California Guitar Trio

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
kamelot
Kontaktovat uživatele:

California Guitar Trio

Příspěvek od kamelot »

Obrázek

Ne právě, ale včera jsem poslouchal nejen tento skvost v kytarové muzice ( California Guitar Trio - The First Decade ) ale i jejich další dvě desky včetně té poslední - White Water. Konkrétně tahle deska dokonale prověří aparaturu po schopnosti dynamicky interpretovat kytarové rify a i reálně zobrazit věrnou kytarovou scénu i se všemi pazvuky, které ke kytarové hře patří.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: CALIFORNIA GUITAR TRIO

Příspěvek od Rowing »

Znám od nich album Pathways. Je výborné *thumbs up*
Zejména první skladba - na kytary hraná Beethovenova symfonie č. 5 - neskutečné, je to bomba *2thumbsup*

Obrázek

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

kamelot:
jak píše Rowing, CG3 je skupinou "v našem kolektivu oblíbenou".

Já je svého času objevil v Tebou zmíněném "White Water"(2004), resp. byla mi tehdy přehrána jejich 9.skladba "Ghost Riders on the Storm" - hříčka spojující dvě klasiky, dvě "riderské" písně: "Ghost Riders in the Sky" od Johnnyho Cashe s "Riders on the Storm" od Doors:
http://www.youtube.com/watch?v=W45HL7Dj0BI

Obrázek

Album je to skvělé, vlastní podařené kompozice, interpretační mistrovství. Pánové v praxi dokazují, že umí-li se to, je to doslova "brnkačka".
Zvuková kvalita perfektní.

Škoda že t.č. stávkuje Peer a nenapíše tu. Ten je objevil právě přes "Pathways" a dle poslední zásilky sbírku dokompletoval i o "The First Decade".

link na CG3 a Beethovena: http://www.youtube.com/watch?v=nQjzERdQ ... re=related

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

California Guitar Trio jsem objevil v nabíce na www.audio3.cz, kde byly nabídnuty 2 CD v kompletu za velmi slušnou cenu. Jednalo se právě o The First Decade a o desku se zvláštním názvem Cg3+2. Prvním jejich projektem si myslím bylo Invitation a pak Yamanashi Blues z roku 1994. The First Decade je ukázkově nahraný kytarový nářez. Na disku každý najde svoje. Pokud mohu doporučit klasickou kytaru - tak pak synka p. Štěpána Raka - Jana Matěje Raka - a jeho album Ježkovi vwoči. Nádherná interpretace Ježkových písní.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

kamelot píše:California Guitar Trio jsem objevil v nabíce na http://www.audio3.cz, kde byly nabídnuty 2 CD v kompletu za velmi slušnou cenu. Jednalo se právě o The First Decade a o desku se zvláštním názvem Cg3+2. Prvním jejich projektem si myslím bylo Invitation a pak Yamanashi Blues z roku 1994. The First Decade je ukázkově nahraný kytarový nářez. Na disku každý najde svoje. Pokud mohu doporučit klasickou kytaru - tak pak synka p. Štěpána Raka - Jana Matěje Raka - a jeho album Ježkovi vwoči. Nádherná interpretace Ježkových písní.
Od Štěpána Raka mám několik CD, mám ho rád. O Janu Matějovi jsem již mnohé četl, zatím bohužel neslyšel. Na Ježkovi vwoči se těším. Časem se k němu jistě někde dostanu. Těch plánů na nákup CD je teď nějak moc :roll:

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

kamelot píše:Pokud mohu doporučit klasickou kytaru - tak pak synka p. Štěpána Raka - Jana Matěje Raka - a jeho album Ježkovi vwoči. Nádherná interpretace Ježkových písní.
Můžeš doporučit. Dokonce bych se přimlouval - doporučuj.
Vůbec nevím, že taková deska vyšla a s radostí si ji koupím. V+W+J můžu v jakémkoliv množství.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

kamelot píše:California Guitar Trio jsem objevil v nabíce na http://www.audio3.cz, kde byly nabídnuty 2 CD v kompletu za velmi slušnou cenu. Jednalo se právě o The First Decade a o desku se zvláštním názvem Cg3+2.
Ta deska CG3+2 je vynikající. Je to vlastně California guitar trio tedy 3 a 2 hosté (Tony Levin and Pat Mastelotto), takže vlastně hrají v 5 a je to našlapané, skvělý zažitek. Vřele doporučuji.

kamelot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamelot »

Zbynek

Já jsem cd od Jana Matěje Raka dostal od kamrádky jako pálenku. Ta mě dokonale vyhovovala, takže jsem už pak nepátral, kde se dá koupit. Ale našel jsem jeden odkaz na http://www.musicmedia.cz za cenu 305,-Kč. Perfektně zvládnuté Ježkovy skladby.

Obrázek

Citace :
Jan-Matěj Rak si hudbu Jaroslava Ježka zamiloval již dávno a proto natočil právě toto album Ježkovy Vwoči, které vychází z původních klavírních not autora (vydaných roku 1956).
Jan-Matěj Rak skladby Jaroslava Ježka „přeložil“ do kytarového jazyka.
Nahrávka byla pořízena analogově, bez zbytečných příkras a střihů. Výsledkem je pak nosič, při jehož poslechu se rázem ocitnete nejen v Ježkově době třicátých let, ale zárověň téměř na místě právě probíhajícího
koncertu. (obsahuje: Klobouk ve křoví, Šaty dělaj‘ člověka, Bugatti-step,…)

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Obrázek
California guitar trio - Yamanashi blues
Nemáte někdo tuto desku?
Podle kritiky by to měla být jejich nejlepší deska.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: California Guitar Trio

Příspěvek od Peer »

Poslouchám Echoes.
Hudebně opět vynikající.
Jen mě trochu zaráží výběr skladeb...
Možná bych raději jejich originální tvorbu a ne předělávky klasických věcí.
Ale nakonec, proč ne.
http://www.californiaguitartrio.com/store/
Obrázek
01. The Cruel Sea
02. Music for a Found Harmonium
03. Unmei
04. Echoes
05. Tubular Bells
06. Pastorale
07. Bohemian Rhapsody
08. And I Know
09. Freebird