Musím říct, že otázku kvality a vlivu signálových kabelů na zvuk sestavy jsem bral vždycky s rezervou s přesvědčením, že zvukový přínos je minimální a neadekvátní vynaložené investici. Nákup kabelu v ceně několika tisíc Kč jsem považoval spíš za vyhozené peníze,za úlet a trošku i za snobárnu... Ale k věci.Když jsem kabel vyměnil za původní XSymphonyXStreamPearl, zjistil jsem, že recenze nelhaly. Zvuk se od základů změnil, a to velmi. První rozdíl, co jsem si okamžitě uvědomil, byla neuvěřitelná přirozenost, lehkost,vzdušnost a čistota zvuku. Přednes je daleko jemnější, zvuk příkladně vyrovnaný,prokreslený a transparentní v celém spektru, a je dynamický. Zvlášť zaujmou přesné a pevné basy, které jsou přitom lehké,vzdušné, přirozené a příjemné. Dostavily se emoce v nahrávkách a objevily se nové detaily. Prostor se zvětšil, evidentní je to u zvlášť u předozadního prostoru, zpřesnila se lokalizace jednotlivých nástrojů. Hudba jakoby se vyloupla z další slupky,zvuk je krásně hladký a hedvábný,nástroje zní opravdu jako nástroje, kytary jako kytary, housle jako housle a naprosto zmizí jejich syntetický nádech,všechno je jasné, přirozené a samozřejmé, nic si nemusíte domýšlet.Toto potěší ještě víc vokálů, zmizí všechny agresivní sykavky v "choulostivých místech" nahrávek, zpěv je prostorově hluboký a v některých nahrávkách je zpěvákům vidět, jak se říká, až do krku..K tomuto kabelu není víc co psát, protože podle mne je jednoduše ÚŽASNÝ. Kdybych věděl, jaký vliv může mít opravdu špičkový kabel na výsledný zvuk, nejspíš bych ho koupil už dávno.. No a poučení na závěr pro mne a pro ostatní, kteří kabelům dosud nepřikládají takovou váhu: Signálový kabel NENÍ jen "kosmetický doplněk" sestavy s pochybným nebo diskutabilním efektem. Špičkový kabel má vliv na reprodukci zcela zásadní a investice do něj se rozhodně a nepochybně vyplatí. A troufám si tvrdit,že v případě signálového kabelu AudioQuest King Cobra to platí dvojnásob.

http://www.audioquest.com/