Runaways - Queens of noise (královny hluku)
Runaways - Queens of noise (královny hluku)
Dívčí R´n´R až metalová skupina z U.S.A., And now...the Runaways (1979) Right now (5) to je klasa...k nevíře že zahrajou holky...Není divu, Lita Ford (kytara, zpěv) soukromě manželka Chrise Holmese (W.A.S.P.) vzdáleně příbuzné Suzi Quatro, Birtha, Bangles, Fanny, Girlschool, Vixen...
Re: Runaways - Queens of noise (královny hluku)
No a co další členka Joan Jett ? Ta se na sólové dráze taky neztratila. Má svůj nesmrtelný hit "I Love Rock n Roll". Ovšem spoustu lidí neví, že původně to nahráli britové Arrows, takže to tak úplně její není. 
Kdysi jsem byl na koncertě Girlschool v Plzni. Bylo to ještě za komančů a když jsem viděl z tramvaje plakáty s jejich jménem, myslel jsem, že se mi to zdá
Koncert byl několikrát přerušen pořadatelem, protože se těm komunistickým hňupům a jejich rektálním alpinistům nelíbilo, že publikum vstává ze židlí.
Jenže když začaly holky znovu hrát, zase lidi zvedly a tak se to několikrát opakovalo...no fraška.
Koncert byl několikrát přerušen pořadatelem, protože se těm komunistickým hňupům a jejich rektálním alpinistům nelíbilo, že publikum vstává ze židlí.
Jenže když začaly holky znovu hrát, zase lidi zvedly a tak se to několikrát opakovalo...no fraška.
Jo...Runaways...Lita Ford nahrála úspěšné CD Lita 1988 s doprovodem Ozzy Osbourne...
zatímco Jackie Fox (bas guitar, voc.) se stala...právničkou.

zatímco Jackie Fox (bas guitar, voc.) se stala...právničkou.

No já měl v otázce téhle kapely naprostou mezeru až donedávna, kdy jsem viděl o nich film http://www.csfd.cz/film/255178-the-runaways/. Pak jsem to tedy trochu doladil, teď už alespoň vím o koho jde... 
Tak jsem ten filmík taky včera shlédl na ČT Art a dost dobrý -- Kristen Stewart jako Joan Jett a má oblíbená Dakota Fanning jako Cherie Currie byly skvělá volba.
Jinak klasický příběh o vzestupu a pádu, způsobeném mixem slávy, chlastu a drog, který zničí nějakou klíčovou postavu kapely.
Na rozdíl od jiných to ovšem Cherie Currie přežila...

Jinak klasický příběh o vzestupu a pádu, způsobeném mixem slávy, chlastu a drog, který zničí nějakou klíčovou postavu kapely.
Na rozdíl od jiných to ovšem Cherie Currie přežila...

Jo, dobrej film...
Sakra, to mi uniklo !!!!
Pěkně a věrohodně natočeno. Jenom na konci nechali nezkušeného diváka v přesvědčení, že "I Love Rock n´Roll" je skladba Joan Jett což bohužel není pravda.
no, sehnal jsem si to DVD Runaways & Joan Jett live in Japan 1977, The Blackhearts 31.dec. 1984 - 01.jan. 1985 jakost záznamu je amatérská až strašná ale sběratelská hodnota vše vyvažuje, rarita