New Order

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

New Order

Příspěvek od drfish »

Drobátko jsme zde pozapomněli na pohrobky Joy Division. Umělecká dráha New Order je poměrně dlouhá, v podstatě od smrti Curtise a rozpadu Joy Division trvá dodnes. http://www.allmusic.com/artist/new-orde ... iscography
Předpokládám, že mnoho z členů tohoto fóra New order poslouchá ;) Já zrovna teď dostal do ruky album Lost sirens, není řadové, jenom vymetené regály z předchozího nahrávání, nicméně rozhodně není pod obvyklou úrovní kapely. *thumbs up*
Od počátečních alb podobných Joy Division New Order postupně dostával stále popovější tvář, přesto je v záplavě rádiových hitů okamžitě rozpoznatelný. Jde tedy nepochybně o kultovní kapelu osmdesátých s přesahem do devadesátých let. Mí favorité jsou alba Low life a Technique a samozřejmě novější Get ready *2thumbsup*

Odar

Re: New Order

Příspěvek od Odar »

A dufam, ze vsetci milovnici filmov poznaju tento mix http://www.youtube.com/watch?v=kLwrdp8RV5A z filmu Blade http://www.csfd.cz/film/6996-blade/ Tam to na upirskej diskoteke slapalo *2thumbsup*

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Já je taky miluji. Mám hodně placek CD, samozřejmě právě zmíňovaný Technique taky.
Stejně skvělé, ale double CD je například SUBSTANCE, které je taky dneska hodně, hodně stará záležitost, přesněji rok 1987 !
Těm co kapelu vůbec neznají, můžu jen říct : ale znáte jen o tom nevíte.
Například Miro Žbiro měl už za komoušu na naší televizi svůj pořad, kde moderoval o různých kapelách a uváděl jejich klipy.
Už nevím jak se to jmenovalo, ale znělka, která uváděla tento pořad pařila právě NEW ORDER a tuším, že to byl konkrétně BLUE MONDAY.

Jinak skvělý koncert z roku 2002 je z Finsbury Parku v Anglii, kde kapela chytla jako na potvoru Anglické deštivé počasí a právě tento koncert využili v prostřizích v jednotlivých sonzích a do koncertu proložili šikovně střihy, kde jsou dobře vidět skalní fanoušci této hudby. Typičtí fandové NEW ORDER, kteří krásně muziku podbarvují, svými baheními skluzy v rozšlapaném oraništi stadiónu. *2thumbsup*

Asi ale za nejlepší DVD, které od nich mám, považuji : A collection (rok 2005)
Je to kolekce 23 videoklipů, dále třech alternativních videoklipech a dvou dalších alternativních verzí dvou písni, a sice Ceremony z Paříže, kde dívka ukrade v krámku VINYL a zdrhne domu ke gramci a doma prostě spustí přenosku a začne pařit na NEW ORDER. No a druhý legendární song natočený v Pekingu (TEMPTATION) kde jeden z mnoha číňanů zase v klipu spí v papírové bedně od asi televize nebo pračky a jeho celodenní činost spočívá v tom, že běhá špinavými podchody a ulicemi a neustále něco zapaluje. Hodně zajimavé, ostatně jako téměř vždy u NEW ORDER.
Po zhlédnutí celé kolekce, si nelze nevšimnout skutečnosti, jak zajímavé videoklipy celou kariéru točili (to ve spoustě z nich skoro vůbec nevystupují, nebo jen okrajově. Často taky patří mezi hodně komické, ale hudebně bohaté.
Za zmínku stojí například video k tuším 60 Miles an Hour na této kolekci, kde mladá stopařka stopne pošuka v medvědí kůži, který ji v autě nutí, jak jinak poslouchat NEW ORDER a při hodně rozpačitém řízení se vybourají někde v lese a řidič chce stopařku vyprostit z pasti připnutého pásu a aby se k ní dostal bíže, musí obejít v té medvědí kůži amerického pick apa a rvouc se přes okno stopařky do auta špulí tu chlupatou tlustou medvědí prdel na náhodného kolemjdoucího myslivce se psem, kterého nenapadne nic jiného, než že jde o hladového medvěda a tak na něj pošle vlčáka, který alternativu medvěda kousne rovnou do prdele !
Do rytmu této zábavy hraje nádherná muzika a vy se ač se na to díváte po dvacáte, můžete smíchy potrhat.
Vždycky mě napadne, takové a žádné jiné by mělo být video k muzice, celé to ale spolu pochopitelně musí dohromady pasovat!
Druhá alternativa může být podobná například kapelám THE CURE nebo v minulosti THE SISTERS OF MERCY, či dneska občas snad Depeche Mode, kteří občas taky natočí něco trochu zajimavějšího.

Na závěr:
Podle mě, NEW ORDER je čistě specifická muzika, ke které se nedá přirovnat vůbec nic, v jejich diskografii se vždy najde špetka něčeho, ale nikdy bych žádnou jejich desku nedal do pytle s nějakou jinou kapelou.
Už od rozpadu Joy Division, hned po Curtisově smrti, kdy založili NEW ORDER, hráli úplně jinou muziku a nejspíš udělali dobře, protože bez frontmena z Joy Division by to jinak ani jít nemohlo.
Přesto na jejich koncertech dodnes hrajou pecky od jejich krátkověké leč hodně legendární kapely, která ukázala cestu spoustě interpretům.
V tehdejší době Anglického Manchesteru, to byla špička vrcholu, která otevřela široce hubu každému, kdo je prvně viděl či slyšel. Všechno to začalo Joy Division-em.
Viz film Control Antona Corbijna.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Jojo sbírku DVD Collection mám doma taky, je to vcelku reprezentativní soubor videosinglů kapely včetně singlů z posledního Waiting for the sirens call. Všecky nejslavnější hity kapely tu jsou. Klip s medvídkem mě taky dost pobavil :lol: , jsou to holt veselí chlapíci...

Odpovědět