. Je to model mezi PBJ a Hero. Moznosti jsou mezi tuner a predzes (ted tam je PBJ), nebo mezi predzes a konec na dalsi kanaly. Jeste to zvazim.

Jeste mam cerstve Kimber Timbre 1m, ale zatim mu hledam uplatneni. Je to model mezi PBJ a Hero. Moznosti jsou mezi tuner a predzes (ted tam je PBJ), nebo mezi predzes a konec na dalsi kanaly. Jeste to zvazim.

Paráda!!!
Otestuj a hlavně ten Hero a dej vědět jak to hraje, předem děkuji.
Tak jsem vcera poslouchal, co udela kabel Kimber Hero misto Xsymphony silver audio (cca 1000,-) mezi predzesilovacem a koncakem. Podotykam, ze vzhledem k relativni pracnosti vymeny kablu jsem poslouchal nejdriv puvodni Xsymphony, potom jsem to prepojil, poslouchal to same a uz nechal zapojene Hero. Takze vse je vlastne jen muj silne subjektivni psychoakusticky dojem.
Vedom si obcas vytykane ostrosti kabelu Kimber jsem jako prvni poslouchal me "sykavkove" CD Puvodni Bures - Ples tapiru, Ktere si beru i jako testovaci CD na poslechy. Obavy se rozplynuly, zvuk byl v pohode, zadne syceni navic se nekonalo. Mel jsem dojem celkove o neco lepsiho prokresleni, hlavne od stredu na horu. Pak nasledovalo CD Tiamat - Wildhoney. Dojem lepsiho prokresleni zustal, pridaly se i plastictejsi basy. Buty - Pomalu, opet stejny dojem. Na konec Nohavice - Divne stoleti. Tohle CD je bohate na basy, coz u mne je v nekterych pasazich krapet za hranici zadunivani (dle Martyho uz dost za hranici, ale on ma "nepovedene" Dynaudio 2.8
). U Planu jsem si vsiml ke konci jakoby vyraznejsi a nalehavejsi foukaci harmoniky, nebo co to tam tak vresti.
U basu jsem registroval lehke zklidneni. U Tesinske a Sarajeva klidne a prokreslene vysky, pritomny hlas a lehce konkretnejsi bas. Celkove jsou tyhle kecy vyplodem psychoakustiky (drazsi kabel je prece lepsi), ale ja jsem spokojeny a vidim to jako prinos. A o to jde predevsim, ne?