SUPRA SWORD

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kamelot
Kontaktovat uživatele:

SUPRA SWORD

Příspěvek od kamelot »

Konstrukce vlajkového repro setu švédské fy SUPRA je určitě známá. Má patentovaný bifilární způsob konstrukce vinutí v jednotlivých žílách. To znamená, že každá žíla je v konstrukci 24 vodičů jednotlivě koaxiálně navinutých na PE jádrech s tím, že 12 je vinuto v jednom úhlu na jednom PE jádru a druhých 12 v úhlu opačném. Obě takto provedené vinutí jsou paralelně spojeny. Je asi nemožné korektně v amatérském prostředí jednotlivé žíly připojit ke konektorům, proto je set dodáván obvykle v provedení 2x3 m s uni zakončením - metrickým závitem. RCL parametry měřené jsou ve shodě katalogovými. T.j. - R=5,1ohmů/km, C=117pF/m a indukčnost - nebyla u nás naměřena. To je nesmysl, kabel indukčnost má, ale asi tak malou, že jsme naměřili nulamikroHenry/m. Kabel se opravdu zvukem zařazuje mezi velmi detailní kabely - detailnost je u některých nahrávek někdy až rušivá. Přenos nízkých kmitočtů je pro něj velmi dominantní. Pokud máte repro s masívními basy, budete mít při použití tohoto kabelu problémy. Trochu mi vadí barva ice blue, kterou Supra používá na většinu svých kabelů. Mohutný kabel na tmavém pozadí docela svítí. Chtělo by to nějakou punčošku.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: SUPRA SWORD

Příspěvek od Mark Levinson »

Tak tenhle kabel jsem bohužel nikdy neslyšel, ale byl v hledáčku mého zájmu. Vždy byl výborně hodnocen a jeho poměr výkon/cena je excelentní. Ale v době kdy jsem se o něj zajímal, tak se ke mně dostal výborný reproduktorový kabel Oyiade OR-800A, který mne velice zaujal a nějakou dobu se u mne ohřál.
Technické parametry Oyiade OR-800A:
Konstrukce: Stočené čtyři OFC Litz vodiče (0,12mm-7x57=399 pramenů v jednom). Izolace čistá bavlna a vnější plášť z Polyolefínu -1/3 dielektr. konstanty PVC, tl. 15 mm, konektory rhodiované vidličky SPYT samozřejmě vysoké kvality Oyiade. Cena kabelu 2x3m je 13.490,-Kč (obrázek nemohu najít).

boxer

Příspěvek od boxer »

Obrázek

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Náhled o provedení repro setu. Určitě znalí znají. Vidle se dají odšroubovat a připojit banány. Kombinací připojení je několik. Kvituji velmi spolehlivé spojení Supra banánků k WBT konektorům XN-250. Spoj je velmi těsný a tím i spolehlivý pro přenos signálu.

Obrázek

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

*thumbs up*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Boxer:
Dík za vložený obrázek.