Zapojenie 2 roznych parov kablov v jednom zosilnovaci
-
earthquake
- Kontaktovat uživatele:
Zapojenie 2 roznych parov kablov v jednom zosilnovaci
Zdravim vsetkych.
Mozno sa to tu niekde riesilo no nenasiel som.
Mam dva pary kablov: jeden par z CSSS 4x2,5 a druhy klasika 2x4mm dvojlinka Cu.
Mam zosik Sony TA-F570ES, ma A a B terminaly na pripojenie 2 parov repro.
A teraz ten mozno blby dotaz:
Ak su pri prepinani A a B vystupy v zosiku oddelene, slo by na kazdy pripojit jeden typ z tych mojich kablov a na bedni Canton Ergo 72DC kedze ma moznost Bi-Wiring na kazdy par svoriek pripojit iny typ kabla. Terminaly na repro zostanu prepojene mostikmi.
V tomto pripade by bolo mozne pri prepinani repro A a B zistovat rozdiely v ´´zvuku´´ kablov, alebo sa mylim?
Alebo je to blbost?
Dik za nazory...
Mozno sa to tu niekde riesilo no nenasiel som.
Mam dva pary kablov: jeden par z CSSS 4x2,5 a druhy klasika 2x4mm dvojlinka Cu.
Mam zosik Sony TA-F570ES, ma A a B terminaly na pripojenie 2 parov repro.
A teraz ten mozno blby dotaz:
Ak su pri prepinani A a B vystupy v zosiku oddelene, slo by na kazdy pripojit jeden typ z tych mojich kablov a na bedni Canton Ergo 72DC kedze ma moznost Bi-Wiring na kazdy par svoriek pripojit iny typ kabla. Terminaly na repro zostanu prepojene mostikmi.
V tomto pripade by bolo mozne pri prepinani repro A a B zistovat rozdiely v ´´zvuku´´ kablov, alebo sa mylim?
Alebo je to blbost?
Dik za nazory...
Re: Zapojenie 2 roznych parov kablov v jednom zosilnovaci
Skoro by to šlo. Zůstane ti akorát přidaná kapacita druhého kabelu a nachytané rušení. Bude se měnit odpor a indukčnost připojeného kabelu.
Uvedené "sériové" zapojenie káblov môže mať za určitých podmienok počuteľný, obecne nepredvídateľný vplyv na zvuk 
Jestli si chceš hrát, tak si na basy dej tu 4x2.5 a na vršek nějakou 8x1/1.5 zapojenou, všechny liché jedna svorka, všechny sudé druhá svorka.
-
earthquake
- Kontaktovat uživatele:
Myslel som si ze ten druhy kabel bude vzdy predlzenie od svoriek repro a moze sa to spravat nepredvidatelne... Skoda.
Ale kľudne to vyskúšaj, tých pár metrov nepripojeného kábla ( na strane zosilňovača odpojený..) predstavuje kapacitnú záťaž pár nF, to žiadnemu zosilňovaču nijako zvuk nezmení, jedine ak by si silno "veril"..
Podstatné je, aby nevyužitý výstup na strane zosilňovača bol odpojený, aby prepínanie výstupov na zosilňovači neskratovalo nepoužitý výstup na zem. Odmerať ohmetrom.
Podstatné je, aby nevyužitý výstup na strane zosilňovača bol odpojený, aby prepínanie výstupov na zosilňovači neskratovalo nepoužitý výstup na zem. Odmerať ohmetrom.
Ak sa mozem opytat, ked mam krizenu 4ku CSSS 4x2,5 zapojenu na strane zosilnovaca len na jedny speaker terminaly teda klasicky stocene 2 zily oproti sebe a na strane reproduktorov keby som chcel zapojit ako na bi-wire (vyhodim klemy) mozem tie zily odkrutit a zapojit klasicky na vsetky 4 terminaly ? Moze to mat "blahodarny" vplyv na reprodukciu?
)
Ani ne. Přidej další kabel. Ta 4 není žádnej zázrak, tu nech na basáku. Nahoru zkus třeba nějakej lepší koax nebo nějakej pletenej, neco jako Kimber.
Na "vrch" by to chcelo nieco lepsie to mas pravdu lebo by som chcel trocha ozivit vysky. Basu je dost ale ten vrch nie je taky zazivny ako by som potreboval. Alebo potom uplne nejaky iny kabel pre kombinaciu MA Gold 300 a Kinki EX-M1+ ???
A já myslel, že výšky si přidám, oživím potenciometrem pod (nad) nápisem Treble
. 
Ne všetky zosiky majú treble kolečko 
Každej pořádnej zesík má korekce. Až na ty dnešní některý hifi stroje. 
Ale musím uznat, že některý hrajou super i bez korekcí.
Ale musím uznat, že některý hrajou super i bez korekcí.
Áno, niektoré majú ale zesák nie je predmetom teraz a neriešim zesak.