Test repro kabelů
Test repro kabelů
Zajímá mě jestli někdo zkoušel testovat reprokabely stylem svůj původní třeba na p.bedně a měnit různé kabely na l.bedně.Tuhle otázku jsem teď dostal od kamaráda po mém testu výměny kabelů(zapůjčené od BIG JOE)
Re: Test repro kabelů
Kdepak, po jednom ani omylem. Vždycky pár. Podstatný je správný výběr muziky. Na začátek bych volil něco akustického, nebo vokály, prostě věci, které znáš ze života a víš jak by měly znít. Vyber si jednodušší kousek, který stačíš sledovat a zapamatovat si jak hrají nástroje, hlas zpěváka, prostor, jaké jsou výšky - kulaté - ostré, basy - ořízlé, suché, kulaté, dunivé atd. Pouštěj si to až to budeš fakt dokonale znát. Teprve potom začni měnit. Je to fuška. Velký soustředění a je to vyčerpávající. Až budeš mít trochu jasno v této muzice, tak teprve můžeš začít zkoušet jinou (na el. nástrojích se dají dělat takový kouzla, že víš kule, jestli je to věrný). tak do práce.
V každym případě s tebou souhlasim.A i to tak dělám.Mě šlo hlavně odpovědět na tu otázku co mi dal kámoš.Věřím že to už někdo zkoušel ale nechce se tady propálit...ps.ty kabely od tebe jsou 2,30. 
Pokud budu pouštět do repro mono signál, tedy do každé bedny tentýž, tak rozdíl jiného drátu u druhé bedny mohu možná rozeznat. Ale lepší by bylo mít zesilovač s možností přepínání repro A a B a přehazovat vždy pár u repro pro stereo poslech, protože u sterea hraje většinou z každého reproduktoru trochu něco jiného. Také bude asi hodně záležet jak kvalitní řetězec mám a jakou hudbu zrovna poslouchám. U průměrné sestavy, bude mít kabeláž zanedbatelný význam.