Repro kabel
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Repro kabel
Po poslechu Kimber KS3035 musím přehodnotit svůj názor na repro kabely.Věděl jsem,že májí velký význam,nevěděl jsem ovšem,že pokud je v sestavě za milion špatný kabel,že může znehodnotit zvuk celého řetězce tak výrazně!!!! Dle mého repro kabel musí odpovídat kvalitě celého řetězce,jinak zvuk nebude takový jaký by měl.Myslím si,že i mnozí z vás máte stejný problém.Já můj velký problém už vyřešil.Začněte s tím hned.
Zajímalo by mne co by stejně kvalitní kabel udělal v sestavě do 100 tisíc,to bych si rád někde vyzkoušel.
Zajímalo by mne co by stejně kvalitní kabel udělal v sestavě do 100 tisíc,to bych si rád někde vyzkoušel.
- pink panter
- Kontaktovat uživatele:
Re: Repro kabel
Všade bude mať prínos ten istý , vnesie do reťazca svoje charakteristické črty , je jedno, kde to bude zapojené , určite nepasuje všade, je to otázka naladenia , apropó Kimber KS 3035 stojí pultovo okolo 5.000 €
- sekáčik tak polovicu 
Jak se odliší kvalita od snobizmu ...
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
snobizmus, snobismusFedermann píše:Jak se odliší kvalita od snobizmu ...
Význam:
• povýšenectví, předstíraná vznešenost
• nadutost
Tak nějak, ne vždy výrazně dražší věc musí mít alespoň o něco lepší vlastnosti, ale kdo na to má nemůže koupit levněji, aby si nepokazil svou Image. Často nemá cena žádnou souvislost s kvalitou či vlastnostmi, zde je to nejenom o ceně a vzhledu, ale i o impedanci.
Mám rád zvuk kvalitní kabeláže, reprokabel považuji za nejdůležitější článek, jehož význam neklesá s nízkou cenou sestavy.
Mám aparátek pod 100t. Kč a rád bych si takový reprokabel vyzkoušel, nikoli koupil...
Doufám, že najdu dobrý reprokabel buď DIY, nebo nákup z druhé ruky.
Právě poslouchám DIY koaxial měď-stříbro-teflon, jehož vývoj stál s materiálem a prací kolem 6t.
Cena pod 10% aparátku mi přijde přiměřená a ačkoli má biwiring Kimber 4TC : měď - teflon příjemný a hebký zvuk, DIY ho přehrává přesností, dynamikou a rozlišeným prostorem, hudbou která vyšla před reproduktory.
Těším se na tipy a zkušenosti v Zappově vláknu Repro kabel.
Mám aparátek pod 100t. Kč a rád bych si takový reprokabel vyzkoušel, nikoli koupil...
Doufám, že najdu dobrý reprokabel buď DIY, nebo nákup z druhé ruky.
Právě poslouchám DIY koaxial měď-stříbro-teflon, jehož vývoj stál s materiálem a prací kolem 6t.
Cena pod 10% aparátku mi přijde přiměřená a ačkoli má biwiring Kimber 4TC : měď - teflon příjemný a hebký zvuk, DIY ho přehrává přesností, dynamikou a rozlišeným prostorem, hudbou která vyšla před reproduktory.
Těším se na tipy a zkušenosti v Zappově vláknu Repro kabel.
Dle mě repro kabely mají veliký význam, ale zase nemá cenu to přehánět. Je pravda že u milionové sestavy je scela opodstatněné použití kabelu v dané cenové lize, ale např. u sestav v cenách třetinových zase si tolik nepomůžete, ba scela nevyužijete potencial kabelu. A každá jednotlivá sestava potřebuje vždy doladit kabeláži -- někdy stříbro/měd nebo pouze meď na signálu a stříbro na repro kabelech. Jinde stříbro signál a repro koax..atd...., také záleží na posluchači a jeho preferencích, a samozřejmě na dalších faktorech,......
Za me - mam sestavu pod 100k kc, drazsi repro kabel i propojovaci mezi cd a zesem byl dost znat, az me to prekvapilo.
Já bych řekl, že investice do kabelů, při kterých by se zastánci teorie o neslyšitelnosti jejich vlivu chytali za hlavu, jsou celkem rozumné. Kabel si doma ze špalku mědi nebo stříbra nevytáhnete. Zatímco zesilovač můžete sestavit ze stejných součástek jako výrobce a s menšími kompromisy. Otázkou je stárnutí kabelů. Myslím, že v.d.Hull má teorii, že izolace vždycky poměrně rychle degraduje a zvuk se tím zhoršuje. Pokud to je pravda, tak je lepší se držet spíš poměru cena/výkon (což ještě pořád může být relativně drahé).
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jsem vztahovačný a tak doufám,že tím snobáctvím nemyslíš mé počínání.Já jsem naopak nesnobák,protože místo Mercedesu si kupuji kabel a místo nového krásného baráku ukládám své tělo v staré barabizně.Federmann píše:Tak nějak, ne vždy výrazně dražší věc musí mít alespoň o něco lepší vlastnosti, ale kdo na to má nemůže koupit levněji, aby si nepokazil svou Image. Často nemá cena žádnou souvislost s kvalitou či vlastnostmi, zde je to nejenom o ceně a vzhledu, ale i o impedanci.
nedávno jsem odizoloval hodně starou klasickou dvojlinku s pvc dielektrikem - měděné prameny vevnitř byly úplně zelené...petrL píše:Otázkou je stárnutí kabelů. Myslím, že v.d.Hull má teorii, že izolace vždycky poměrně rychle degraduje a zvuk se tím zhoršuje.
-
boxer
prameny vevnitř byly úplně zelené...
Ještě musíš počkat,zatím jsou nezralé.
Ještě musíš počkat,zatím jsou nezralé.
no jo. to jsem netušil - já hlupák je vyhodil.
PVC izolace je docela problematická - už si nepamatuji co přesně uvolnuje ale "zelená měď" - oxidace je následkem.
Jo, ale ta "barabizna" má asi tak 12,5x vyšší image, než úkáčky odfláknutá novostavba az 5 megaZappadaddy píše:Jsem vztahovačný a tak doufám,že tím snobáctvím nemyslíš mé počínání.Já jsem naopak nesnobák,protože místo Mercedesu si kupuji kabel a místo nového krásného baráku ukládám své tělo v staré barabizně.Federmann píše:Tak nějak, ne vždy výrazně dražší věc musí mít alespoň o něco lepší vlastnosti, ale kdo na to má nemůže koupit levněji, aby si nepokazil svou Image. Často nemá cena žádnou souvislost s kvalitou či vlastnostmi, zde je to nejenom o ceně a vzhledu, ale i o impedanci.To jen na okraj.Co se týče kabelu,koupil jsem kabel o kterém jsem přesvědčený,že mi udělal větší přínos ve zvuku než kdybych dal stejnou částku za jiný komponent.Není to tak jak to vypadá Federmanne.