Více méně se tady moc o skupině Queen nehovořilo a tak jsem si dovolil je malinko oprášit.Mě jako středoškolákovi při prvním poslechu Queen-I v roce 1973 spadla brada.Najednou tu byla kapela s hudbou,která mě okamžitě oslovila svojí rockovou podstatou,art-rockovou proměnlivostí a nápady. II byla ještě lepší no a pro mne z celé jejich diskografie přišla bomba v podobě III.=Sheer H.A. To je album,dle mého,které Queeni nepřeprali ani IV.= A.N.A.T.Operou.Podíleli se na ni autorsky (opět) všichni queeni společně a daleko více využívali svých vícehlasů.Je to velmi rozmanité album.Pokud si poslechnete Sheer...,tak je celkem jasné (IMHO),že nejslavnější Bohemian Rhapsody tématicky lépe zapadá do Sheer.. než do Opery.Pokud by LP Sheer.. obsahovalo Bohemian R.,byla by to pro mne jedna z 5(?) nejlepších rockových desek na světě.
Později se dali Queeni přeci jen na poprockovější dráhu,a už mě až tak nebrali,i když na každém LP(CD) mají skladbu,kterou mám rád.Pro info jsem zde dal jejich řadovky,mimo živáky a Flash Gordon.
Klidně si zahlasujte,které máte nejraději.
I

II
Sheer Heart Attack

A Night at the Opera

A Day at the Races

News of the World

Jazz

The Game

Hot Space

The Works

A Kind of Magic

The Miracle