Procol Harum

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
boxer

Procol Harum

Příspěvek od boxer »

Tato slavná partička zde nemá svůj chlívek tak to dnes provedu.

Po delší době jsem si pustil hudební DVD. A to Live at the Union Chapel
Obrázek
Obrázek
Obrázek
- Gary Brroker / piano, vocals
- Matthew Fisher / organ
- Geoff Whitehorn / guitar (např. ex.Crawler,The Shortlist,Bad Company)
- Mark Brzezicki / drums (např. ex- Big Country,Fish)
- Matt Pegg / bass guitar (ex -Jethro Tull)

Jak jsem psal již tady http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ocol+harum je mi jejich součastnější produkce,vyzrálá léty,hudebně a lidsky blíže než ta dávná.
Samozřejmě,jejich největší hity nemohou chybět a stojí stále za to.
CD k tomuto DVD vydané je hodně dobré,ale mě se líbí nejen druhá část vystoupení více,ale hlavně mě hudebně berou více skladby ,které na CD nejsou.

Zvuk je hodně slušný s mírně sevřeným stereem.(Např. v porovnání s následným poslechem Rogera Waterese - In the Flash).

merhaut

Re: Procol Harum

Příspěvek od merhaut »

Procol Harum - The Well’s On Fire (2003)
Obrázek

Kdo má rád "oduševnělý"; hořký a přitom masivní rock, je u Procol Harum vždy na správné adrese.
Hodně rockerů má Procol Harum chybně přiřazené někam k melancholikům Moody Blues, či Barclay James Harvest. Důvodem je zřejmě podobné stěžejní postavení varhan, piána v soundu. Procol Harum jsou ve svém výrazu daleko krevnatější, razantnější, rozvitější.
To vše platí i o stále posledním reunionovém albu skupiny. Žádná ukolébavka, piánko selanka, tekoucí medovina, ale vrstevnatá muzika, ve které se děje spousta věcí. Sytý Gary Brooker umí stále velebně a přitom civilně přirozeně kázat. Proto ani tesknější písně neulepí, ale povznesou, uchvátí, vyburcují. Krásná smutněnka Blink of an Eye budiž důkazem. V některých skladbách (VIP Room, Wall Street Blues, So Far Behind) vystupuje na povrch zemitá bluesová pralátka, opřená o skvělou starožitně ohmatávanou kytaru Geoffa Whitehorna, typicky zušlechtěná nerozlučnou dvojicí, hammondů Matthewa Fishera a piána Garyho Brookerera. Osobně si myslím, že tak organické propojení blues a evropské klasiké hudby nelze jinde slyšet.
Nejen u tklivých nápěvů World Is Rich, či Fellow Travellers mi přechází mráz po zádech, jako bych vcházel do katedrály.
Poslouchat Procol Harum, to je i jako kochat se starožitným solitérním nábytkem, obdivovat tvary, zpracování i krásu použitého dřeva.

www.cdklub.net

boxer

Re: Procol Harum

Příspěvek od boxer »

vystupuje na povrch zemitá bluesová pralátka

Právě (většina) chybějících skladeb na CD,ale jsoucích na DVD jsou právě taková.

Jinak The Well’s On Fire je *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Odpovědět