Pat Metheny

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

Pat Metheny

Příspěvek od agavel »

Výborná deska těchto pánů je Beyond the Missouri Sky. Má i nádherný obal, rozhodně nelituji koupě (v bazaru nebylo co řešit).

Obrázek

Už byla zmíněna v "Zrovna poslouchám", ale aby nezapadla, dávám ji sem. Už jsem ji doporučil mnoha známým a je to univerzálně líbivá deska. Trochu introvertní, zejména pohodová a laskavá. Metheny ani Haden nejsou zdaleka vždy takto sladcí. Pro mě osobně je to potvrzení, že Verve Records mají velmi mnoho kvalitních titulů. Postupem času kupuju jako blázen alba i od již mrtvých umělců a podporuju tak moloch hudebního průmyslu. :o
Jestli někdo chcete doporučit další zajímavá alba od Methenyho nebo Hadena, stačí se zeptat. Mám jich pár v zásobě 8-)

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Haden & Metheny

Příspěvek od Rowing »

Ano toto album se mi velmi líbí. Pak od nich ještě znám The Way Up. Také výborné.
Doporuč něco dalšího :P

Obrázek

PS: Asi to téma přesunu do sekce Jednotlivé kapely a interpreti pod název Pat Metheny Group, co ty na to?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Obrázek

Doporučuji ti toto:
Pat Metheny, Christian McBride, Antonio Sanchez
Day Trip
Můžeš si to u mě poslechnout.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Vůbec se mi nezdá špatné One Quiet Night

Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Pat Metheny

Příspěvek od Mark Levinson »

Včera mi dorazila výborná deska od Pat Metheny - American garage vydaná u ECM 2008. Deska je původně z roku 1979. Je to pohodová muzika, kdo zná tohoto kytaristu, tak ví o čem mluvím. O kvalitě nahrávek ECM se tady nemusím rozepisovat, jen mne překvapila délka tohoto CD (necelých 40 minut), jinak skvělá deska *palec*.
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

když jsem před chvílí objednával album Mikeho Sterna Upside Downside, zjistil jsem celkem náhodou, že Pat Metheny byl členem mé oblíbené kapely ze 70. a 80. let Blood, Sweat and Tears !

Jeden z nejvlivnějších jazzových kytaristu současností Mike Stern je domácímu publiku dobře znám, neboť v Praze vystupoval už třikrát. Pokaždé s ním hrál fenomenální bubeník Dave Weckl, bubeník, který je ozdobou jeho kapely. Mike Stern se narodil v Bostonu v roce 1953 a na kytaru začal hrát ve dvanáctí letech. Studoval na Berklee College , kde se seznámil s Patem Methenym, který jej přizval k vystupování se skupinou Blood Sweet & Tears. Pote Stern pracoval s hvězdami jako je Billy Cobham, Jaco Pastorius, Steps Ahead a Michael Brecker, ale rozhodujícím okamžikem pro jeho kariéru se stálo účinkování v kapele Milese Davise, kde se podílel i na nahrání alb The Man With The Horns (1981) a We Want Miles (1982).

jsem zvědav, jaká bude sólová deska chlápka, kterého si Metheny vybral do své kapely...

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dadaft píše:Blood, Sweat and Tears
Bontonland píše:Blood Sweet & Tears
ta kapela je samozřejmě Krev Pot & Slzy a ne Krev Zákusky & Slzy
:mrgreen:

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

CD Mike Sterna je výborná pohodovka, byl jsem na jeho koncertě v Plzni a tam mne dostal fantastický bubeník....

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pokud je Stern tak výborný muzikant, zaslouží si zde své vlastní vlákno. Spolupráce s Patem se ale jistě patří. Ten člověk toho už opravdu dokázal hodně.

Odpovědět